Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Uticaj procesora na Gaming!@MaestroBG odgovor!
STRANA 1 OD 1
Zajebani76 Uticaj procesora na Gaming!@MaestroBG odgovor! 13.10.2009. 01:57 T20904

status: user
broj poruka: 538
Jedan koristan info za tebe sa kojim se niko od sagovornika nece sloziti, samo ti prenosim nesto sto sam davno ispitao i radio iz licnog interesovanja i zarad posla kojim se bavim, znaci nisam citao sajtove sta kazu pa ti na osnovu toga govorim kao vecina ovde. Inace ono sto na sajtovima i kazu daje CPU usko grlo mnogi ovde to shvataju na pogresan nacin, treba definisati u kojim uslovima rad je usko grlo.

Kupovinom 4890 ili 275GTX sebi obezbedjujes ugodno igranje sa MAX podesavanjima u rezoluciji do 1929x1200 bez AA, svih igara trenutno sem Crysis-a. Ovo sto si naveo `4890, bi bi u redu ovaj moj intel e5200 oc na 3,2ghz` je sasvim dovoljno za ono sto si naumio u svim igrama koje nisu optimizovane za Quad procesore. Uticaj procesora njegovog kloka i svih tehnikalija koje su vezane za odredjeni model moze se izrazenije videti pri low podesavanjima i nizim rezolucijama, koje samim tim sto kupujes pomenute karte neces koristiti.

Da bih ti ilustrovao ono sto govorim prilozicu ti sliku sa i7 procesorom gde mozes da vidis da klok procesora nema nikakav uticaj na krajnje performanse ali obrati paznju na podesavanja, manje vise ovakv je odnos u svim igrama koje iskoristavaju pun potencijal koji donosi DX10.
http://img24.imageshack.us/my.php?image=crysisfarcry21280x10242.jpg
Sto se tice predhodne generacije procesora 65nm, klok procesora ce se odraziti na preformanse, isto tako moze da vidis u kojoj meri na osnovu ove slike, samo ovde su podesavanja na high i DX9 je u pitanju, sto znaci da nije iskoristen pun potencijal karte i enginea same igre, inace nebi bilo skoro nikakve razlike.
http://img188.imageshack.us/img188/3526/34vs361680x1050saaaibez.jpg
To da nebi bilo nikakve razlike da je recimo DX10 u pitanju i MAX podesavanja moze da zakljucis i na osnovu ove slike gde je sve isto samo je rezolucija otisla na 1920x1200.
http://img188.imageshack.us/img188/3526/34vs361680x1050saaaibez.jpg
Ovde mozes videti kako klok procesora utice na gaming kada se nivo detalja svede na minimum i koristi neka za dansnje vreme jako niska rezlucija 1280x1024.
http://img196.imageshack.us/img196/9943/25ghzvs4ghzcrysislow128.jpg

Razlika izmedju tvog proceosra i recimo Q9550, i7 920 na istom kloku kada je gaming u pitanju je minimalna u uslovima MAX podesavanja, sto znaci nije vredna menjanja E5200 za neki drugi C2D proceosr, Quad je nesto sto bi trebao da uzmes ako vec menjas ali iskljucivo zato sto ce se pojaviti igre optimizovne za rad sa Quad procesorima, mada mislim da ce pre grafika nadjacati prednost koju ce doneti takva optimizacija i da u najzhtevnijim uslovima rada ta optimizacija nece da se oseti vise od 10% ali to cemo tek videti. Ovo ne mogu slikovito da ti pokazem zato sto nemam sacuvano na kompu takvo poredjenje tako da ti ostaje samo da mi verujes i ne brines previse da ce E5200 biti usko grlu, upravo na kloku 3.2ghz.
Intel CPU 65nm, 45nm koji ne pripadjau kategoriji celeron procesora sigurn nisu usko grlo kada je gaming u pitanju koju god grafiku da spojis sa njima. Pada performansi ima ali ne tako osetno da moze da se kaze da je CPU usko grlo i da zabog 5-10% boljih performasi das 300+ evra za novu plocu i cpu, bolje je dati tih 300e za grafiku. Isto tako AMD PII drivati nisu usko grlo koji god model da je u pitanju, dok je predhodna generacija PI je blagi uzas.

Pomenucu jos jednom sve ovo sto sam rekao vazi kada su MAX podesavanja u igri i vece rezolucije, razlika u korist jacih procesora i tako nije bitna u drugacijim okolnostima rada kada se koriste jake graficke karte zato sto je broj freijmova u svakom slucaju debelo preko 100fps a dali ce to pri medium, low podesavanjima biti 170fps ili 100fps potpuno je nebitno.

CF performanse nisu tako dobre kao SLI, nemoj da ocekujes dobitak veci od 30-60% sa jos jednom kartom. Ideja da kupis jednu 4890 ili jos boje 275gtx daleko bolje resenje i sasvim zadovoljavajuci. Jaca karta koju mozes da kupis i osetis neku promenenu u toj jednoj igri Crysis-u je 295GTX ili 5870, sve ostalo ce ti jednako dobro raditi i sa 295GTX kao i sa 275GTX posto ces u svakom lsucaju imati igrivi broj frejmova bez AA u rezolucijama do 1920x1200 sa max podesavanjima.

Procitao sam tvoje pitanje sa pocetka teme ali posto vidim da je diskusija otisla u drugacijem pravcu zato sam ti i dao ovakv opsiran odgovor. Tebe pre svega zanimaju dobre gaming performanse, nadam se da sma ti pomogao da shvatis i nadjes odgovore na mnoga pitanja koja si sebi postavljao.

:: a recimo uz 4890, bi bi u redu ovaj moj intel e5200 oc na 3,2ghz
::
:: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zajebani76 Uticaj procesora na Gaming! 13.10.2009. 01:58 #148372

Otvoro sam ovu temu kako bi nastavili diskusiju po ovom jako bitnom pitanju koje svako sebi postavlja kada sastavlja komp koji bi zelo da kupi kako bi se na njemu iskljucivo igrao
Ja sam izneo svoja zapazanja a voleo bih da jos neko upotpuni temu konstruktivnim komentarima, svojim zapazanjima uz obrazlozenje i pametnim pitanjima. Jacu je svakako upotpuniti svojim radom u narednim danima posto cu se upravo time bavit u nekom narednom periodu za potrebe posla i sve sto budem radi a smatram da je korisno da neko zna prezentovacu u ovoj tem. Isto tako bih zamolio sve ucesnike da ono sto bi rekli ne baziraju na tome sto su negde procitali vec na osnovu licnog iskutva, tako da ovo zasita bude jedna raspra samih korisnika bazirana pre svega na licnom iskustvu Trudite se da teremine tipa `ostio sam da nesto radi bolje` zaobilazite, zato sto je lako provrteti neki od testova i to priloziti kao argumentaciju za ono sto ste inace osetili

MaestroBG ca0o 13.10.2009. 02:33 #148384

broj poruka: 354
hvala na trudu i opsirnom odgovoru i na postovanju!!!

pazljivo sam procitao sto si napisao i shvatio.Jedna stvar me jos zanima, nisi je pomenuo, a to je:

Ako bih nasao recimo neku plocu sa recimo x38 chipsetom za 16x/16x ili eventualno p45 za 8x/8x crossfire, ostavio na njoj moj intel e 5200 oc na 3,2 ghz, memoriju 2x2gb hyperx 1066mhz, i dodao jos jednu 4770 u crossfire, da li bi tada za taj cf, procesor e 5200 bio usko grlo?

kako bi taj cf radio?sta bih otprilike dobio njime?

Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb

SkyFire Re: ca0o 13.10.2009. 02:44 #148388

broj poruka: 18472
Druze takve odgovore nikad ti niko ne moze da ti sa 100% sigurnosti.Zasto.Zato sto nikad niko nije sve kombinacije probao.Ja te savetujem da od nekog pozajmis istu i probas to sam.Postoji verovatnoca da moze to da se desi ali ko zna.Moras takodje da se postavis ozbiljnije tj da pristupis problematici na sledece nacine.Neces performanse da meris okom.Uzmes provrtis neke testove sa Single pa CF karticom.Pogledas krajnji rezultat.Izvuces procenat i shvatis koliko si dobio.Takodje je bitno i koja je ploca tj koji je link ploce za PCI=E magistralu.Ima i tog udela.Mnogo tu parametara ima i ako nikad nisi ozbiljnije prilazio ovakvim stvarima i testovima i malo cescem radu sa hw-u to ce ici malo teze.Trebaju ti osnovni uputi kako i sta da radis.Zato si i dobijao kratke i odsecne odgovore na berzi.Niko ne moze toliko duboko da ulazi u problematiku jer je to sirok pojam.
Iskreno po meni je bacanje para na novu plocu i eventualno za drugu grafiku.Mozda da uzmes neku jacu single koja je uvek u izboru najbolja varijanta.
Da,zaboravih da dodam mada je ovaj kolega gore to negde pomenuo.CF ne skalira kao SLI mada na X38,X48 radi kao zmaj.Jedina platforma posle Nehalema da je za to vrhunska.Nikakvi AMD chipovi ne dolaze u obzir za CF ako vec vrsimo neko poredjenje..
X38 ili X48,sve ispod toga se osete razlike.Malo po malo ali se gube performanse.

P.S.Kupovinom GTX275 bi usr@o motku veruj mi jer bi CPU bio usko grlo samo tako i bitan ti je svaki Mhz tvog CPU-a.Ako hoces primere dacu ti primere svih korisnika sa slicnim masinama cije sam masine licno OC-ovao.Ne garantujem ti ni sa ATI 4890.I nju sam imao priliku da probam.

Green Green Grass Of Home

:: hvala na trudu i opsirnom odgovoru i na postovanju!!
:: pazljivo sam procitao sto si napisao i shvatio.Jedna stvar me jos zanima, nisi je pomenuo, a to je
:: Ako bih nasao recimo neku plocu sa recimo x38 chipsetom za 16x/16x ili eventualno p45 za 8x/8x crossfire, ostavio na njoj moj intel e 5200 oc na 3,2 ghz, memoriju 2x2gb hyperx 1066mhz, i dodao jos jednu 4770 u crossfire, da li bi tada za taj cf, procesor e 5200 bio usko grlo
:: kako bi taj cf radio?sta bih otprilike dobio njime
:: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb
MaestroBG cao 13.10.2009. 03:06 #148397

eto opet oprecnih informacija...i krece ubedjivanje i polemika vec cim se zajebani sutra probudi itd itd itd.. A samo sam trazio misljenje u vezi ja mislim aktuelnog hardwera kao sto je 2x4770, zar je moguce da to niko nikad nije probao od svih vas ovde?

Ja moram da prvo to pitam jer necu da bacim pare pa da posle prodajem ako ne radi kako treba, zato i pitam jel da?

i umorih se vise od pitanja i pitanja...

Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb

SkyFire Re: cao 13.10.2009. 03:14 #148398

Ma kakva polemika i prepiranje.Procitam sta me interesuje ono dto nema nikakve vaznosti i ne gledam jer mnogo supljih prica generalno na netu i na forumimam mozes da procitas.Svi nesto znaju.Ma ja sam ti to za GTX2XX seriju rekao jer sam ih bukvalno apsolvirao.Sve sam serije imao tih modela pa znam kako se ponasaju.Sad cu bas da testiram i jedan GTX275 uskoro mada sve je to vise isto!..
Ja ti rekoh da niko ne moze da ti da konkretan odgovor ali ti izgleda mene ne slusas.Sve sto smo ti do sad rekli recice ti bilo ko drugi.Ako nisi skontao Ismerish je takve komponente na slicnim masinama vec probao,cini mi se da ti je i rekao.Ne znam.Naravno da je bitno da ne bacas pare.Zato smo ti i rekli sta i kako ali ti trazis detaljan i 100% precizan odgovor koji ne mozes dobiti trenutno.Da bih ti dao takav odgovor potrebna mi je tvoja masina i dve iste takve karte i da se smaram ceo dan sa testovima da bi bio 100% siguran kako to zapravo funkcionise i koliko daje te neke performanse.

Da skratimo pricu.Dobices bolje performanse.Koliko ces dobiti zavisi od tvoje konfiguracije.Da li ces biti zadovoljan?To ces ti znati.Moze li jasnije od ovog?

:: eto opet oprecnih informacija...i krece ubedjivanje i polemika vec cim se zajebani sutra probudi itd itd itd.. A samo sam trazio misljenje u vezi ja mislim aktuelnog hardwera kao sto je 2x4770, zar je moguce da to niko nikad nije probao od svih vas ovde
:: Ja moram da prvo to pitam jer necu da bacim pare pa da posle prodajem ako ne radi kako treba, zato i pitam jel da
:: i umorih se vise od pitanja i pitanja..
MaestroBG ok hvala sky... 13.10.2009. 03:39 #148401

ok..hvala

SkyFire Re: ok hvala sky... 13.10.2009. 04:08 #148402

Nema na cemu mada znam da ti nisam nista specijalno pomogao jer ti takav opdgovor ne mogu dati.Sve sto na forumu mozes da dobijes jesu jedan vid spekulacija.Zatso je to tako.Pa bas zato sto ne moze sve da se zna i sve da se proba.Generalno osnovu u nekom znanju i iskustvu moze da se prenese ali izricito da neko tvrdi kako to nesto radi moze samo onaj koji je to imao i koji je to detaljno prostudirao i testirao.Nadam se da me razumes.Znaci moj odgovor tebi bi bio sledeci.Radice bolje,imaces bolje performanse ali ne znam za koliko procentualno.Da li ces imatio usko grlo,Hm.Nisam siguran.Mozda i neces mada nisam bas siguran..Brate sto ne uradis sledece.Ako si bas resio da uzmes nesto jace a nemas adekvatnu opremu za to bolje uzmi jednu jacu kartu pa kud puklo da puklo.Ovako moras svakako menjati i plocu a kad vec menjas plocu ne treba ti CF!Tvoja ploca i onako ne poodrzava CF niti ima dva PCI-E slota tako da..Razmisli malo o svemu..
Govorim ti kao prijatelj sa foruma da nebi bacao pare .

:: ok..hval
MaestroBG ca0o 13.10.2009. 04:14 #148404

moja ploca ima cf ali samo u odnosu 16x/4x...

kapiram logiku nove i jakce karte i to single...

SkyFire Re: ca0o 13.10.2009. 04:22 #148405

Sorry za plocu.Otisao sam na neki drugi model.Generalno tvoja plocica je skroz ok.Onda svakako single karta varijanta.

:: moja ploca ima cf ali samo u odnosu 16x/4x..
:: kapiram logiku nove i jakce karte i to single..
Zajebani76 Re: ca0o 13.10.2009. 07:06 #148413

:: Ako bih nasao recimo neku plocu sa recimo x38 chipsetom za 16x/16x ili eventualno p45 za 8x/8x crossfire, ostavio na njoj moj intel e 5200 oc na 3,2 ghz, memoriju 2x2gb hyperx 1066mhz, i dodao jos jednu 4770 u crossfire, da li bi tada za taj cf, procesor e 5200 bio usko grlo
Na ovo mogu da ti dam samo misljenje. Blago klokovani E5200 nece biti usko grlo sa jednom kartom to je sigurno, nece biti ni sa dve karte, objasno sam ti gore kada i u kojim uslovima rada, ali kako mi u sveri interesovanja nije bilo tako nesto da relatvno slab cpu pakujem u CF masinu tako ne mogu da budem siguran u performanse sistema. Veca je verovatnoca da nece biti nikakvih problema, i da nece doci do pada performansi zbog procesora.
Samo ja ti to ipak nebih preporucio sa x38 x48 plocama, prave i za nesto malo bolje performanse dobices sa x58, ali opet se to krece oko +60%. Nebih ti preporucio zato sto ako vec hoces da uparis dve karte SLI je bolje resenje nego CF, ne zbog cipsta x38, x48.
16x/8x u odnodu na 16x/16x je mala razlika, mozes videti na ovoj slici i kolika. Kada je u pitanju 4x tada dolazi do veceg i prmetnog pada performans.
http://img97.imageshack.us/my.php?image=8vs16.jpg

:: kako bi taj cf radio?sta bih otprilike dobio njime
Nece dobiti vise od pomenutih +60%, ali postoji jedan veci problema sto dosta igara nece ni prepoznati CF ili ce jako lose skalirati, u tom slucaju ti radi jedna karta tako da dolazis do rizika da igras velik broj igara samo sa jadnom 4770 kartom.
Prosto nebih ti preporucio da pravis CF sistem cak ni na za tako nesto savrsenoj i7 platformi. Ponovicu ti, uzmi jednu kartu, 4890 ili 275GTX, ova druga je bolj izbor mislm da sam gore obrazlozio zasto i uzivaj ne menjajuci ni plocu ni cpu. Nekada u buducnosti mozes uzeti i5 sa nekom od ploca za SLI i CF podrsku, pa se igraj sa tim do mile volje

Bez zalje da te ubedjujem u bilo sta, izneo sam ti svoje zapazanja pa ti sam na osnovu toga mozes da izvuces neki zakljucak, cak nisam ni izneo sve sto imam, neka se rasprava malo prosiri, vreme ja da nesto korisno naucimo na ovom forum a na da se bavimo samo nagadjanjima. Potrudio sam se da ti dam argumentovane odgovor, fali samo slika sa E5200 vs i7 920 sa istom kartom i sa istim podesavanjima da bi upotpunio sve sto sam ti rekao, ali samo polako, rekoh da se bavim ovom tematikom ovih dana pa cemo videti, prati temu mozda i tako nesto osvane Ovu temu sam upravo pokrenu iz tog razloga da bih dosao do sto vise pitanja prosecnih korisnika za potrebe nekog projekta na kome radim i na kome cu raditi narednih 6 meseci, tako da su mi pre svega svako pitanje i zapazenje od velikog znacaj. PC berza formu je idealno meso za tako nesto, recimo da na benchu nebi bilo tako kretivnih pitanja i tolik ispraznih komentara, zato sto su korisnici iskusniji vecina njih vec dosta toga zna a ono koji ne znaju zele da ostave takav utisak, ovde se ljudi mnogo ne tangiraju i bez problema pitaju i komentarisu sta ima na pamet padne a meni upravo to treb, sta kaze i sta zanima obican svet koji ne pati od kompleksa da mora da bude neki hwgurus ili tako nesto
pufi re 13.10.2009. 09:27 #148435

broj poruka: 2196
Kakav bre Crossfire na G31 chipsetu,zaboravi na to!!!

http://img132.imageshack.us/img132/2598/e84004850crossfire.png
http://img199.imageshack.us/img199/9340/e8400.png

E8400 4.6GHZ E0/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/ATI 4850 Crossfire/CHIEFTEC 650W/22

skar caooo 13.10.2009. 09:57 #148443

broj poruka: 3992
i tebi,neznam koji ti je k*rac sa tim caoo,sta ti to znaci...mislim budalastina

`rad je od coveka napravio majmuna`

Ishmerish @Zajebani 13.10.2009. 10:49 #148446

broj poruka: 7285
Dali ti stvarno mislis da ces uspeti nesto da mu objasnis?Ako nisi doktorirao psihologiju(citaj psihijatriju)bolje odustani.Sta sam ja dobio sto vec 5 dana drvim q..ac na njegova psihodelicna pitanja?,da mi poteze pitanje keve i ..,i ostavlja broj telefona.

@Ca0o :Labude presao preko toga jesam ali zaboravio nisam.Verujem da cemo se sresti jednog dana,pa cu ti onda pojasniti malo to jebanje i CF.

Zajebani:Procesor moze da bude usko grlo,naravno ne u toj meri u kojoj vecina misli.Ali nemozes stavljati jedan od trenutno najslabijih procesora jedne firme,kao stub sadasnje i buduce game konfiguracije.Jos posebno ako stavljas grafiku iz vrha ponude u nju.Intel E8400 sam naveo jer je on sasvim dovoljan za sve igre,a kako stoje stvari i bice dokle god se nebude preslo na Quad-ove,prem da mislim da ce to potrajati(bar u slucaju igara).
Rado bih ovo iznosenje potkrepio dokazima ali na telefonu ih nemam.

Pozdrav

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Zajebani76 @Ishmerish 13.10.2009. 12:22 #148458

Temu sam pokrenu kao nastavak na ono o cemu ste diskutovali jednim delom kao odgovor na njegovo pitanje a u skladu sa svojim trenutni potrebama i stvrima kojima se bavim i na kojima radim. Razni ispadi nekulture i slicene stvari su nesto sto mi nije blisko i sa cime se nebih bavi, dok je uticaj CPU-a na gaming nesto sto je verujem svima zanimljivo

:: Zajebani:Procesor moze da bude usko grlo,naravno ne u toj meri u kojoj vecina misli.Ali nemozes stavljati jedan od trenutno najslabijih procesora jedne firme,kao stub sadasnje i buduce game konfiguracije.Jos posebno ako stavljas grafiku iz vrha ponude u nju

Ovo je nesto sto treba podrobnije ispitati i time cu se baviti, sta kako i u kojim uslovima rada, svoje misljenje o tome zasnovano na ranijim probam sam vec izneo i iskljucivo se odnosi na jedan de tematike, MAX podesavanja i 1680x1050, 1920x1200 rezolucije.

::Intel E8400 sam naveo jer je on sasvim dovoljan za sve igre,a kako stoje stvari i bice dokle god se nebude preslo na Quad-ove,prem da mislim da ce to potrajati(bar u slucaju igara)

Sa ovim se u potpunosti slazem i jedno je sigurno 100% ne vezano za rezolucije i podesavanja u igri, E8xxx je isto sto i i5, i7 kada je gaming u pitanju samo da igra nije optimizovana za Quad cpu, daje sigurno iste performanse, mane varijacije postoje nekad u korist starije nekad u korist novije nehalem arhitekrure. Isto tako mislim da ta optimizacja nece doneti toliko da bude presudna kada je kupovina procesora za gaming u pitanju, vec da ce grafika bit toliko mocna da bez obzira na losije performanse sa DualC procesorima nece ni biti neophodno da budu bolje. Mada jako brzo ce Quad sa cenom i vec jest kroz AMD PII procesore bit logican izbor i malo njih ce praviti kompromis za nekih 50e izmedju Dual u odnosu na Quad CPU.
MaestroBG cao 13.10.2009. 13:42 #148473

ocigledno da je ovaj Mudzos Ishmerish ili kako vec umislio da je hw guru:)

ja sam tako odreagovao jer je dosta bilo provokacija podzmevanja itd itd..cak i viceva na racun nas prosecnih korisnika!Ja ti nisam neki klinac koji ce da slegne ramenima na tvoje uvrede vec cu rado da ti objasnim sta ti nije jasno ali na drugi nacin.

Zajebani, hvala jos jednom na iscrpnim odgovorima i tebi Sky takodje..

praticu temu i dalje, OFF

gile23 ... 13.10.2009. 14:16 #148479

broj poruka: 9121
Lep test :).

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zajebani76 Dodatak !!! 30.10.2009. 03:09 #153392

Evo jos par slika na kojima se jasno vidi koliko je E5300 usko grlo u ovim uslovima rada, odgovor na svako pitanje dali treba uparivati ovako slab CPU sa kartama u cenovnom rangu +200e.

http://img62.imageshack.us/img62/3194/stalkerfarcry1920x1200.jpg
http://img158.imageshack.us/img158/4099/crysis26vs36vsi7.jpg

Bez obzira sto ova slike pokazuju da je E5300 u istoj ravno sa i7 920 to nije bas tako ali u nekim drugacijim uslovima rada sa salabijim kartama kada se iz objektivnih razloga i zarad igrivog broja frejmova spusta nivo detalja jaci procesor pokazuje znatnu prednost, sto znaci da CPU na neki nacin postaje usko grlo ali ne za high end modele vec naprotiv za slabije modele ovo nikako ne ide u prilog pricama koje krze ovde na forumu i ne samo ovde vec i na forumima koji su malo bolje potkovani znanjem kao sto je benchmark.

Intel Core i5 je buducnost dobrog gaminga uz pristupacnu cenu a ovo treba da se zna cisto radi demistifikacije urbane legende

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs