Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Epoxova Maticna-PROBLEM!!!
STRANA 1 OD 1
miki1991 Epoxova Maticna-PROBLEM!!! 14.10.2009. 16:35 T20959

status: user
broj poruka: 13
Pozdrav sirokoj masi, na PC berzi...eo ja imam jedan krajnji probem sa matcnom EPOX 4PEA,
naime imam sledece probleme, tj bio bi zahvalan ako bi neko odgovorio na ovu temu,jer iskreno nwznam ni sta mi je raditi?! :(

Problem je sledece sadrzine :

Ja ukljucim maticnu...sve ok, zagrejem system, radi par minuta i zakuca!!! tj zablokira nigde pokreta nista,mis zakucao sve, jedino sta mi preostaje jeste REBOOT systema :(
Na njoj je sledeca konfiguracija:
Intel Pentium 4, na 2.4 GHz , FSB na 533 [tako nesto]
RAM: 2x512 NCP 333 MHz
HDD: 80 GB ATA 133 Western
Grafichka: 9000 ATI R.
.......

E sada, ja iscupam jedan modul Ram memorije i ono radi,ok. pa zatim opet zakuca!!!
I odem malo na Google i `proguglam` da vidim ima li resenja, problemu...kazu da treba
da FLeshujem BIOS, ja to i URADIM [izgleda dami bolje prepoznaje hardware]...
i nakraju dosao sam do zakljucka da je otisao AGP slot za grafu, npr skinem ovaj ATI RADEON 9000, i stavim MX200 Nvidia-u i radi,,,normalno..i kad iskljucim komp i ukljucim pocne da mi `ispusca` zvuke ambulatne sirene [sto napominje da nije nesto u redu]

MOLIM ZA SAVET I POMOC!!!! :(
Posle ovoga coveku samo vredi upasti u ocaj ili kupovati novi hardver tj motherboard :(((
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict de je masina da oplete po EPOX-u :D 14.10.2009. 17:20 #148870

broj poruka: 4515

- -
- - Socijalna Mreza!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MilosNBG ... 14.10.2009. 17:45 #148877

broj poruka: 1586
To sto ti ispusta te ambulantne zvuke je error kod BIOS-a, vidi koliko puta zapisti (kratko-dugo). Zabadanje moze da bude zbog loseg drajvera, moze da bude i da je nesto od hardvera pocelo da se pregreva ili crkava. Za pocetak pogledaj temperature za CPU da se slucajno ne pregreva. Ako masina lepo radi sa MX200, pokusaj da nadjes neku drugu kartu, neki NV 5200 ili neki ATI Radeon 9200/9550/9600 za probu, da vidis kako ce se ponasati.

Pogledaj, ako mozes. u Eventu Viewer-u (Start-Control Panel-Administrastive Tools-Event viewer-System) da li ima nesto prijavljeno kao Error i sl.

Vidi pa javi da znamo sta nam je dalje ciniti

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus re 14.10.2009. 17:57 #148881

broj poruka: 4054

baci pogled na kondenzatore .. epox je tu los .. ako curi nesto ili su nabubreli gore nema druge nego servis ili nova polovna ..
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs