Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Ortaku tresnuo GA-MA790X-DS4
STRANA 1 OD 1
Panta019 Ortaku tresnuo GA-MA790X-DS4 20.10.2009. 13:37 T21118

status: user
broj poruka: 1583
Na tu plocu je nakacen Amd X4 9550 + ima Ati 4850 (dual slot), 2x Kingston KHX ddr2 1066, OCZ StelthXtream 500W.

Ortakov burazer je pokusao da stavi memaru na 1066 jer je bila downklokovana na 800 i koliko sam ja razumeo nije se zezao ni sa naponom ni sa latencijama vec je samo odabrao 1066 u biosu.

Nakon restarta crn ekran, cak ni ventilator graficke nije hteo da se pokrene. Vadio je bateriju i pokusao reset cmos medjutim nista nije postigao.

U jednom servisu u Zajecaru su mu rekli da se bios ploce debelo zaglupavio. Ploca je kupljena u jednoj radnji u Nisu.

Konkretno ga interesuje da li to zaista moze da bude bios ploce i da li ima tu spasa (cisto da zna kako da se postavi kada ode za Nis da reklamira) ili je to jos jedan riknuli Gigabyte u nizu.

Kod Kalču nema lganje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 20.10.2009. 13:52 #150544

broj poruka: 2270
Što bi se bilo kako postavljao i bilo šta objašnjavao serviseru? `Ploča ne radi, izvolte garantni list.` i ćao.
Uzgred, zar GB ploče nemaju onu foru sa dual Biosom ili su batalili to?

imarkovic @Panta019 20.10.2009. 13:55 #150545

broj poruka: 19073
pitanje sta sve covek treba da uradi da bi se tako zaglupeo BIOS, jer ako je samo to uradio, ploca bi trebala da se upali bez ikakvih problema, pogotovu sto je OC varijanta, i ne bi trebalo nista da joj se desi, jer postoje zastite, ali boze moj, desava se, najbolje je da je odnese na RMA, bez previse price o BIOS-u, dovoljno je samo da kaze da je restartovao komp i nije hteo dalje od crnog ekrana,cisto da ga ne bi smarali zbog nekih eventualnih potencijalnih problema, nek mu je zamene bez komplikacije i to je to.

Panta019 Re: @Panta019 20.10.2009. 14:02 #150546

U tom pravcu i ja razmisljam da mu predlozim jer ne kazu bezveze cutanje je zlato.

Kod Kalču nema lganje.

:: pitanje sta sve covek treba da uradi da bi se tako zaglupeo BIOS, jer ako je samo to uradio, ploca bi trebala da se upali bez ikakvih problema, pogotovu sto je OC varijanta, i ne bi trebalo nista da joj se desi, jer postoje zastite, ali boze moj, desava se, najbolje je da je odnese na RMA, bez previse price o BIOS-u, dovoljno je samo da kaze da je restartovao komp i nije hteo dalje od crnog ekrana,cisto da ga ne bi smarali zbog nekih eventualnih potencijalnih problema, nek mu je zamene bez komplikacije i to je to
::
Slavuj ... 20.10.2009. 14:07 #150548

broj poruka: 2236
Vidim na sajtu da ta ploča ima DUAL BIOS, tj. kada se PC ne podigne sa manuelno zaglupljenim, da posle ~10 sekundi počne da učitava rezervni/fabrički sa default podešavanjima.

I ja bih, prema toj priči, rekao da se samo BIOS zaglupeo.

Ako ti je baš stalo da ga utešiš:

Neka izvadi sve kablove sa zadnje strane kućišta i oba modula memorije.

Posle 10 minuta nazad priključi samo tastaturu, monitor i napajanje i tako pokuša da uključi PC.

Ploča(beeper) treba da zapišti nekako(ima u uputstvu značenje beep-ova), ako ne zapišti, neka sačeka ~20 sekundi. Ako se ni posle 20 sekundi ništa ne desi, onda pravac Niš. Ako zapišti, samo neka vrati memoriju(prethodno isključi PC) i to bi trebalo da bude to, ako grafička nije riknula.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re: ... 20.10.2009. 14:18 #150552

Sve to su pokusavali u jednom servisu u Zajecaru, da bi dali dijagnozu, i naravno ploca nije htela di da pisne.

Kod Kalču nema lganje.

:: Vidim na sajtu da ta ploča ima DUAL BIOS, tj. kada se PC ne podigne sa manuelno zaglupljenim, da posle ~10 sekundi počne da učitava rezervni/fabrički sa default podešavanjima
:: I ja bih, prema toj priči, rekao da se samo BIOS zaglupeo
:: Ako ti je baš stalo da ga utešiš
:: Neka izvadi sve kablove sa zadnje strane kućišta i oba modula memorije
:: Posle 10 minuta nazad priključi samo tastaturu, monitor i napajanje i tako pokuša da uključi PC.
:: Ploča(beeper) treba da zapišti nekako(ima u uputstvu značenje beep-ova), ako ne zapišti, neka sačeka ~20 sekundi. Ako se ni posle 20 sekundi ništa ne desi, onda pravac Niš. Ako zapišti, samo neka vrati memoriju(prethodno isključi PC) i to bi trebalo da bude to, ako grafička nije riknula
:: Srbologija, nauka belosvetska.
Slavuj ... 20.10.2009. 14:27 #150560

broj poruka: 2236
Onda mu ostaje da se nada da u Nišu imaju dobru lemilicu, rezervni BIOS u hardverskoj varijanti i raspoloženog servisera ili da će ih uhvatiti u žurbi, pa će mu dati novu ploču ``na 1``.

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shone79 re: 20.10.2009. 14:42 #150564

broj poruka: 142

Pazi, bios ne bi smeo tako da se zaglupi. Clear cmos bi trebalo da resi problem. E sad posto si ti uradio crear cmos, predpostavimo da se bios zabagovao. Problem moze nastati ako posto je ploca dual bios, orginalni (fabricki) bios ne podrzava taj procesor. Ja sam imao slican problem sa GA-M56S-S3, koja nema dual bios al sam flesovao sa starijim koji ne podrzava phenom 9650. Problem sam resio stavljanjem drugog (starijeg) procesora, pa ponovo flash novijim biosom.

Pozz
Panta019 Re: re: 20.10.2009. 14:46 #150566

Nije to moj kompjuter niti sam ja cackao bilo sta.

Kod Kalču nema lganje.

:: Pazi, bios ne bi smeo tako da se zaglupi. Clear cmos bi trebalo da resi problem. E sad posto si ti uradio crear cmos, predpostavimo da se bios zabagovao. Problem moze nastati ako posto je ploca dual bios, orginalni (fabricki) bios ne podrzava taj procesor. Ja sam imao slican problem sa GA-M56S-S3, koja nema dual bios al sam flesovao sa starijim koji ne podrzava phenom 9650. Problem sam resio stavljanjem drugog (starijeg) procesora, pa ponovo flash novijim biosom
:: Pozz
Ishmerish Imas 20.10.2009. 14:54 #150573

broj poruka: 7285
varijantu da ti neko odradi bios sa eprom programator-om,ali to samo ako poznajes tu osobu koja ima doticni,jer je skupo i postoji realna sansa da nije bios u pitanju.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Plamen re 20.10.2009. 15:28 #150581

broj poruka: 2836
Sve dok imas garanciju uzivaj... Pre nego sto odneses komp u servis, stavi neku drugi memoriju pa probaj da li radi...

pufi re 20.10.2009. 16:14 #150593

broj poruka: 2196
To je onos to ja pricam cuveni ultra durable sistem i dual bios GIGASHIT!!!

http://img132.imageshack.us/img132/2598/e84004850crossfire.png
http://img199.imageshack.us/img199/9340/e8400.png

E8400 4.6GHZ E0/TITAN FENRIR/P5Q-E/4GB HyperX/1TB/ATI 4850 Crossfire/CHIEFTEC 650W/22

MilosNBG ... 20.10.2009. 16:17 #150596

broj poruka: 1586
Pufi, skrati jezik i svoje misljenje zadrzi za sebe. Ko zna sta se ploci u datom trenutku desilo, imao sam bar pet ploca sve razlicitih proizvodjaca koje su crkle iz ko zna kog razloga pri promeni nekog parametra u BIOS-u ili promeni komponente. Dja radi, dja ne radi.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR

DaSickSyst Re: Ortaku tresnuo GA-MA790X-DS4 20.10.2009. 17:04 #150611

broj poruka: 2909
:: Na tu plocu je nakacen Amd X4 9550 + ima Ati 4850 (dual slot), 2x Kingston KHX ddr2 1066, OCZ StelthXtream 500W
:: Ortakov burazer je pokusao da stavi memaru na 1066 jer je bila downklokovana na 800 i koliko sam ja razumeo nije se zezao ni sa naponom ni sa latencijama vec je samo odabrao 1066 u biosu
:: Nakon restarta crn ekran, cak ni ventilator graficke nije hteo da se pokrene. Vadio je bateriju i pokusao reset cmos medjutim nista nije postigao
:: U jednom servisu u Zajecaru su mu rekli da se bios ploce debelo zaglupavio. Ploca je kupljena u jednoj radnji u Nisu.
:: Konkretno ga interesuje da li to zaista moze da bude bios ploce i da li ima tu spasa (cisto da zna kako da se postavi kada ode za Nis da reklamira) ili je to jos jedan riknuli Gigabyte u nizu
Ako GA ploca daunklokuje mamoriju,verovatno je daunklokovala i napon na memoriji...Ako se to desilo znaci da verovatno nesto nije bilo uredu sa ostalim komponentama ili je negde bio neki kratak spoj....

Ovako napamet mogu samo da ti dam jedan slican primer koji se meni desio sa GA P35-UD3R...

Simptomi:racunar se restartuje,procesor i memorija su daunklokovani i voltaze konstantno spustene na minimum i svremena na vreme je blanko crn ekran,vrti kuler na procesoru,napajanju i grafici,ali nema slike...

Prvo sam mislio da je do ploce,zamenio je,stavio drugu i isti simptomi....Na kraju se ispostavilo da je problem bilo kucite i da je na USB port na kucistu,tj USB kabl koji ide iz ploce na kuciste bio los(pravio je kratak spoj) i kako se mrdne kuciste USB port proradi ili se racunar restartuje...Ploca je detektovala da nesto nije u redu i sama sve napone oborila na minimum i tako radila danima dok me nisu pozvali da pokusam da provalim sta je...

Tako da ako mozes proveri jos jednom sve kablove i diskonektuj sve sto nije potrebno USB,HDD LED,itd,pa probaj da vidis dali ce se nesto promeniti...

DaSickSystem
DaSickSyst Re: re 20.10.2009. 17:18 #150617

Ma od tebe covek samo pametne stvari moze da cuje...

DaSickSystem

:: To je onos to ja pricam cuveni ultra durable sistem i dual bios GIGASHIT!!
:: http://img132.imageshack.us/img132/2598/e84004850crossfire.pn
:: http://img199.imageshack.us/img199/9340/e8400.pn
CPU 1.9V(za svaki dan)/GPU 8x12V/DDR2@3.3V/Frontier 400W,OC@1000W
DaSickSyst @Panta 20.10.2009. 17:54 #150634

Kazes da ne vrti ventilator na grafici,nadam se da si probao neku drugu...Ipak je previse ocigledno da ima veze sa grafikom....Predpostavljam da si vec probao drugu i da nije upalilo pa zato sumnjas na plocu...

DaSickSystem

mikac962 Re: 20.10.2009. 18:25 #150643

broj poruka: 555
E pa stvarno ne mogu da verujem da jos uvek nista niste naucili i lupetate ko Maksim po diviziji. Od kada je DDRII memorija na 800MHz downclock-ovana? Ne opevana glupost. DDRII memorija radi nominalno na 800MHz i to je njen krajnji domet na difoltu. Sve preko toga je owerclock. Da bi podesio neku DDRII memoriju koaja je od proizvodjaca deklarisana da moze da radi na vecem taktu moras da klokujes i to je cela preca.
Sta je tvoj ortak podesio u BIOS-u kada je postavio 1066MHz sam Bog zna i sta je time sve poremetio na ploci. Nije iskljuceno da je nesto uz put i spalio svojim ne znanjem.
GIGABYTE ploca kojoj je otisao BIOS moze da se ozivi i bez programatora, samo ako naidjes na servis koji ima alatic koji se dobija od GIGABYTE-a za flesovanje zabagovanih ploca. Cela procedura se zavrsava za dvadesetak minuta ako radi neko ko zna svoj posao.

Pisko Sad mu nije ništa 21.10.2009. 13:33 #150908

broj poruka: 6672
I mi ovde, u mom kućnom savetu, mislimo da ništa nije dir`o.
Možda je samo pustio muziku, ko što neko reče, ali čisto da mu se nađe kad svira q, ali drugo nešto... sačuvaj bože.
To je samo `još jedan riknuli Gigabyte u nizu....` pa koliko ih je spališa dovatio do sada?
Gledaj, lako je doduše pametovati i unapred osuđivati... kao što ovde radimo, ali, pod svojim punim nick-om, moje je mišljenje i tvrdim da je taj brajko odradio dve izreke na svojoj (gigabyte-ovoj) koži: prva je - čemu ovo služi - pa je posle bilo a uz to više i ne radi, a, druga je ova iz potpisa.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

imarkovic @Pisko 21.10.2009. 13:43 #150912

broj poruka: 19073
hehehe, majstore, ponekad me stvarno podsetis na ovog Batu Stojkovica, svaka ti cast brate

dukiduledu pa tesko 21.10.2009. 14:36 #150922

broj poruka: 826
da je bios tu u pitanju....jer bi morala da se ``upali`` ploca....a ukoliko ne vrti ventilatore,ako sam ja dobro razumeo,u pitanju je to da joj ne radi soft power....znaci mehanicki kvar ploce....a ukoliko jedino be vrti grafika(vent) grafike,onda nazalost je veovatno crkla grafa.....

Pisko Re: @Pisko 21.10.2009. 15:49 #150941

broj poruka: 6672
Ma, zezam, ali, niti ćemo mu rešiti beskontaktno ovaj problem, već mora da ide u servis - kad ima garanciju, niti on hoće da prizna bez teških batina šta je sve čačkao. Mislim ono: ko` mali ciga kad je izjavio: ma evo ti klešta jeba*a te klešta....
Znači: ćorsokak.
Ko zna šta je u stvari (sve) nasvirao. Možda je i grafulji nabudžio napone i f, možda memari, možda, možda(sve).... al` da je diro`, jest. Crklo napajanje (neće niko da kaže pa moram ja, toliko je OCZ postao popularan, in, sa super stajlingom....)

Tu dolazimo polako, i do novih ograničenja ovog foruma. Internet je odavno napredovao (u brzini i aplikacijama) da je moguće, odraditi neke popravke na daljinu. Džaba naravno. Više ljudi ovde izgube vremena (jest da redovno takvi odlaze kad se istroše) da to nekako rečima iskažu nego što bi, uz neki VOIP-video ip program + program za daljinski pristup računaru potrošili.... ali, tu ili dolazimo do pitanja administratora i moderatora na sajtu, ili do pitanja međusobnog poverenja koje može biti izigrano....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: hehehe, majstore, ponekad me stvarno podsetis na ovog Batu Stojkovica, svaka ti cast brate
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs