Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Temperatura bez poklopca kucista ????
STRANA 1 OD 1
gliga79 Temperatura bez poklopca kucista ???? 27.10.2009. 02:40 T21316

status: user
broj poruka: 4641
http://img9.imageshack.us/img9/1553/tempp.jpg
Ovo su temperature bez poklopca kucista. Da li je moguce da me kuciste zeza i podize mi temperaturu za 10C u IDLE, dok u full loadu preko 70C??
Ovako mi na 3.2Ghz, u Full loadu ne prelazi 58C.
Sta da radim , da li da menjam kuciste ili da ostavim otvoreno ?
RESISTANCE IS FUTILE
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 27.10.2009. 02:43 #152522

broj poruka: 2592
Moguce je! Ja sam morao da napravim promaju u kucistu sa tri ventilatora (koja se cuju kao mlaznjaci, ali sta je tu je... ) da bih spustio temperaturu za tih desetak stepeni koliko dobijam kada otvorim stranicu kucista.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

gliga79 Re: ... 27.10.2009. 02:47 #152523

Probao sam i sa ventilatorima koji su skoro necujni (9-ke Chieftec)ali nisam nista uradio. Kako si ih namontirao ? Meni je jedan ventilator iza HDD-a
RESISTANCE IS FUTILE

:: Moguce je! Ja sam morao da napravim promaju u kucistu sa tri ventilatora (koja se cuju kao mlaznjaci, ali sta je tu je... ) da bih spustio temperaturu za tih desetak stepeni koliko dobijam kada otvorim stranicu kucista
:: ***************************************************************************************
:: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
::
mkukic ... 27.10.2009. 02:54 #152524

broj poruka: 2592
Ovi moji se toliko cuju da sam morao da ih skinem sad kad su prestale one vrucine jer nisam mogao nocu da spavam od njih kad ostavim nesto da se skida... Uzeo sam tri ventiltora - dve 12-ce i jednu 8-icu. Sva tri su TT! Izbegavaj!

Moras da napravis onu pravilnu progmaju u kucistu, koliko ti to samo kuciste dozvoljava naravno... Sa strane dole sam stavio jednu 12-cu da uduvava hladan vazduh, iznad njega 8-ca da izduvava topao i na zadnjoj strani kucista 12-cu da izduvava topao.
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

Slavuj ... 27.10.2009. 09:59 #152571

broj poruka: 2236
Vidi koliko 12ica možeš da staviš u kućište, jer mali ventilatori nisu mnogo korisni nikada bili, najčešće su samo bučni.

Na mom kućištu, sa donje prednje strane jedan uvlači i usput hladi HDD, jedan na procesoru, duva ka zadnjoj strani kućišta(Noctua U12P), treći na zadnjoj strani kućišta, u visini tog sa procesora, četvrti u napajanju, naravno, samo Noctua P12.

I, najbučniji mi je ovaj sa grafičke, iako radi možda na 600-700rpm, ako i toliko.

http://img.bestdirect.ca/images/GIGABYTE/GV-R485ZL-512H/GV-R485ZL-512H_1.jpg

Skinuo sam one limčiće sa zadnje donje strane kućišta, kako bi ovaj sa grafičke dohvatio malo vazduha spolja. Tako se temperatura karte spustila za 3-4°C.

Mada, opet, kada ugreju radijatori malo, temperature su skoro kao letnje, jer ove godine izgleda da mnogo manje jajare iz toplane.

Otvarač je u konzervi.
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gliga79 Re: ... 27.10.2009. 12:42 #152610

Probacu nesto da iskombinujem, ne znam kako bi bilo sa strane (na stranici od kucista) da stavim jednu 12-cu. Vidim da se cipset na ploci greje poprilicno, pa mozda da ova 12-ca ohladi malo cipset.

RESISTANCE IS FUTILE

:: Vidi koliko 12ica možeš da staviš u kućište, jer mali ventilatori nisu mnogo korisni nikada bili, najčešće su samo bučni
:: Na mom kućištu, sa donje prednje strane jedan uvlači i usput hladi HDD, jedan na procesoru, duva ka zadnjoj strani kućišta(Noctua U12P), treći na zadnjoj strani kućišta, u visini tog sa procesora, četvrti u napajanju, naravno, samo Noctua P12
:: I, najbučniji mi je ovaj sa grafičke, iako radi možda na 600-700rpm, ako i toliko
:: http://img.bestdirect.ca/images/GIGABYTE/GV-R485ZL-512H/GV-R485ZL-512H_1.jp
:: Skinuo sam one limčiće sa zadnje donje strane kućišta, kako bi ovaj sa grafičke dohvatio malo vazduha spolja. Tako se temperatura karte spustila za 3-4°C
:: Mada, opet, kada ugreju radijatori malo, temperature su skoro kao letnje, jer ove godine izgleda da mnogo manje jajare iz toplane
:: Otvarač je u konzervi.
Zajebani76 @gliga79 27.10.2009. 12:52 #152613

broj poruka: 538
Ostavi stranicu kucita otvorenu, tako je najbolje za celu makinu. Kako god da montiras ventilatore i koliko god da ih imas uvek ce se bolje hladiti sa otvorenom stranicom kucista, ne samo cpu vec ceo sistem ima da bude hladniji.

LonleyMax Re: @gliga79 27.10.2009. 13:54 #152621

broj poruka: 1475
Slazem se za Zajebanim sto se tice toga, ako nemas kuciste koje ce ti dobro odraditi posao dzaba ti ventilatora...
Kod mene je npr. obrnuta situacija... kada je zatvoreno dosta je hladnije nego kad je otvorene jer se gubu `vazdusni tunel` koji sam napravio!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

:: Ostavi stranicu kucita otvorenu, tako je najbolje za celu makinu. Kako god da montiras ventilatore i koliko god da ih imas uvek ce se bolje hladiti sa otvorenom stranicom kucista, ne samo cpu vec ceo sistem ima da bude hladniji
SkyFire Re: Re: @gliga79 27.10.2009. 15:57 #152658

broj poruka: 18472
Upravo tako.Ta prica stoji samo vezano za losije kuciste.Ako je kuciste dobro nikad otvorena stranica ne moze bolje da odradi protok vazduha kako to moze da se resi u zatvorenom sistemu sa ventilatorima u kucistu koje ima mogucnosti za tako nesto.
Provereno tacno.

Green Green Grass Of Home

:: Slazem se za Zajebanim sto se tice toga, ako nemas kuciste koje ce ti dobro odraditi posao dzaba ti ventilatora..
:: Kod mene je npr. obrnuta situacija... kada je zatvoreno dosta je hladnije nego kad je otvorene jer se gubu `vazdusni tunel` koji sam napravio
:: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722
:: :: Ostavi stranicu kucita otvorenu, tako je najbolje za celu makinu. Kako god da montiras ventilatore i koliko god da ih imas uvek ce se bolje hladiti sa otvorenom stranicom kucista, ne samo cpu vec ceo sistem ima da bude hladniji
:: ::
Jebivetar Kao shto rekoste 27.10.2009. 20:21 #152794

broj poruka: 2386
imam ventilatore u kucishtu i mnogo je hladnije kada nije skinuta stranica. Zbog vazdushnog tunela kako rekoste.
Ako nemate ventilatore onda ce pomoci otvorena stranica, ali na shta onda lichi kucishte.

cash rules everything around me

aco Re: Temperatura bez poklopca kucista ???? 27.10.2009. 21:01 #152800

broj poruka: 2788
kupi jedan mali ventilator i usrafi ga na cipset i ima da bude spricer a za ostale temperature moraces da pazaris nekoliko ventilatora dok se ne spusti na odgovarajucu temperaturu...ja sam imao isti problem i stavio sam jedan Cooler Master na chipset i dve 12ice pozadi Cooler Master i za sada su temperature zadovoljavajuce...planiram da uzmem neko kvalitetno kuciste pa cu da vidim koje su razlike izmedju kineza i kvalitetnog kucista

:: http://img9.imageshack.us/img9/1553/tempp.jp
:: Ovo su temperature bez poklopca kucista. Da li je moguce da me kuciste zeza i podize mi temperaturu za 10C u IDLE, dok u full loadu preko 70C??
:: Ovako mi na 3.2Ghz, u Full loadu ne prelazi 58C
:: Sta da radim , da li da menjam kuciste ili da ostavim otvoreno
:: RESISTANCE IS FUTILE
MaliAbner Re: Re: Re: @gliga79 27.10.2009. 22:47 #152820

broj poruka: 7783
Apsolutno tacno...
Jedino varijanta kad ne valja zatvorena stranica je kad neko nestrucan namontira sve cincilatore da duvaju unutra pa nema nikakvog protoka vazduha.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Upravo tako.Ta prica stoji samo vezano za losije kuciste.Ako je kuciste dobro nikad otvorena stranica ne moze bolje da odradi protok vazduha kako to moze da se resi u zatvorenom sistemu sa ventilatorima u kucistu koje ima mogucnosti za tako nesto
:: Provereno tacno
:: Green Green Grass Of Home
:: :: Slazem se za Zajebanim sto se tice toga, ako nemas kuciste koje ce ti dobro odraditi posao dzaba ti ventilatora..
:: :: Kod mene je npr. obrnuta situacija... kada je zatvoreno dosta je hladnije nego kad je otvorene jer se gubu `vazdusni tunel` koji sam napravio
:: :: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722
:: :: :: Ostavi stranicu kucita otvorenu, tako je najbolje za celu makinu. Kako god da montiras ventilatore i koliko god da ih imas uvek ce se bolje hladiti sa otvorenom stranicom kucista, ne samo cpu vec ceo sistem ima da bude hladniji
:: :: ::
:: :: ::
ZackFair rrr 28.10.2009. 19:39 #152996

broj poruka: 42

Kupi kvalitetno hladjenje SIMPLE AS THAT

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs