Imam E7300, GIGABYTE GA-P43-S3L, napajanje LC POWER GP2 550W i Mega ups system ellipse 300. Dakle, procesor radi na default (2,66GHz), napon je na auto, C1E - Enable i c2e / ne znam tacno kako pise - Enable. Prilikom testiranja stabilnosti (OCCT) 20min (podesavanja - HIGH, Large) voltaza CPU-a mnogo varira. Evo grafika:
E sad, znam odprilike koji su uzroci tome, ali voleo bih od vas to da cujem. Da li UPS regulise napon, tj variacije u mrezi? Da li se ove variacije desavaju samo zbog variacija u mrezi, ili su u pitanju ploca i napajanje? Da li to smeta procesori? Inace sve je ok sa masinom.
Ok je s obzirom da je OC-ovana masina. Varijacije ti nisu prevelike, ipak kada ga opteretis, CPU povuce dosta struje i malo obori napon s tim sto je kod tebe zbog OC-a i vece potrosnje CPU-a, pad napona malo veci, ali ako ti je masina stabilna u radu, nema frke. UPS nema nikakvu regulaciju mreznog napona, ovi naponi ti zavise iskljucivo od CPU-a i ploce. CPU-u generalno ne smeta, mada je kod tebe zbog OC pod malo vecin strujno-naponskim stresom ali ok, moze mu se
Kao sto rekoh, ako masina radi stabilno, sve je OK
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
Nije zabrinjavajuce,a i nemoguce je imati toliko stabilan napon da nema odstupanja u milivoltima,a i sam urdjaj koji ce ga izmeriti,u ovom slucaju ploca.
Bitno je da ti sve besprekorno sljaka,a kad ne bude tako onda...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Imam E7300, GIGABYTE GA-P43-S3L, napajanje LC POWER GP2 550W i Mega ups system ellipse 300. Dakle, procesor radi na default (2,66GHz), napon je na auto, C1E - Enable i c2e / ne znam tacno kako pise - Enable. Prilikom testiranja stabilnosti (OCCT) 20min (podesavanja - HIGH, Large) voltaza CPU-a mnogo varira. Evo grafika :: :: http://www.imagesforme.com/show.php/757669_2009102815h30VCore.pn :: :: E sad, znam odprilike koji su uzroci tome, ali voleo bih od vas to da cujem. Da li UPS regulise napon, tj variacije u mrezi? Da li se ove variacije desavaju samo zbog variacija u mrezi, ili su u pitanju ploca i napajanje? Da li to smeta procesori? Inace sve je ok sa masinom ::
...koliko ja znam, sto je pravija, to je bolje, tj stabilnija je masina, ...mene je zezala stara ploca jer nije mogla da izdrzi BE procesor, pa mi je stalno izbacivao komp BSOD, nova ne mrda ni malo...
Pa ti sam vidi... ___________________________
...I sence you young padawan...
AMD Phenom II 955 BE DFI LP DK 790FXB-M2RS AMD 4870 512MB ToP 2x 2GB DDRII 1066MHz 2x 320GB SATA II RAID0 1x 750GB SATA II SB Live 5.1 Digital Corsair 75
:: Bemte ćorave, varira 10mV, a ne 1mV :: :: @Plamen, ne bih se toliko brinuo :: :: Windows-free with Fedora 10 :: :: :: Govorimo o odstupanju od 1mV što je hiljaditi deo Volta. Znači 0,1%. Gde ćeš bolje od toga :: :: :: :: Shit happens :: :: :: ::
Aj, ja sam pogresio, tek sad vidim da je CPU bio overklokovan. Meni je bilo cudno, ali tek sad kapiram. Inace kad je na Default variacije su veoma male.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.