hm, pa ne znam bas, ne bih rekao da su jednaki, ja bih rekao da je u ovom slucaju AMD bolji, volim i ja intela, ali ne toliko da mi maze oci kao pufiju, po svaku cenu..
Salim se.I ja dajem glas AMD-u.Za ovaj Intel treba imati jako dobru plocu koja moze da podnese velik FSB jer mu je multiplier jako mali.Stoga i clock od 3.3 Ghz ce biti malte ne premija.Ali da stavimo po strani i overklok mada generalno gledano bitan je jer su danas za neki ozbiljniji rad potrebne vece frekfencije u radu zbog same kompatibilnosti izmedju komponenti kako i zbog samih boljih performansi. Takodje mislim da ce varijanta sa AMD-om biti dosta povoljnija i plus ploca ne mora da bude toliko skupa a i imace bolji OC potencijal..Toliko.
Škljoc exauf ausgang bojler pipeline je moj konačni odgovor.
:: Uvek si bio kratak i jasan.Bum,tras..The End :: :: Da li je to vas konacni odgovor :: :: Sledece pitanje je za 500 000 dinara :: Hahahahahaa :: :: Green Green Grass Of Home :: :: :: :: :: Nema šta taj Q8200 da traži pored tog Phenoma II :: :: :: ::
Nema ga Obrad? Dok je C2 dominirao, ubio se čovek objašnjavajući i linkujući ove i one testove i mišljenja.... o prethodnoj, katastrofičnoj AMD ponudi... a sad, kad ima šta da kaže, čoveku se osušiše usta. Izgubio motivaciju. Daklem, još jedan potplaćeni glas za AMD. U ovoj relaciji i trenutku. Sutra, a ko zna gde, a ko zna ko...
Ja ako sam i pisao u korist AMD-a to je pre svega zbog Intel prevara u navodnim benchmark programima tipa 3Dmark itd.. ,kao sto su iskljucenje SSE/SIMD optimizacije kada se detektuje AMD CPU ,a takodje imaju tone placenih sajtova review itd.Na kraju sudskim putem je utvrdjen jedan deo prevare,sa nepobitnim dokazima.O toj prethodnoj katastroficnoj ponudi Pisko ti si sticao iskustvo preko placenih sajtova.Taj Brisabane sa 2 jezgra uopste nije bio los CPU mozda sporiji 10-15 % od prvih C2D u nekim programima a negde i ravnopravan ,a napravljeno je kao da je to nova epoha u proizvodnji CPU ,vecina se ponasala kao krdo.
..... ne pali se Obradeeeeeeee! Ali, pak malo spavaš? (Mislim, neko ko realno voli AMDEKU, dozvoljava da u prvih osam postova Kintellove-ovci preporučuju amd....). U pravu si da razlika - na nekim testovima - nije bila toliko drastična koliko se javno mnjenje berze postavilo da su lošiji.... ali realno, realno, svako ko je pratio šta je to AMD i kojim koracima radio prethodnih godina, mora da prizna da su ti procesori prava sramota - ne kada ih upoređuješ sa Kintelom, već kako su dobri i napredni bili amd prethodnici.... thunderbird, barton, prve prave AMD64 instrukcije, memorijski kontroler, x2 dok su prethodni, pogotovo prvi Phenom-i.... e, sad, što je Kintel od x2 napravio brend core duo..... Pogrešan korak za AMD u svakom slučaju, a sramota jer predug vremenski period nisu uspeli da ga reše. Do danas, recimo, ovo je podnošljivo a u srednjem i jeftinom segmentu više nego za preporuku.... A, o vrednosti nekog procesora sud daje pc berza, ali na oglasima. Da eliminišemo LJubišu, recimo, svak može da vidi da je Barton na ceni i dan-danas. Nema priče. A, prodati prve Phenome sa i bez tlb baga... pa to je čarolija. End of story. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Pa lagano menjaju strane posto je Intel uvideo da je strateski rad Obradmi-a daleko produktivniji od grupnog rada ostalih intel je odlucio da angazuje pomenutog kolegu sa foruma a ostele listom da otpusti. Usled poslednjih dogadjanja na PC Berzi promenio se odnos snaga na svetskom nivou pa je Intel morao nesto da preduzme kako bi se spasio propasti, logican potez je bio gore navedeni.
I na kraju `Snezana se udala` (nagradjeni najkraci roman, covece tri reci za 20.000 us$)
Nadam se da se kolege nece naljutiti.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: ..... ne pali se Obradeeeeeeee! Ali, pak malo spavaš? (Mislim, neko ko realno voli AMDEKU, dozvoljava da u prvih osam postova Kintellove-ovci preporučuju amd....). :: U pravu si da razlika - na nekim testovima - nije bila toliko drastična koliko se javno mnjenje berze postavilo da su lošiji.... ali realno, realno, svako ko je pratio šta je to AMD i kojim koracima radio prethodnih godina, mora da prizna da su ti procesori prava sramota - ne kada ih upoređuješ sa Kintelom, već kako su dobri i napredni bili amd prethodnici.... thunderbird, barton, prve prave AMD64 instrukcije, memorijski kontroler, x2 dok su prethodni, pogotovo prvi Phenom-i.... e, sad, što je Kintel od x2 napravio brend core duo..... Pogrešan korak za AMD u svakom slučaju, a sramota jer predug vremenski period nisu uspeli da ga reše. Do danas, recimo, ovo je podnošljivo a u srednjem i jeftinom segmentu više nego za preporuku... :: A, o vrednosti nekog procesora sud daje pc berza, ali na oglasima. Da eliminišemo LJubišu, recimo, svak može da vidi da je Barton na ceni i dan-danas. Nema priče. A, prodati prve Phenome sa i bez tlb baga... pa to je čarolija. End of story :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Bez razmisljanja bih uzeo Phenom II 920.Q8200 nema sta da trazi pored ovog,jos je i mnogo lenj za OC,a ovaj AMD koliko-toliko moze da izvuce neki solidan klok.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.