Pozdrav. Planiram da kupim novu maticnu plocu i procesor,raspolazem sa 180e.. Ako imate neke savete za najbolje komponente u tom cenovnom rangu predlozite.. Svaki savet dobrodosao, hvala.
Tako da....-) Hvala na predlogu, iskreno i pre nego sto otvorih temu sam bacio oko na taj procesor, dok za plocu pojma nemam sta bi mogao uzeti... U NS-u taj procesor ima u PIN-u po nekih 8000 dinara, manje vise,neka me neko ispravi...
Koliko vidim 7,6k ti je najjeftiniji na trzistu.Tako da uzimaj taj iz pina i uzivaj.
Sto se rama tice obrati paznju na latencije vise nego proizvodjaca.Znaci ako je tvoj CL5 trazi isto takav ili manji(CL4),a nikako visi(CL6).
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Tako da....- :: Hvala na predlogu, iskreno i pre nego sto otvorih temu sam bacio oko na taj procesor, dok za plocu pojma nemam sta bi mogao uzeti.. :: U NS-u taj procesor ima u PIN-u po nekih 8000 dinara, manje vise,neka me neko ispravi.. :: ::
Intel Dual Core E5400, 2.7GHz, Box .............. 5980 din Biostar Tpower I45 .................................. 1195 din (ako ti je skupa ova ploča , a jeste, onda imaš Biostar TP45D2-A7 koja je takođe extra ploča)
Skinuo sam bio verziju BIOS-a FD, probaću ovih dana i novu, FF.
Sa diska koji sam dobio uz ploču instalirao sam program @BIOS. Izabrao sačuvani fajl i flešovao jednim klikom. To traje 30-60 sekundi.
Resetuje se PC.
Ušao u BIOS, otvorio prvu opciju (Mainboard Intelligent Tweaker), otvorio Advanced Clock Calibration, prvu opciju stavio na Hybrid, drugu na Auto, stisnuo F10, pa Y, sačekao 10ak sekundi upis u ECC, PC se isključio na ~5 sekundi, automatski se uključio, posle toga sam dobio Phenom B50.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.