ili neko drugi koji ima ovaj procesor, da ti kazem da sam cuo da je to normalno (skoro svi su mi to rekli). Tako da ne sekiraj se, to je normalno. A DSS bi trebalo da ti objasni kako da ga oladis bolje, i da li vredi da se uopste trudis.
:: Postovani forumasi :: :: Koja je normalna temp. u radu I7 920 bez OC :: MENI IDE TEMPERATURA DO 68-69C u `NORMALNOM REZIMU` RADA!! :: :: Unapred hvala :: Fenri
Kod mene je Core i7 920 sa box kulerom temperatura u full loadu bila oko 75*C (stok frekvencije)...To je doduse bilo letos...Da naglasim da imam odlicno provetreno kuciste (TT Spedo) sa 4x12cm,4x14cm,1x20cm ventilatorima... Od kad sam zamenio box kuler Noctuom NH-U12P temperature su pale za nekih 20 stpeni u full loadu...
Na stok frekvencijama sada temperature oko 53-55*C.
Navodim orijentacione temperaure koje mi je pokazivao RTemp...Racunaj da sve ovo varira za +-2*C u zavisnosti od sobne temperatue.
Normalno ove temperature se ne odnose na idle vec full load procesora...
Nisam se trudio da jurim max OC i ne znam koje su bile sobne temperature kada sam radio testove,ali poslednja Core i7 konfiguracija koju sam sklopio je bila u CM Centurion kucistu sa 2x12cm ventilatorima i box kulerom,temperature u full loadu su isle i do 80*C na stok frekvenciji...
:: :: Pa ti i7 bi trebali da slabije greju od Core Duo processora........ strasno Gde si to cuo? Core2Duo(45nm) 45W,Core i7 130W...Na koju foru moze manje da se greje? Uopste nije strasno...Ovo su cak i dobre temperature za stok kuler...
:: Meni na E8400 Oc na 3.6Ghz Idle temp. 29c a max load 42 Ne mozes da poredis Core i7 i C2D procesore po temperaturama....Sasvim drukciji procesori i razlicita potrosnja...
Takodje imam dobro hladjenje u kucistu `CM Cosmos 1100` sa 12 sa prednje,zadnje,donje i 3x12 gore i uz to 20 koja je na stranici za grafu.!!! Procesor hladim sa CM V10.
:: Takodje imam dobro hladjenje u kucistu `CM Cosmos 1100` sa 12 sa prednje,zadnje,donje i 3x12 gore i uz to 20 koja je na stranici za grafu.!! :: Procesor hladim sa CM V10. To je mnogo za V10...Proveri da li taj kuler dobro naleze na procesor... :: U svakom slucaju hvala na odgovorima i vremenu. Molim i drugi put.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.