Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
a sve je radillo tako lepo dok nisam preterao sa OC AII 250
STRANA 1 OD 1
gogi1 a sve je radillo tako lepo dok nisam preterao sa OC AII 250 13.10.2009. 10:56 T20912

status: user
broj poruka: 2076

E ovako, pre neki sam kupio kombinaciju Biostar a780g m2+ se 6.2v (plava) i procesor Athlon II x2 250, bez problema sam podigao na 3.6 `iz prve` bez diranja voltaza, i tako je radio 2 dana bez problema, e a onda sam pozeleo `JOS` ( he he kako to obicno i biva), stigao sam do nekih 3.9 uz povecanje voltaze, i onako sav ushitren pokusao na 4ghz, ali komp se nije upalio, nekoliko minuta sam pokusao da ga ukljucim ali nije hteo, znaci samo crn ekran.............................Izvadio sam bateriju da izbrisem BIOS i sve je bilo OK, dok ponovo nisam klokovao....

Za one koje mrzi da citaju ovo gore, idemo direktno na problem

Problem je taj sto sada kad ga stavim na 3.6 i odem na shut down i upailim ga posle nekih 1 min, dobijem poruku ` too many cold resets due BIOS post bla bla....` i treba da udjem u Bios da potvrdim vrednosti (samo da potvrdim, jer ih upamtio), ali to treba da radim svaki put kad ga ugasim, a problema NEMA kad ga samo restartujem.

`prefleshovao`sam poslednji BIOS, hiljadu puta skidao bateriju i premestao jumpere i nista.

Ima li pomoci?

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus re 13.10.2009. 12:17 #148456

broj poruka: 4054

uvek kada dizes napon na mobo/gpu/cpu/mem postoji mogucnost da fizicki ostetis iste .. ti si tvoju sprzio.. samo zamena ploce .
Ishmerish Re: re 13.10.2009. 12:35 #148460

broj poruka: 7285
Poenta ti je na mestu,ali cinjenice nisu.Kako moze da sprzi plocu a da pri tome ona i dalje radi.Nisam pratio od prve teme njegovo izlaganje,ali koliko vidim Eprom mu negine.

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

::
:: uvek kada dizes napon na mobo/gpu/cpu/mem postoji mogucnost da fizicki ostetis iste .. ti si tvoju sprzio.. samo zamena ploce .
philaemos ... 13.10.2009. 12:47 #148462

broj poruka: 2743
Reklamiraj ploču, i ne pričaj da si preklokovao.

gogi1 restart 13.10.2009. 12:56 #148465

ma najvise me cudi to sto prihvata klokove kad idem na restart a kad odem na shut down onda nece
Plamen re 13.10.2009. 14:29 #148483

broj poruka: 2836
Ma nije problem u ploci, sigurno nesto nisi lepo podesio. Stavin procesor na Default klok pa vidi kako se ponasa, ako zeza idalje onda je do ploce, ako ne, promeni podesavanja (dodaj malo voltaze procesoru, ili memorji....)

gogi1 aj 13.10.2009. 14:33 #148484

aj probacu i to, ali radilo je sve ekstra dok nisam preterao, znaci do 3.6 nista nisam morao da petljam sa voltazama, i prihvatao je klok posle shut down-a, a sada nece......nadam se da nije neki ozbiljniji problem, razmisljam da ubacim na kratko neki drugi AM2 procesor da ploca `zaboravi` ovaj moj, pa da ga posle vratim:)
MilosNBG ... 13.10.2009. 15:53 #148496

broj poruka: 1586
To se meni isto desavalo na TA780G M2+, resetovan je BIOS, stajao je bez baterije dobra dva sata. Nakon toga preflesovan novi i vise nije pravila probleme.

E sad, ako tebi i dalje brljavi, pa cak i sa drugim CPU-om (bilo bi lepo da nadjes drugi i da probas), najbolje je plocu pod misku i na reklamaciju.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

TheBear Ovo 13.10.2009. 16:17 #148501

broj poruka: 6502
` too many cold resets due BIOS post ` izbacuje kad je neuspesan overklok, odnosno nisi nesto dobro podesio, tesko ce taj procesor ici na 3,9 ili 4Ghz na to zaboravi i ne pokusavaj da mu gruvas voltazu jer nema teorije i 2.0V da mu stavis...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Nestabilna masina.Ubagovan bios.Sledi procedura! 13.10.2009. 18:16 #148541

broj poruka: 18472
Cisto da znas da mozes i bios da zeznes pa ploca vise nece da funkcionise kako treba.Pokusaj da prefleshujes bios koji znas da radi kako treba.Elektronici nekad treba vremena da se privikne na nove instrukcije tako da ploca nece nekad da radi na istim setovanjima kao sa prethodnim biosom.Indikacija koliko volis.

@philaemos

Na osnovu cega da reklamira plocu?Nece da se overklokuje sistem.Kad bi to rekao izbacili bi ga iz radnje :)

I medo lepo rece.Gde ce to na 3.9 Ghz.
Ja se sad jos zabrinu da nisam nikakav overkloker ,moja kuma nece preko 3.2 Ghz :(

Probaj i sa drugim CPU-om kako kaze nas dragi Smile.

Ja sumnjam da nesto nisi podesio kako treba i da ti je sistem definitivno nestabilan.
Koliki si napon stavio za CPU.Nadam se da tu nisi preterao?Mozda si njega malo ostetio pa ti izbacuje zato gresku.

Green Green Grass Of Home

philaemos Re: Sky 13.10.2009. 20:57 #148611

broj poruka: 2743
Nisam procitao ceo post pazljivo, nego sam skontao u glavi da mu sada ne radi u svakom slucaju, a ne samo kad ga kloka na 3.6GHz

:: @philaemo
:: Na osnovu cega da reklamira plocu?Nece da se overklokuje sistem.Kad bi to rekao izbacili bi ga iz radnje :
codeus re 13.10.2009. 21:25 #148621

broj poruka: 4054

da li mozes da nabavis za probu drugi PSU .)
gogi1 klok 13.10.2009. 22:35 #148653

@sky stavio bih ja stariji BIOS, on mi je ekstra radio, ali na biostar sajtu ima da se skine samo najnoviji, a stari nisam backupovao:(
@codeus Nisam razmisljao o drgugom napajanju jer mi je sa ovim radilo super dok nisam nesto s_ebao:)
gogi1 cudno 13.10.2009. 23:25 #148673

definitivno se nesto cudno dogadja, stavim fsb na 201 to je 3015mhz i opet nece, znaci prihvati ali cim odem na shutdown pa upalim, nece. znaci sve sto nije po def ne prihvata, pa cak ni 201
3S777 Mozda bi` .... 14.10.2009. 08:46 #148747

broj poruka: 48

Probaj sa zamenom Napajanja ...
2m4Y re: 14.10.2009. 09:29 #148755

broj poruka: 2355
...za ono, sto prodje posle reseta, a posle shut down`a nece, ...kad resetujes komp, resetuje se samo OS, tj prazni se RAM, a BIOS ne radi sve sto i kad se komp pali posle gasenja, tako da je tu definitivno porblem do BIOS`a, ...slican problem sam imao ja, ali ne sa OC`om, nego novim procesorom, jednostavno mi je masina ledila jedno 2 meseca, dok bukvalno resto konfiguracije nije prihvatilo nov procesor, ...koliko god glupo zvucalo, ziva je istina, ja se ubi trazeci gresku, ali dzaba, ...jednostavno duhovi u elektronici...
...odoh malo off, ...sto se tice tvog problema, ja bih ti predlozio dobar BIOS clear i nanovo flahovanje, predpostavljam da je nesto BIOS zabrljao, probaj cak da par puta resetujes komp, a da pre toga izvadis bateriju... Pa cak i onu soluciju sto je neko predlozio, izvadi bateriju, iscupaj ga iz struje i ostavi da prenoci...

Pozz...

AMD Phenom II 955 BE
DFI LP DK 790FXB-M2RS
AMD 4870 512MB ToP
2x 2GB DDRII 1066MHz
2x 320GB SATA II RAID0
1x 750GB SATA II
SB Live 5.1 Digital
Corsair 750W

MaliAbner Re: re 18.10.2009. 10:47 #149946

broj poruka: 7783
@Codeus
Jos uvek mi nisi odgovorio odakle si kad smo MI zasluzili one `99 onog milosrdnog andjela?

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: uvek kada dizes napon na mobo/gpu/cpu/mem postoji mogucnost da fizicki ostetis iste .. ti si tvoju sprzio.. samo zamena ploce .
dautovic Re: Re: re 18.10.2009. 11:52 #149956

broj poruka: 2856
OFF:

e bravo sto si se setio...

Mamu mu siptarsku...cim je rekao zasluzili STE nije taj odavde...

na srpskom forumu pishe takve svinjajrije...da je ovo moj forum odavno bi popio ban od mene ili kolega...

sorry za off
:: @Codeu
:: Jos uvek mi nisi odgovorio odakle si kad smo MI zasluzili one `99 onog milosrdnog andjela
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ::
:: :: uvek kada dizes napon na mobo/gpu/cpu/mem postoji mogucnost da fizicki ostetis iste .. ti si tvoju sprzio.. samo zamena ploce .
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs