Posto sam nabavio plocu ASUS P5 kc, trebao bih nabaviti i procesor dvoumim se izmedju ova dva E8400 ili q8200. I zasto je E8400 skuplji? Inace treba mi za net i po neku igricu imam Ati 4850 pa mislim da ce ona gurati sve.
igrice su jos uvek optimizovane za dual core..tj...dzaba 4 jezgra kada je takt nizi, a igrice su alave na megaherce...zato je i dual core brzi u igrama...ja imam E8400 i odlican je ...
ALI ..preporucujem ti Q8200.....bilo kakav render ili mutlitasking da radis radice ti bolje a isplativije ti je sto se tice buducih programa igara.... + malo klokujes taj q8200 na frekvenciju od E8400 i nece biti nikakve razlike u igrama.
Kao prvo quad core cpu i 3 fazne naponske jedinice za proc nikako ne idu zajedno. Mozda bi ipak trebalo da ides na E8400 ali nemoj da ti pada napamet overklok jer ta ploca nije dobra za to.
A sto mislis da nemoze da se klokuje q8200 pa napr. na 2.8 ili 3.0 ghz? ako mi vec savetujet za brzi Mhz. I koje cu razlike imati sustinske ako stavim npr. DDR2 800mhz ili DDR3 na 1333, jer ova ploca ima i jednu i drugu.
ostani ddr2....jos je dosta jeftiniji a za tvoje potrebe nema nikakve razlike..samo ces baciti pare.
@panto, covek nece klokovati na 5 ghz, sa ovom plocom ima ladno na 3.0 da ga stavi bez problema.
Ajd uzdravlje
:: :: :: :: A sto mislis da nemoze da se klokuje q8200 pa napr. na 2.8 ili 3.0 ghz? ako mi vec savetujet za brzi Mhz. I koje cu razlike imati sustinske ako stavim npr. DDR2 800mhz ili DDR3 na 1333, jer ova ploca ima i jednu i drugu.
Obicaj da hardware nazivam govnetom,ali nemam drugi opis za Q8200,to je trenutno intelov najveci zajeb.Zamisljen da zameni Q6600 a ni do kolena mu nije,a sto se klokovanja tice sa tim mnoziocem i svim ostalim,ako dostigne makar AMD-ov klok bice cudo.Koje se sigurno nece desiti na toj ploci.E8400 je u svakom slucaju mnogo bolji izbor.
Vezano za plocu i ako jako lepo izgleda ja bih je zaobisao u sirokom luku.Naponska je losa a ploca je do zla boga bagovita,kao i sve Intelove kombo ploce.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Nisam druze,vec moguce da mi je promaklo,posto mi je baterija na fon-u mrtva pa prelecem po postovima.
Hvala na korekciji.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: sta ste se bre uhvatili oko ploce...jeli vidite da je momak vec uzeo plocu !!! znaci gotova prica oko toga, dzaba sad sve kakva je :: :: :: Ajd uzdravlje :: ::
nego sta ti sa kompom , vidim na mobu si vec neko vreme.
Ajd uzdravlje
:: Nisam druze,vec moguce da mi je promaklo,posto mi je baterija na fon-u mrtva pa prelecem po postovima :: :: Hvala na korekciji :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: sta ste se bre uhvatili oko ploce...jeli vidite da je momak vec uzeo plocu !!! znaci gotova prica oko toga, dzaba sad sve kakva je :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: ::
Zaboravih da spomenem da ta ploca ima 4-pinski konektor za napajanje proca a preporucljivo je da ploca ima 8-pinski konektor za napajanje proca ako se namerava quad core za OC, cak i da je u pitanju q8200.
Je Panta upravu 200%.Na takvu plocu sa osiromasenom naponskom sekcijom ne ide Quad kako god.Jos mu preporucujete OC.Svasta.Uzmi taj E8400 i budi miran.I ako nije bas neki CPU ,bolje da si uzeo nekog AMD-a recimo.Jeftinije bi te izaslo.
Sve sam rasprodao,radi cega?Daj boze da bude smisla.Koristim burazov komp povremeno,inace sam najjaci na berzi sa samsung-om Z400.
PS:Jel zna neko dobro aktivno hladjenje za ovaj model,neki CM ili sta ti ja znam?Greje se ko stock 4850 !
Aloha
:: ma najgori si od sve dece.... :: :: nego sta ti sa kompom , vidim na mobu si vec neko vreme :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: Nisam druze,vec moguce da mi je promaklo,posto mi je baterija na fon-u mrtva pa prelecem po postovima :: :: :: :: Hvala na korekciji :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: sta ste se bre uhvatili oko ploce...jeli vidite da je momak vec uzeo plocu !!! znaci gotova prica oko toga, dzaba sad sve kakva je :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ajd uzdravlje :: :: :: :: :: ::
U pravu si 99 % Skyfire. Skoro da sam se slozio sa tobom skroz. Mada ako ploca nije od skart serije ASUS-a( nabavljena po 10 e na paletama u Madjarskoj) na toj ploci radi ok Q8200 sa DDR 3 1333, bez ikakvih problema, ali za OC nije. Covek je lepo rekao samo igre prema tome samo E8400 da potvrdim. Inace cene DDR3 1333 memorije su za 3-5 e skuplje od ekvivalentnih DDR2 800( odnosi se na module od 2 GB, posto je cena DDR2 memorije porasla, a DDR3 pala).
Mislis da se ceo potopim,pa kuckam.Vidis ta ti nije van mozga,mozda i glavu ohladim.
Prem da cisto sumnjam :)
Good night to you all
:: :: PS:Jel zna neko dobro aktivno hladjenje za ovaj model,neki CM ili sta ti ja znam?Greje se ko stock 4850 :: :: :: :: Tebra ne mere to sa vazduhom.Za to treba tecni azot :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: ::
Brate ko zna,mozda ti te vradzbine spadnu ili ti spadne kosa.Nesto ce se desiti.Hahahahah.
@operator
Razumeo
Green Green Grass Of Home
:: Mislis da se ceo potopim,pa kuckam.Vidis ta ti nije van mozga,mozda i glavu ohladim :: :: Prem da cisto sumnjam : :: :: Good night to you all :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: PS:Jel zna neko dobro aktivno hladjenje za ovaj model,neki CM ili sta ti ja znam?Greje se ko stock 4850 :: :: :: :: :: :: :: Tebra ne mere to sa vazduhom.Za to treba tecni azot :: :: :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.