Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Gigabyte GA-MA78GM-S2H continuous long beeps
STRANA 1 OD 1
Panta019 Gigabyte GA-MA78GM-S2H continuous long beeps 22.10.2009. 23:28 T21199

status: user
broj poruka: 1583
To je ploca na kompu mog buraza. Ostalo je Amd X2 4000+, Neki stari ata HDD od samo 10GB, Apacer 2 x 1gb ddr2 800 CL5, MSI 6600gt 128e, Cooler Master Geminii S, Chieftec GPS-550W AB-A, Windows XP SP2. Monitor je prikljucen na MSI grafu.

Sada se problem desio i kako mi je buraz telefunkenom objasnio kako je poceo da zeza.

Paljenje 1 : Ucita se windows ali ne reaguje ni mis ni tastatura

Restart

Paljenje 2 : Windows se ucitava i ne pojavljuje se welcome screen vec crni ekran sa crnom horizontalnom crticom u gornjem cosku ekrana (ne znam da li je levi ili desni).

Reset :

Paljenje 3 : Nema nikakve slike na ekranu, niti post informacije i ploca konstantno ispusta samo dugacke beep signale u negogled.

Ploca ima Award bios i uspeo sam da iskopam da je mozda u pitanju ili memorija ili graficka kartica. Da li ovi simptomi mogu da konkretno ukazuju da li je otisla Apacer memorija, MSI grafika ili nesto trece ?

Tek sutra cu biti u prilici da cackam taj komp samo bih voleo predhodne konsultacije da vidim sa cim imam posla.

Kod Kalču nema lganje.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
obradmi Pitaj Pufija 22.10.2009. 23:39 #151511

broj poruka: 7733
.....
obradmi Metod eliminacije 22.10.2009. 23:41 #151512

broj poruka: 7733
Probaj sa drugom memorijom ,drugom grafickom .....
Slavuj ... 22.10.2009. 23:44 #151513

broj poruka: 2236
Grafička, kod mene se, takođe na Gigabyte ploči, čuo taj retardirani dugački beep kada je nisam bio pravilno utakao u PCI-e slot.

A ta je MSI, pa još čuvena 6600 serija, ako gde ima ``grđe`` ispravite me.

Tek da se uteši, neka proba da priključuje module memorije naizmenično, pa ako ploča nastavi da pišti isto, onda sam pogodio iz prve :)

Šta bi sa onom pločom od pre neki dan ? Iz Niša valjda...

Srbologija, nauka belosvetska.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Panta019 Re 22.10.2009. 23:47 #151515

Ne mesaj Pufija u ovo.

Vazi nego ne znam da li ima neke veze ali te dve Apacerke kod mog buraza u kompu sto se sada nalaze i nisu ga uopste zezale u radu, prosle godine moja Intel konfa (Asus P5Q Pro) nije nikako mogla da svari vec je konstantno udarala u zaledjivanje i BSOD.

Kod Kalču nema lganje.

Panta019 Re: ... 22.10.2009. 23:51 #151517

Sto je najgore taj MSI se ne greje nesto mnogo za 6600 seriju. Temperature su isle od 48 stepeni do malo preko 60 stepeni kada se opici neka igra.

U subotu bi trebalo da imam konkretne informacije sto se tice one ploce od mog ortaka. Danas je zapalio za Nis sa kompom.

Kod Kalču nema lganje.

:: Grafička, kod mene se, takođe na Gigabyte ploči, čuo taj retardirani dugački beep kada je nisam bio pravilno utakao u PCI-e slot
::
:: A ta je MSI, pa još čuvena 6600 serija, ako gde ima ``grđe`` ispravite me
:: Tek da se uteši, neka proba da priključuje module memorije naizmenično, pa ako ploča nastavi da pišti isto, onda sam pogodio iz prve :
:: Šta bi sa onom pločom od pre neki dan ? Iz Niša valjda..
:: Srbologija, nauka belosvetska.
Ishmerish Za pocetak 22.10.2009. 23:54 #151519

broj poruka: 7285
Skini listu Award-ovih beep kod-ova,i veoma je vazno da znas tonalitet,tj,da nisu svi isti.Sto ce brat jako tesko da ti objasni.
S obzirom na simptome i starost konfe ja bi na tvom(ili njegovom)mestu prvo eliminisao prasinu.Pa ako ti buraz ima elememtarno znanje u vezi komponenata i skidanju istih,a da ih pritom ne osteti(sekundarnim naponima,statickim elektricitetom...),neka lepo izduva ceo komp,a pogotovo:Cpu hladnjak,DIMM slotove,PCI-E i napajanje.Pa nek ti onda javi dali radi.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Slavuj ... 22.10.2009. 23:55 #151520

Očigledno je da nisam ja baš neki stručan za dijagnostiku PC kvarova, ali se sećam da mi je 2x2 GB Geil Ultra radilo jedno mesec-dva ok, a onda odjednom počelo da smara sve živo.

Drugi paket iste memorije, koji sam dobio kao zamenu, koristim od januara ili februara, prvo na Asus P5Q Pro, a sad evo i na Gigabyte-u MA 770 UD3 radi bez greške.

Mada sam sve vreme najnormalnije uključivao i isključivao kompjuter, nego su se sve češće i češće pojavljivali plavi ekrani i kojekakve nebulozne greške.

Panta019 Re: Za pocetak 22.10.2009. 23:57 #151521

Zahtevao sam od buraza da nasloni slusalicu od telefona na komp da cujem beep signale. Znaci zaista su ti sto kazem - konstantni, dugacki (bez kratkih) i ponavlja se u nedogled.

Kod Kalču nema lganje.

:: Skini listu Award-ovih beep kod-ova,i veoma je vazno da znas tonalitet,tj,da nisu svi isti.Sto ce brat jako tesko da ti objasni
:: S obzirom na simptome i starost konfe ja bi na tvom(ili njegovom)mestu prvo eliminisao prasinu.Pa ako ti buraz ima elememtarno znanje u vezi komponenata i skidanju istih,a da ih pritom ne osteti(sekundarnim naponima,statickim elektricitetom...),neka lepo izduva ceo komp,a pogotovo:Cpu hladnjak,DIMM slotove,PCI-E i napajanje.Pa nek ti onda javi dali radi
:: Aloha
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Slavuj ... 22.10.2009. 23:58 #151522

Nije radna temperatura grafičke problem, nego kvalitet izrade. Beše ta serija ona u kojoj je riknulo 60-70% karata pre navršenih 12 meseci rada ili sam ja nešto pomešao ?

rasha44 Najverovatnije memorija 23.10.2009. 00:08 #151525

broj poruka: 1492
Sudeći po onome što kažu na Netu, Award BIOS ima puno verzija koje modifikuju proizvođaći ploča. Pogledaj ova dva sajta, pa vidi. Na jednom od njih piše 1 long, 2 short-video error. Any other beep(s)-RAM problem.

http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml
http://www.computerhope.com/beep.htm#04

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Ishmerish Re: Re: Za pocetak 23.10.2009. 00:13 #151527

broj poruka: 7285
Ok za tonove,to sigurno neces naci na listi beep kodova.Jako mi je cudno to pistanje,to se obicno desava kada upalis komp bez memorije.Jedino sto on moze da odradi je prasina.
A ti onda sutra nastavi ovu temu,jer nema svrhe ovako.Kvar se jako tesko popravlja(dijagnostikuje)i kad su dva lica u pitanju,a ovo sa tri(on tebi,ti nama)je nemoguce ako onaj kod koga je komp nema adekvatno znanje(pretpostavljam).

javi se kad spustis ruke na komp,ako ovo sa prasinom ne upali.

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Zahtevao sam od buraza da nasloni slusalicu od telefona na komp da cujem beep signale. Znaci zaista su ti sto kazem - konstantni, dugacki (bez kratkih) i ponavlja se u nedogled
:: ___________________________________
:: Kod Kalču nema lganje.
:: :: Skini listu Award-ovih beep kod-ova,i veoma je vazno da znas tonalitet,tj,da nisu svi isti.Sto ce brat jako tesko da ti objasni
:: :: S obzirom na simptome i starost konfe ja bi na tvom(ili njegovom)mestu prvo eliminisao prasinu.Pa ako ti buraz ima elememtarno znanje u vezi komponenata i skidanju istih,a da ih pritom ne osteti(sekundarnim naponima,statickim elektricitetom...),neka lepo izduva ceo komp,a pogotovo:Cpu hladnjak,DIMM slotove,PCI-E i napajanje.Pa nek ti onda javi dali radi
:: ::
:: :: Aloha
:: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Antilohije koliko se ja secam... 23.10.2009. 00:40 #151531

broj poruka: 690

.... stalno dugo pistanje znacii graphic card is not properly inserted. Probaj da izvadis i vratis graficku, ili samo da je pritisnes (uostalom ta ploca ima integrushu, pa mozes da probas i bez graficke). 99% je to.
crnidjavo memorija 23.10.2009. 00:40 #151532

broj poruka: 9
to je signal za memoriju.....grafika jedno dugacko i dva kratka biiip...xexe

Antilohije lol 23.10.2009. 00:46 #151533

za razliku od slavuja ne menjam iskaz nego i dalje stojim pri svojoj prvoj tvrdnji - graficka nije dobro utaknuta. Samo cu promeniti verovatnocu - 100% je to!

crnidjavo moze da bude,ali nije 100% 23.10.2009. 00:55 #151535

ja se ne secam....ja radim svakodnevno.....i grafika kad je odsutna ide samo jedan dugi dva kratka bipa,bez ponavljanja,a memorija je kontinuirano ponavljanje na nekih 5 sek dugog bip-a,ukoliko je zavijajuci ponavljajuci bip,procesor kojega ploca ne podrzava,ali komunicira sa cipsetom,itd,itd...znaci 100% je memorija...izvadi memoriju,i sto ces dobiti....tj isto ce takav pisak dobiti...

Antilohije lele morao sam da kopam.... 23.10.2009. 01:04 #151539

The following Award BIOS beep code descriptions may help you identify possible computer problems (For reference only):
1 short: System boots successfully
2 short: CMOS setting error
1 long, 1 short: Memory or motherboard error
1 long, 2 short: Monitor or graphics card error
1 long, 3 short: Keyboard error
1 long, 9 short: BIOS ROM error
Continuous long beeps: Graphics card not insert-e-d properly
Continuous short beeps: Power error

crnidjavo pa eto 23.10.2009. 01:11 #151541

to sto sam i rekao....jedan dugi,dva kratka grafika....ali ovde ne pise,ali ja iz prakse znam,da se ne ponavljaju
a za memoriju se kontinuirano ponavlja na svakih 5 sek.....

Antilohije Re: pa eto 23.10.2009. 01:45 #151542

SINE AJDE SAD LEPO PROCITAJ POST OD POCETKA (PODVLACI PRSTOM AKO TREBA) PA KAD NAIDJES NA KRATI BIP JAVI. A?
ISH SOTONO! :)

:: to sto sam i rekao....jedan dugi,dva kratka grafika....ali ovde ne pise,ali ja iz prakse znam,da se ne ponavljaj
:: a za memoriju se kontinuirano ponavlja na svakih 5 sek....
Panta019 GA-MA78GM-S2H rev.1.0 probably dead or CPU 23.10.2009. 16:46 #151595

1. Cistio sam prasinu - beep
2. Iskljucio sa ploce sve zivo osim proca i kulera - beep
3. Vadjenje baterije i reset cmos - beep
4. Menjao sam memoriju - beep
5. Izvadio MSI i prikljucio monitor na integrisanu - beep

Sta god da sam uradio isti beep se cuo sa ploce i nikakav drugaciji.

Odneo sam komp u servis da daju tacnu dijagnozu. Da li ipak postoji sansa da je otisao CPU ?

Ako je ploca riknula razmisljam o GA-MA770-UD3.

Ako je CPU riknuo razmisljam o Amd X2 245 ili 250.

Kod Kalču nema lganje.

dukiduledu iz nekog razloga 23.10.2009. 17:31 #151624

broj poruka: 826
ne komunicira ploca sa memorijom....ako hoces da prodas neispravnu plocu,javi mi se na mail...

Panta019 ...bem jos sisu, ploca je ipak ziva, a i proc. 23.10.2009. 18:06 #151644

Sada su me zvali iz servisa. Ne znam sta su joj uradili ali konfa se opasuljila. Zadrzace je do sutra cisto da se uvere da ne pravi neke nove brljotine.

Kod Kalču nema lganje.

Panta019 Kazu da sada radi... 24.10.2009. 11:45 #151802

ali su mi rekli da je problem bio u padanju napona koje ploca daje. To me malo zabrinjava.

Kod Kalču nema lganje.

MIGOSA Da li neko zna? 24.10.2009. 12:55 #151813

broj poruka: 280
Koliko moze da se dobije za neispravnu Gigabyte GA-MA78GM-S2H?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs