pozdrav svima na forumu.interesuje me posto svaki SB710 ima opciju ACC(mislio sam da moj biostar nema(A760G M2+)a ustavari kazu da ima ako je na njoj fenom procesor(imam sempron 140AM3))i kako sada da znam sa sigurnoscu dal cu imati ACC na ovoj ploci(posto je isto 760G) MSI 760GTM-P33(mislim na opciju u bios-u)(kazu da novijim bios-om ima opcija al ne znam dal je bitan CPU).hvala svima unapred:)
AMD Sempron X2 140 @V1AX@700rpm Biostar 760G 2*1GB DDR2 - -ceka se HIS ATI 3850 512DDR3 800Mhz/2Ghz ICEQ3 TurboX Limited Edition PC power cooling and silencer 500W 640GB samsung X2,160GB samsung
Ploca ti spada u ekonomsku klasu i nemozes od nje ocekivati cuda i pitanje je srece da li ce ti uspeti otkljucavanje Phenom II 550 BE procesora i njegovo klokovanje. Svakako pre toga potrazi koja verzija biosa bi to podrzala...
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
znam da je ekonomska klasa al kad moze Nvidia da ima NCC valjda i ova ima ACC normalan za svaki CPU.ne otkljucavam fenoma vec semprona.)
AMD Sempron X2 140 @V1AX@700rpm Biostar 760G 2*1GB DDR2 Corsair XMS2 HIS ATI 3850 512DDR3 800Mhz/2Ghz ICEQ3 TurboX Limited Edition PC power cooling and silencer 500W 640GB samsung X2,160GB samsung
:: Ploca ti spada u ekonomsku klasu i nemozes od nje ocekivati cuda i pitanje je srece da li ce ti uspeti otkljucavanje Phenom II 550 BE procesora i njegovo klokovanje. Svakako pre toga potrazi koja verzija biosa bi to podrzala.. :: :: _______________________ :: Ja sam najpametniji.. :: ...kaze moj desetogodisnji sin :: ::
To sto ti imas se tesko moze nazvati procesorom,a jos teze jezgro koje inicijalno nije zadovoljilo Athlon X2 standard otkljucati.Za razliku od Athlona i Phenoma,tim sempronima je 90% neispravno a 95% neupotrebljivo drugo jezgro,i ako nekim cudom uspes da ga otkljucas.Meni nije jasno da ljudi sebe dovode u ovakve situacije zarad 10-20€ doplate.Uostalom taj procesor nije mator i u vreme kada si njega uzimao,mogao si glat za iste pare uzeti novu Kumu(7750)iz oglasa,koja ce ga i potpuno funkcionalno otkljucanog pojesti.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
bez uvrede al nekom nekad znaci i 100din kada nema tako da u datom trenutku citao sam po forumima i video da su dosta njih bez muke otkljucali semronca u X2 i da fino radi a to sto sa njega uzeo(kostao me je oko 2300din)ne verujem da sam mogao kumu 7750 da uzmem za te pare pa ni obican stari am2 X2.u svakom slucaju hvala na odgovoru i nadam se da ce sve proci bez problema.ako jos neko ima svoje misljenje nek iznese.pozz
AMD Sempron X2 140 @V1AX@700rpm Biostar 760G 2*1GB DDR2 Corsair XMS2 HIS ATI 3850 512DDR3 800Mhz/2Ghz ICEQ3 TurboX Limited Edition PC power cooling and silencer 500W 640GB samsung X2,160GB samsung
:: To sto ti imas se tesko moze nazvati procesorom,a jos teze jezgro koje inicijalno nije zadovoljilo Athlon X2 standard otkljucati.Za razliku od Athlona i Phenoma,tim sempronima je 90% neispravno a 95% neupotrebljivo drugo jezgro,i ako nekim cudom uspes da ga otkljucas.Meni nije jasno da ljudi sebe dovode u ovakve situacije zarad 10-20€ doplate.Uostalom taj procesor nije mator i u vreme kada si njega uzimao,mogao si glat za iste pare uzeti novu Kumu(7750)iz oglasa,koja ce ga i potpuno funkcionalno otkljucanog pojesti :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Ok sorry za moj ispad,i sam sam se x puta nalazio u finansijskoj buli.A sad ozbiljno,veoma mali broj tih Sempron-a mogu da se uspesno otkljucaju.Ovo sa neta ti je vecinom sranje u boji,dzaba tebi otkljucano jezgro koje ce samo da ti donese virtuelnu oznaku Athlon X2,i osim povecanja potrosnje i temperature nista vise.Nemoj se zavaravati da su ovi sto su otkljucali Phenome i Athlone tim cinom sve resili.Otkljucavanje je tek pola posla,a druga polovina su ispravnost jezgara i dobijanje adekvatnog boost-a u prenformansama. Sto se ploce tice,ako tvoj Biostar 760G nema ACC sa tim procesorom nece ga imati ni jedna 760G ploca,nebitno ko je proizvodjac.Koliko sam ja obavesten o otkljucavanju tog Semprona,jedino su `uspevali` da ga otkljucaju na SB750-tci.Pa ti iz ovoga proizilazi zakljucak da samo na tim plocama mozes imati ACC podesavanja sa tim Sempron-om.A inace Biostar-ove ploce imaju najveci procenat uspesnih otkljucavanja AMD procesora.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: bez uvrede al nekom nekad znaci i 100din kada nema tako da u datom trenutku citao sam po forumima i video da su dosta njih bez muke otkljucali semronca u X2 i da fino radi a to sto sa njega uzeo(kostao me je oko 2300din)ne verujem da sam mogao kumu 7750 da uzmem za te pare pa ni obican stari am2 X2.u svakom slucaju hvala na odgovoru i nadam se da ce sve proci bez problema.ako jos neko ima svoje misljenje nek iznese.poz :: :: :: AMD Sempron X2 140 @V1AX@700rp :: Biostar 760 :: 2*1GB DDR2 Corsair XMS :: HIS ATI 3850 512DDR3 800Mhz/2Ghz ICEQ3 TurboX Limited Editio :: PC power cooling and silencer 500 :: 640GB samsung X2,160GB samsun :: :: :: To sto ti imas se tesko moze nazvati procesorom,a jos teze jezgro koje inicijalno nije zadovoljilo Athlon X2 standard otkljucati.Za razliku od Athlona i Phenoma,tim sempronima je 90% neispravno a 95% neupotrebljivo drugo jezgro,i ako nekim cudom uspes da ga otkljucas.Meni nije jasno da ljudi sebe dovode u ovakve situacije zarad 10-20€ doplate.Uostalom taj procesor nije mator i u vreme kada si njega uzimao,mogao si glat za iste pare uzeti novu Kumu(7750)iz oglasa,koja ce ga i potpuno funkcionalno otkljucanog pojesti :: :: :: :: Aloha :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.