Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pomoc oko eSATA na J&W JW-IP43-S
STRANA 1 OD 1
cibic pomoc oko eSATA na J&W JW-IP43-S 31.10.2009. 10:57 T21436

status: user
broj poruka: 105

Imam ovu plocu ali mi ne radi eSATA, da li mi trebaju dodatni drajveri ili u cemu je problem???
Prikljucak mi je potreban za externi HDD

Unapred HVALA!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic @cibic 31.10.2009. 11:07 #153787

broj poruka: 19073
ne trebaju ti dodatni drajverri, vec samo oni sto idu uz plocu, pogledaj u `device manager`, da li je sve ok, da li nema znakova uzvika kada povezes eSATA sa hardom i ukljucis hdd.

Equinoxe Re: 31.10.2009. 13:37 #153802

broj poruka: 12057

Da bi ti eSATA korektno radio najbolje bi bilo da je u AHCI modu inače ćeš za svako stavljanje diska morati da gasiš komp.

imarkovic @bax2003 31.10.2009. 19:13 #153884

ali zasto to da radi kada ima eSATA na ploci, ovo sto si predlozio vazi za hard koji je preko eSATA bracketa (convertora sa SATA na eSATA) prikljucen na obican SATA port na ploci, a u biosu podesavanje za AHCI, IDE, itd. nisam video da postoji specijalno samo za eSATA, vec samo za SATA.

Equinoxe Re: @bax2003 31.10.2009. 19:19 #153886

broj poruka: 12057

Neka samo njmu prvo externi disk, pa ako će da bocka dok je računar upaljen onda neke obrati pažnju na AHCI. U svakom slučaju ne trebaju mu drajveri.

:: ali zasto to da radi kada ima eSATA na ploci, ovo sto si predlozio vazi za hard koji je preko eSATA bracketa (convertora sa SATA na eSATA) prikljucen na obican SATA port na ploci, a u biosu podesavanje za AHCI, IDE, itd. nisam video da postoji specijalno samo za eSATA, vec samo za SATA
::
cibic Re: @cibic 31.10.2009. 20:36 #153923

broj poruka: 105

:: ne trebaju ti dodatni drajverri, vec samo oni sto idu uz plocu, pogledaj u `device manager`, da li je sve ok, da li nema znakova uzvika kada povezes eSATA sa hardom i ukljucis hdd.
pokusao sam bez drajvera, ali nece... sve sa cda od ploce sam instalirao ali nece da radi...uopste ne prepoznaje HDD, a kad ga spojim preko USB radi...
imarkovic @cibic 31.10.2009. 20:42 #153924

reci mi, koji rack imas i kog kapaciteta je hard disk?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs