PROBLEM SA ZVUKOM NA MAXIMUS II FORMULI!!! BAX -javi se!!!
STRANA 1 OD 1
pufi
PROBLEM SA ZVUKOM NA MAXIMUS II FORMULI!!! BAX -javi se!!!
25.10.2009. 08:05
T21255
status: user broj poruka: 2196
Imam problem sa doticnom plocom,CRETIVE SupremeFX X-Fi mi je zabodena u gornji 1xPCI-e i svetli ono njeno plavo svetlo,instaliran je drajver sa diska i svaki put kad pokusam da instaliram sound max drajver ne dozvoljava mi,sta da radim da li ima neka procedura kako ovo uraditi!!
Ako je OS `sedmica` i jos 64-bitna ocekuj da ce biti problema sa creativom jos neko vrteme.
:: :: Sistem instaliran iznova i opet nist :: :: http://img132.imageshack.us/img132/2598/e84004850crossfire.pn :: :: Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRI :: ASUS MAXIMUS II FORMUL :: 4GB Hyper :: 1T :: ATI 4850 CrossFir :: CHIEFTEC 650 :: SAMSUNG 226BW DV :: ::
Udjes u Device manager, nadji tu Creative karticu, desni klik na nju update driver, ubacis disk sa tim Creative driverima, kada kliknes update driver reci ce ti odakle da vadi driver, ti stavis lokaciju disc i trebalo bi da radi.
Ali bax javi se :( .... e pufi pufi, neces nikad nauciti...
__________________ Scourge of PCBerza
:: Vidim,uzeo si Asus Maximus II Formulu i Q9550.Koja je voltaza CPU-a na tom kloku?Jel to poslednji stabilan klok?Koje su temperature :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
Ne dirajte me u Pufnu!Jesam rekao da cu da bijem zbog toga
P.S.Imas istu plocu,pomozi coveku!
Green Green Grass Of Home
:: Koliko znamo pufi-a verovatno je na 2.0v : :: :: Ali bax javi se :( .... e pufi pufi, neces nikad nauciti.. :: :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Vidim,uzeo si Asus Maximus II Formulu i Q9550.Koja je voltaza CPU-a na tom kloku?Jel to poslednji stabilan klok?Koje su temperature :: :: :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: :: :: ::
Ali device menager mi uopste ne vidi nista drugo sem AUDIO DEVICE ON HIGH DEFINITON BUS,to vidi ali cim kazem update driver i kad ubacim disk kaze CANOT INSTAL DRIVER
Sto se tice kloka,iz prve sam ubo 4.2GHz i bilo je stabilno ali puca u LINX-u PRIME 95 prolazi a sada ga drzim na 4GHz i temperature su 27 CPU,1,2,3,4,(40,38,37,38) tim redom stepenim,1.39v
Probacu da ga stavim na 4.3 za svaki dan,ali najvaznije mi je da sam ubo E0 reviziju!!!
Uskoro slede testovi,a u ovaj X-FI sam izgubio nadu,stavio sam neku COMPAQ cretive zvucnu 2.1 i radi lepo,kupicu neku 5.1 i to je to necu bre da se mucim verovatno ne valja karta!!!
A ove plocu i procesor sam uzeo od ortaka za 230e i staro je 1.5 mesec ali njemu je radila zvucna,ne znam zasto meni ne radi!!!
pazi, ta ploca ima Creative izuzetno kvalitetnu karticu (sam imam tu plocu) i tesko da je riknula, bas tesko, pogotovu posle mesec i po, ja bih uradio sledece, greota da ne stavis zadnji BIOS:
1. FLASH BIOS-a 2. CLEAR CMOS 3. UDJI u bios, pa ucitaj `load optimize defaults`, zatim `load setup defaults`, ili kako se vec zove ona druga opcija ispod - F10, ENTER. 4. PROBAJ, znaci kazem ti, tesko da ti je zvucna riknula, napominjem, zvucna treba da ide u onaj crni mail PCIe, skroz gore, iznad PCIe za graficku, nisam je probao, jer imam X-fi Xtreme music, nego, nije mi jasno zasto ide SoundMax driver uz Creative X-fi SupremeFX karticu, gledam i na sajtu za download, isto to, cudno malo, gledao sam po netu, i drugi ljudi se zale na tu karticu i nigde resenja, probaj da instaliras ovaj driver, sa Guru3D-a, nema u listi te zvucne, ali probaj:
tesko da ti je zvucna riknula, napominjem, zvucna treba da ide u onaj crni mail PCIe, skroz gore, iznad PCIe za graficku, nisam je probao, jer imam X-fi Xtreme music, nego, nije mi jasno zasto ide SoundMax driver uz Creative X-fi SupremeFX karticu, gledam i na sajtu za download, isto to, cudno malo, gledao sam po netu, i drugi ljudi se zale na tu karticu i nigde resenja, probaj da instaliras ovaj driver, sa Guru3D-a, nema u listi te zvucne, ali probaj:
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.