Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Maticna ploca
STRANA 1 OD 1
zeko Maticna ploca 16.10.2009. 20:58 T21017

status: user
broj poruka: 60
U pitanju je MSI P965 neoF V2 koja ne daje zaake zivota.Probao sam sa drugim napajanjem,memorijom ali nista ne prihvata!
Komp je kupio neki poznanik u nekoj radnji,ne znam kojoj pre oko godinu i po.
Uvalili su mu ovu plocu posto ga je kupio na rate.Pokusace da reklamira u ponedeljak
ali nece biti nista od toga posto su mu dali `samo` godinu dana garancije!
Ostatak konfiguracije je solidan:procesor Core2Duo E6550,2GB rama,8600gt,320GB hard.Budzet za plocu mu je oko 5 hiljada pa sam pogledao neke na netu i to:
GA P31-ES3G
BIOSTAR P31-A7
GA P31-DS3L
ASUS P5KPL/1600
GA EP41-UD3L
Nece nista da klokuje!Ako imate jos neke predloge i sugestije. . .
Pozzzz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: Maticna ploca 16.10.2009. 21:11 #149617

broj poruka: 3053
garancija na tu plocu mora biti 3godine.Ako su mu dali samo godinu dana znaci da je verovatno ta ploca imala neku falinku,ili je neka druga musterija vratila tu plocu na reklamaciju a oni je prodali nekom nezahtevnom korisniku kao sto je tvoj drug, i nadali se da ce izdrzati godinu dana...Nosi na reklamaciju tamo gde si kupio,ako nece da uvaze,spomeni inspekciju,garanciju od 3 god koju daje MSI pa da vidis sta ce biti...

KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!

:: U pitanju je MSI P965 neoF V2 koja ne daje zaake zivota.Probao sam sa drugim napajanjem,memorijom ali nista ne prihvata
:: Komp je kupio neki poznanik u nekoj radnji,ne znam kojoj pre oko godinu i po
:: Uvalili su mu ovu plocu posto ga je kupio na rate.Pokusace da reklamira u ponedelja
:: ali nece biti nista od toga posto su mu dali `samo` godinu dana garancije
:: Ostatak konfiguracije je solidan:procesor Core2Duo E6550,2GB rama,8600gt,320GB hard.Budzet za plocu mu je oko 5 hiljada pa sam pogledao neke na netu i to
:: GA P31-ES3
:: BIOSTAR P31-A
:: GA P31-DS3
:: ASUS P5KPL/160
:: GA EP41-UD3
:: Nece nista da klokuje!Ako imate jos neke predloge i sugestije. .
:: Pozzz
::
codeus re 16.10.2009. 21:23 #149620

broj poruka: 4054

.doc kakve tri godine !!! .. garancija je godinu dana ... zaboravi i kupi NOVU plocu .. kako uvalili .. oni su prodavali komp.. tvoj frend je kupio komp .. i tu je kraj price .. mozda je on njima uvalio bezvredne dinare ...
zeko ... 16.10.2009. 21:38 #149627

I ja sam mu rekao da ta ploca mora da ima 3godine garancije i da ode da reklamira
a ako nece da prihvate da im pripreti inspekcijom kao sto rece doca80.
Mnogo puta sam sreo i video kako su nekom nesto `uvalili`.Da pojasnim,uglavnom
ljudi kupuju komp u zavisnosti od potreba i kolicine novca koju poseduju i u tom momentu
poznanik nije imao kes za taj komp vec ga je kupio na rate.Na papiru sam ja video konfiguraciju u kojoj je bila GA P35 i sve ostalo sto sam naveo ali eto.
Ako ne uspe sa garancijom koju plocu onda?Naveo sam neke gore.

dookeey mozes 16.10.2009. 21:43 #149630

broj poruka: 158
meni da je prodas neispravnu,placam 200 din...

tortojed Na zalost,posto je pristao i potpisao racun/garanciju, to mu je to. 16.10.2009. 21:48 #149632

broj poruka: 11019
Od onih koje si nabrojao, ja preporucujem GA EP41-UD3L.
codeus re 16.10.2009. 22:04 #149642

da li se uopse vrte ventilatori na njoj ? ako se vrte probaj da skines cpu i obrises ga alkoholom .. ako se nevrte (nepali se uopste ploca) nemoj se maltretirati ..
Plamen re 16.10.2009. 22:10 #149644

broj poruka: 2836
Pa pokusaj da nadjes bar neku P43 plocu. Pogledaj koliko je GIGABYTE GA-EP43-S3L, ja sam je platio pre 5 meseci oko 6500din, cini mi se da je pala cena, ploca je super, hladna, nikakvih nekompatibilnosti, fino se OC...

zeko ?. 16.10.2009. 22:14 #149646

Za sad znam da ce prvo pokusati sa reklamacijom i da ne bi davao preko 5 hiljada.
Mada sta znam mozda i odluci da plati vise.

Ishmerish Re: Re: Maticna ploca 16.10.2009. 22:17 #149647

broj poruka: 7285
Zemo ovde nisi u pravu,sve ploce imaju onu garanciju koju proizvodjac daje.Hocu da kazem da mozda neznas da vecina radnji daje na konfe 1 godinu,iako sve komponente imaju redovnu garanciju kod uvoznika.I to potpuno ispravne i nove ploce daju sa godinom(razlog je evidentan)Primer:Kupim MSI 570 Ultra staru dve godine i kaze mi lik da je garancija godinu dana i da je iz konfe.Posle par dana rikne sata kontroler i ja nazovem firmu,kaze lik kada je kupljena i da je garancija godinu dana.Samo sam ga pitao koji to MSI daje godinu dana,da ih nema vise?I to je bilo dovoljno.

@zeko:Kao sto zema rece,nosi u servis,za pocetak pokazi im da znas hardware,pa ako to nije dovoljno kreni sa inspekcijam,zakonom o zastiti potrosaca...

Sve ovo sto smo ja i Doca rekli pada u vodu ako nemas fiskalni i jos vaznije kutiju od maticne sa bar kod-om?

Ako imas nosi sutra i neboj se.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: garancija na tu plocu mora biti 3godine.Ako su mu dali samo godinu dana znaci da je verovatno ta ploca imala neku falinku,ili je neka druga musterija vratila tu plocu na reklamaciju a oni je prodali nekom nezahtevnom korisniku kao sto je tvoj drug, i nadali se da ce izdrzati godinu dana...Nosi na reklamaciju tamo gde si kupio,ako nece da uvaze,spomeni inspekciju,garanciju od 3 god koju daje MSI pa da vidis sta ce biti..
:: KO NORA NIRA,IL` JE KARPE,IL` JENI LANNORMA!!!
:: :: U pitanju je MSI P965 neoF V2 koja ne daje zaake zivota.Probao sam sa drugim napajanjem,memorijom ali nista ne prihvata
:: :: Komp je kupio neki poznanik u nekoj radnji,ne znam kojoj pre oko godinu i po
:: :: Uvalili su mu ovu plocu posto ga je kupio na rate.Pokusace da reklamira u ponedelja
:: :: ali nece biti nista od toga posto su mu dali `samo` godinu dana garancije
:: :: Ostatak konfiguracije je solidan:procesor Core2Duo E6550,2GB rama,8600gt,320GB hard.Budzet za plocu mu je oko 5 hiljada pa sam pogledao neke na netu i to
:: :: GA P31-ES3
:: :: BIOSTAR P31-A
:: :: GA P31-DS3
:: :: ASUS P5KPL/160
:: :: GA EP41-UD3
:: :: Nece nista da klokuje!Ako imate jos neke predloge i sugestije. .
:: :: Pozzz
:: ::
mikac962 Re: Maticna ploca 16.10.2009. 22:27 #149651

broj poruka: 555
Narode, brkate babe i zabe. Kada kupis konfiguraciju, dobijas garanciju na nju, a ne na komponente. Tu je kraj price. `Proizvodjac` konfiguracije daje garanciju koliku hoce, samo ne kracu od godinu dana, jer je to po zakonu. Ako ti otkaze neka kompnenta koja ima duzu garanciju kod dobavljaca, to se njih ne tice, jer si dobio garanciju na `gotov proizvod`. Tu ti ne pomaze nikakva inspekcija, jer su pokriveni papirima - garancijom koju dobijes pri kupovini.

zeko Ishmerish 16.10.2009. 22:31 #149654

Ne bojim se ja nista,ali znam za to sto i ti kazes pa mislim da ce ipak morati da kupi novu.
Znam da ima i kutiju i racun pa cemo videti.

Plamen re 16.10.2009. 23:16 #149661

broj poruka: 2836
HAHAHAHAHHAHAHAHA.... dobri ste. Kad kupujes racunar, garanciju dobijas u zavisnosti od proizvodjaca komponente. Dakle, npr ja sam kupio bre 5-6 meseci komp i dobio: 3god garanciju na: ASUS 9600Gt, GIGABYTE plocu, LC POWER. 2god: CPU, WD HDD (mozda cak i 3).... itd... Dakle, kod mene u Krusevcu se garanicja dobija tako i to u svakoj radnji (provereno). E sad, to sto oni izrade vecinu ljudi, to je druga stvar. Npr, negde ja pitam za garanciju, oni mi kazu otprilike 2god, ja lepo kazem pa kako kad GA daje na ploce 3god, i onda ih lepo skenjash.... ili nesto slicno na tu foru. Uostalom ako imash garanciju, nosi to u servis i nema da brinesh. Trebali su da mu daju garanicju od ploce, tj od uvoznika, a ako su mu dali garanciju koju stampa ta radnja, moze sa tim da obrise dupe... hehehe

neXus2000 Garancija. 16.10.2009. 23:29 #149665

broj poruka: 3352
To sto zivimo u Srbendiji, i sto moze svako da radi sta hoce. To je vec nas problem.
Ali `konfiguracije` gde ce se davati garancija od godinu dana kroz neke prodavnice kao sto je npr ComTrade, jedino ce moci da to rade kada budu bili kao DELL ili IBM ili Intel ili vec neko treci koji pravi maticne ploce, graficke ili bilo sta vezano za hardver, osim kucista.

Jer ako ti neko uvali konfiguraciju, koja se sastoji od Gigabyte komponenata, kingstona, WD-a, Pioneera, shit happens napajanja i Codegen kucista, pa cak i kucista napravljenog u malom selu levo od Prijepolja(sto mogu i ja da uradim od pleksiglasa, jer nemam opremu za limariju), a navodi konfiguraciju kao svoju, onda ti nesto ne stima.

Samo za jedno parce hardvera, a to je WD hard disk, jedna prodavnica mi je dala garanciju od godinu dana, zvao sam inspekciju. Naravno javio se neki `mud0nja`, objasnio coveku situaciju, gde mi on kaze da je to u redu. Ali kada sam napomenuo da prodavnica ne sme da daje garanciju od godinu dana, jer je proizvodjac taj koji ti garantuje za svoj uredjaj da ce ti raditi minimum 3 godine, ili 5 sta god, a ne prodavnica koja se bavi preprodajom, onda je shvatio o cemu pricam. Ostavio sam ime prodavnice, i naravno receno mi je ako postoji ovlasceni serviser da njih nazovem. Sto je i logicno.

Da sam na kraju sam zvao KimTec, koji je uvoznik, i tako su napicili tu prodavnicu da su se usrali, a pre svega ovoga sam zvao prodavnicu i poceli su mene da pice na konto `nisam u pravu`.

Najcrnje je bilo, sto je garantni list Kimtec-ov. I na njemu `zaokruzili` 12 meseci, pri popunjavanju.

Tako zajebite te `konfiguracije` na koje se daje godinu dana ili 2 godine, zato sto samo napajanje i DVD-RW imaju garanciju na godinu dana. Pa kako kompenzuju(za, ono 2 godine).
MilosNBG ... 17.10.2009. 03:47 #149695

broj poruka: 1586
Kada smo vec kod brkanja baba i zaba... Da pojasnimo neke stvari...

Jedna prodavnica IT opreme NE SME da daje SVOJU garanciju jer nije REGISTROVANI PROIZVODJAC RACUNARA, nema svoj brend - registrovanu robnu marku, niti ima ugovore sa proizvodjacima o njihovom proizvodnom zastupanju tj ekskluzivnoj ugradnji komponenti jednog ili vise proizvodjaca u bilo koji racunar.

Da bi se vazila njegova garancija, prodavac mora da bude licenciran (sertifikovan) od strane odredjenog proizvodjaca i da zadovoljava njegove kriterijume i standarde kvaliteta proizvoda.

Garancija na bilo koji deo racunara se ostvaruje kod ovlascenog uvoznika. Iz prakticnih razloga, to se delegira prodavnicama IT opreme pri cemu se podrazumeva da je puna garancija i jedina vazeca ona koju je delegirao uvoznik prodavcu a koju daje proizvodjac. Shodno tome, prodavac je duzan da za bilo koji deo racunara daje garanciju proizvodjaca u suprotnom krsi zakon i moze krivicno odgovarati jer ne samo da zakida kupcu vec i drzavi jer su poreske stope i obracun sasvim drugaciji za proizvodjace.

Zakljucak - to sto vam prodavac sklopi racunar potpada po USLUZNU DELATNOST tj pruza uslugu sklapanja racunara i za to mora imati precizno definisan cenovnik mada i ovo vecina njih radi na svoju ruku jer se prijvaljivane, pored trgovinske, i usluzne delatnosti takodje drugacije tarifira kod odredivanja poreza i dazbina prema drzavi.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

jumperjack Provereno.... 17.10.2009. 11:44 #149719

broj poruka: 497
...MSI i gigabyte daju tri godine garancije na svoje proizvode i uvoznici takve garancije daju maloprodajama e sad...sta maloprodaje rade to je vec sasvim neka druga prica.....

codeus eh 17.10.2009. 12:28 #149722

neverujem .. budimo ljudi iako smo srbi ..
postoji garancija koju daje PRODAVAC (uvoznik ... preneto na prodavce) .. i ona u vecini slucajeva iznosi 1 god.. na neke proizvode cak i 3 god.. a na neke 7 dana (tastature, misevi , zvucnici) ... takodje postoje i uslovi garancije .. pise vam na svakom ugovoru .. koji ste potpisali ..

postoji i PROIZVODJACKA garancija koju daje proizvodjac iste i u primeru MSI-a ona iznosi 3 godine .. pochinje odmah po datumu proizvodnje ploce .. cim izadje iz masine pocinje garancija da tece ... i ta `proizvodjacka` garanci vazi samo za AMERIKU ... a srbikistan nije u americi.
u te 3 godine garancija je podeljena na period od 2 godine (kompletna ploca) i zadnja godina samo chipovi na istoj ..

ukoliko stvarno zelite da gurate kamen uz brdo ... troskove transporta do servisa snosi kupac.. jeli vredno ? zivaca.. para i vremena ...
neXus2000 Re: eh 18.10.2009. 14:38 #150028

broj poruka: 3352
Proizvodjacka garancija, o kojoj ti pricas, uopste ne postoji, pa ni za Ameriku. Jer taj uredjaj moze stajati u skladistu i 3 godine, sve do dana prodaje. Then what? Ipak se proizvede vise nego sto moze da se kupi, i naravno zbog mogucnosti izbora(ASUS, Gigabyte i rest).

Proizvodjacka garancija je ONA o kojoj mi pricamo, i pocinje da tece od dana kupovine.
Probaj na sajtu Maxtora-a ili WD-a da ukucas serijski broj nekog harda(njihovog) kome jos uvek traje garancija. Greska ce mozda biti jedan dan, ali videces da se ostatak dana do isteka garancije poklapa sa preostalim danima garancije tog harda, koju ti je dala neka prodavnica.

A onaj ugovor o kome si pricao, to imaju i proizvodjaci i zove se limited warranty:
Struja, iskidano ovo ili ono, otkacena nalepnica, itd....

Za primer moj hard koji je zadnji kupljen od svih hardova koje imam:

WD3200AAJS-22VWA0 In Limited Warranty 11/23/2010

A kupljen je tog datuma, samo 2007 godine.

:: neverujem .. budimo ljudi iako smo srbi ..
:: postoji garancija koju daje PRODAVAC (uvoznik ... preneto na prodavce) .. i ona u vecini slucajeva iznosi 1 god.. na neke proizvode cak i 3 god.. a na neke 7 dana (tastature, misevi , zvucnici) ... takodje postoje i uslovi garancije .. pise vam na svakom ugovoru .. koji ste potpisali .
:: postoji i PROIZVODJACKA garancija koju daje proizvodjac iste i u primeru MSI-a ona iznosi 3 godine .. pochinje odmah po datumu proizvodnje ploce .. cim izadje iz masine pocinje garancija da tece ... i ta `proizvodjacka` garanci vazi samo za AMERIKU ... a srbikistan nije u americi
:: u te 3 godine garancija je podeljena na period od 2 godine (kompletna ploca) i zadnja godina samo chipovi na istoj .
:: ukoliko stvarno zelite da gurate kamen uz brdo ... troskove transporta do servisa snosi kupac.. jeli vredno ? zivaca.. para i vremena ...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs