Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD Phenom II X4 920 ili INTEL Core 2 Quad Q8200??
STRANA 1 OD 1
banee011 AMD Phenom II X4 920 ili INTEL Core 2 Quad Q8200?? 03.11.2009. 12:40 T21503

status: user
broj poruka: 124

AMD
Phenom II X4 920 2.8GHz 8MB

INTEL
Core 2 Quad Q8200 2.33GHz 4096KB 1333MHz Box

Sta uzeti?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 03.11.2009. 12:42 #154582

broj poruka: 2196

stvar ukusa,oni su jednaki u radu,klokuju se isto,ovaj amd moze da radi na 3.6 koliko i intel za svaki dan!!!

http://img209.imageshack.us/img209/5521/q95504890.png

Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR
ASUS MAXIMUS II FORMULA
4GB HyperX
1TB
ATI 4890 SAPPHIRE VaporX
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
SAMSUNG 226BW DVI

matrixsu zzxx 03.11.2009. 12:49 #154583

broj poruka: 192
ja bi ti savetovao da uzmes amd

imarkovic @banee011 03.11.2009. 12:55 #154588

broj poruka: 19073
hm, pa ne znam bas, ne bih rekao da su jednaki, ja bih rekao da je u ovom slucaju AMD bolji, volim i ja intela, ali ne toliko da mi maze oci kao pufiju, po svaku cenu..

TheBear U ovom slucaju 03.11.2009. 13:12 #154592

broj poruka: 6502
AMD, bolji je, da je neki Q9xxx u pitanju tu bih rekao pre Q9xxx.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Kakav bre AMD krsh Boziji. 03.11.2009. 13:51 #154599

broj poruka: 18472
Salim se.I ja dajem glas AMD-u.Za ovaj Intel treba imati jako dobru plocu koja moze da podnese velik FSB jer mu je multiplier jako mali.Stoga i clock od 3.3 Ghz ce biti malte ne premija.Ali da stavimo po strani i overklok mada generalno gledano bitan je jer su danas za neki ozbiljniji rad potrebne vece frekfencije u radu zbog same kompatibilnosti izmedju komponenti kako i zbog samih boljih performansi.
Takodje mislim da ce varijanta sa AMD-om biti dosta povoljnija i plus ploca ne mora da bude toliko skupa a i imace bolji OC potencijal..Toliko.

Green Green Grass Of Home

Equinoxe Re: 03.11.2009. 13:53 #154600

broj poruka: 12057

Nema šta taj Q8200 da traži pored tog Phenoma II.

SkyFire Re: Re: 03.11.2009. 14:22 #154627

broj poruka: 18472
Uvek si bio kratak i jasan.Bum,tras..The End

Da li je to vas konacni odgovor?

Sledece pitanje je za 500 000 dinara.
Hahahahahaa.

Green Green Grass Of Home

::
:: Nema šta taj Q8200 da traži pored tog Phenoma II
Equinoxe Re: Re: Re: 03.11.2009. 14:31 #154629

broj poruka: 12057

Škljoc exauf ausgang bojler pipeline je moj konačni odgovor.

:: Uvek si bio kratak i jasan.Bum,tras..The End
:: Da li je to vas konacni odgovor
:: Sledece pitanje je za 500 000 dinara
:: Hahahahahaa
:: Green Green Grass Of Home
:: ::
:: :: Nema šta taj Q8200 da traži pored tog Phenoma II
Pisko Blam 03.11.2009. 19:38 #154771

broj poruka: 6672
Nema ga Obrad?
Dok je C2 dominirao, ubio se čovek objašnjavajući i linkujući ove i one testove i mišljenja.... o prethodnoj, katastrofičnoj AMD ponudi... a sad, kad ima šta da kaže, čoveku se osušiše usta. Izgubio motivaciju.
Daklem, još jedan potplaćeni glas za AMD. U ovoj relaciji i trenutku. Sutra, a ko zna gde, a ko zna ko...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

obradmi Pisko 03.11.2009. 21:02 #154793

broj poruka: 7733
Ja ako sam i pisao u korist AMD-a to je pre svega zbog Intel prevara u navodnim benchmark programima tipa 3Dmark itd.. ,kao sto su iskljucenje SSE/SIMD optimizacije kada se detektuje AMD CPU ,a takodje imaju tone placenih sajtova review itd.Na kraju sudskim putem je utvrdjen jedan deo prevare,sa nepobitnim dokazima.O toj prethodnoj katastroficnoj ponudi Pisko ti si sticao iskustvo preko placenih sajtova.Taj Brisabane sa 2 jezgra uopste nije bio los CPU mozda sporiji 10-15 % od prvih C2D u nekim programima a negde i ravnopravan ,a napravljeno je kao da je to nova epoha u proizvodnji CPU ,vecina se ponasala kao krdo.

Pisko Be happy no Hepo cube 04.11.2009. 01:16 #154909

broj poruka: 6672
..... ne pali se Obradeeeeeeee! Ali, pak malo spavaš? (Mislim, neko ko realno voli AMDEKU, dozvoljava da u prvih osam postova Kintellove-ovci preporučuju amd....).
U pravu si da razlika - na nekim testovima - nije bila toliko drastična koliko se javno mnjenje berze postavilo da su lošiji.... ali realno, realno, svako ko je pratio šta je to AMD i kojim koracima radio prethodnih godina, mora da prizna da su ti procesori prava sramota - ne kada ih upoređuješ sa Kintelom, već kako su dobri i napredni bili amd prethodnici.... thunderbird, barton, prve prave AMD64 instrukcije, memorijski kontroler, x2 dok su prethodni, pogotovo prvi Phenom-i.... e, sad, što je Kintel od x2 napravio brend core duo..... Pogrešan korak za AMD u svakom slučaju, a sramota jer predug vremenski period nisu uspeli da ga reše. Do danas, recimo, ovo je podnošljivo a u srednjem i jeftinom segmentu više nego za preporuku....
A, o vrednosti nekog procesora sud daje pc berza, ali na oglasima. Da eliminišemo LJubišu, recimo, svak može da vidi da je Barton na ceni i dan-danas. Nema priče. A, prodati prve Phenome sa i bez tlb baga... pa to je čarolija. End of story.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MaliAbner Re: Be happy no Hepo cube 04.11.2009. 09:33 #154944

broj poruka: 7783
Pa lagano menjaju strane posto je Intel uvideo da je strateski rad Obradmi-a daleko produktivniji od grupnog rada ostalih intel je odlucio da angazuje pomenutog kolegu sa foruma a ostele listom da otpusti.
Usled poslednjih dogadjanja na PC Berzi promenio se odnos snaga na svetskom nivou pa je Intel morao nesto da preduzme kako bi se spasio propasti, logican potez je bio gore navedeni.

I na kraju `Snezana se udala` (nagradjeni najkraci roman, covece tri reci za 20.000 us$)

Nadam se da se kolege nece naljutiti.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: ..... ne pali se Obradeeeeeeee! Ali, pak malo spavaš? (Mislim, neko ko realno voli AMDEKU, dozvoljava da u prvih osam postova Kintellove-ovci preporučuju amd....).
:: U pravu si da razlika - na nekim testovima - nije bila toliko drastična koliko se javno mnjenje berze postavilo da su lošiji.... ali realno, realno, svako ko je pratio šta je to AMD i kojim koracima radio prethodnih godina, mora da prizna da su ti procesori prava sramota - ne kada ih upoređuješ sa Kintelom, već kako su dobri i napredni bili amd prethodnici.... thunderbird, barton, prve prave AMD64 instrukcije, memorijski kontroler, x2 dok su prethodni, pogotovo prvi Phenom-i.... e, sad, što je Kintel od x2 napravio brend core duo..... Pogrešan korak za AMD u svakom slučaju, a sramota jer predug vremenski period nisu uspeli da ga reše. Do danas, recimo, ovo je podnošljivo a u srednjem i jeftinom segmentu više nego za preporuku...
:: A, o vrednosti nekog procesora sud daje pc berza, ali na oglasima. Da eliminišemo LJubišu, recimo, svak može da vidi da je Barton na ceni i dan-danas. Nema priče. A, prodati prve Phenome sa i bez tlb baga... pa to je čarolija. End of story
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
imarkovic @obradmi 04.11.2009. 10:29 #154950

broj poruka: 19073
ok, slazem se sa tobom, a sto se AMD-a tice, on nema bas tone placenih sajtova, jer ne moze toliko da `plati`, ali rade i oni to, bez brige...

Scyter Re: 04.11.2009. 11:59 #154979

broj poruka: 8138
Bez razmisljanja bih uzeo Phenom II 920.Q8200 nema sta da trazi pored ovog,jos je i mnogo lenj za OC,a ovaj AMD koliko-toliko moze da izvuce neki solidan klok.

The Way It`s Meant To Be Played

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs