To je normalno...U BIOSu ti je ukljucen CPU Enh. Halt (verovatno i Thermal monitor) kad procesor ne radi nista ploca obori frekvencije da bi smanjio portosnju...Ustvari ne obori frekvencije FSBa nego smanji mnozilac CPUa sa 9 na 6x.
To ti je verovatno zato sto ti je u BIOS-u omoguceno da se mnozilac dinamicki menja zavisno od opterecenja. Kada je kompjuter idle, obori se mnozilac sto znaci i efektivna frekvencija koju vidis. Optereti procesor necim intezivnim (protos recimo) i trebalo bi da ti pokaze punu frekvenciju. Ili zakljucaj mnozilac u biosu, ali ce ti to konstantno opterecivati procesor na maksimum, nepreporucljivo, sem ako ces da overclockujes...
Shvatio sam o cemu je rec. Cudi me da do sada nisam primetio. Mozda sam slucajno ukljucio opciju u BIOS-u pa nisam vratio, ali nek ostane ovako. Hvala RESISTANCE IS FUTILE
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.