Odlucio sam se za amd phenom II x4 965 i msi radeon hd 4890, takodje razmisljam da uzmem plocu gigabyte ga-ma790xt-ud4p...ali nisam siguran za plocu, st avi mislite i da li imate neku preporuku...
pogledaj sapphire 4980 vapor x malo skuplja ali fenomenalno hladjenje
:: :: Odlucio sam se za amd phenom II x4 965 i msi radeon hd 4890, takodje razmisljam da uzmem plocu gigabyte ga-ma790xt-ud4p...ali nisam siguran za plocu, st avi mislite i da li imate neku preporuku.. :: :: Znaci interesuje me best buy ploca za am3 :: :: Hvala!
Slobodno uzmi GA-MA790XT-UD4P, ploca je odlicna i neces pogresiti. Samo zasto MSI grafiku, oni prave problematicne graficke. Za ATI je Saphire ili HIS zakon.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Ako te zanima dobar odnos cene i kvaliteta, a ne trebaju ti dva puna PCIEx16 slota, imas na raspolaganju 790x ploce, tj GA-MA790XT-UD4P i Asus M4A79XTD EVO, na kojima mozes fino da ustedis (verovatno oko 3-4 hiljade din).
Za dva puna PCIEx16 slota, malo skuplje 790fx ploce, Asus M4A79T Deluxe, Asus Crosshair III Formula, ili Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P.
Ako ti, iz nekog razloga, treba ploca sa 4 PCIEx16 slota (2x16, 2x8), onda MSI 790FX-GD70.
EDIT: E da btw, uskoro ce i C3 stepping 965ice, 125w, tako da ako ti je bitna mogucnost za OC, ili jednostavno potrosnja, mozda da sacekas malo? :)
Posto i mene ova tema interesuje i vidim da se GA-MA790XT-UD4P obilato preporucuje: sta fali GA-MA785GT-UD3H ? novija je, 55nm nasuprot 65nm one prve, 4000Mhz HT naspram 2600Mhz one prve i na kraju - jeftinija 15e. Jedino nema CF. Jel ja tu nesto propustam?
edit: na zvanicnim Gigabyte spec jos pise i da 785G podrzava 1600MHz memoriju bez OC dok 790X zahteva OC da bi je podrzala.
Imam plocu i extra je i stavio sam Phenom II 550BE otkljucao jos 2 jezgra i sad je X4 B50 testirao sljaka sve lepo,i 4 giga DDR3 rama i GTX 260 i `UBIVA` blago receno,uzmi plocu neces pogresiti . Neuzimaj plocu sa 785 cipsetom to ti netreba za to sto ti oces,ovo je prava stvar .
:: Posto i mene ova tema interesuje i vidim da se GA-MA790XT-UD4P obilato preporucuje: sta fali GA-MA785GT-UD3H ? novija je, 55nm nasuprot 65nm one prve, 4000Mhz HT naspram 2600Mhz one prve i na kraju - jeftinija 15e. Jedino nema CF. Jel ja tu nesto propustam :: :: edit: na zvanicnim Gigabyte spec jos pise i da 785G podrzava 1600MHz memoriju bez OC dok 790X zahteva OC da bi je podrzala :: ::
:: Propushtash ovo, 8+2 phase VRM nasuprot 4+1 phase VRM :: :: cash rules everything around me :: :: :: Posto i mene ova tema interesuje i vidim da se GA-MA790XT-UD4P obilato preporucuje: sta fali GA-MA785GT-UD3H ? novija je, 55nm nasuprot 65nm one prve, 4000Mhz HT naspram 2600Mhz one prve i na kraju - jeftinija 15e. Jedino nema CF. Jel ja tu nesto propustam :: :: :: :: edit: na zvanicnim Gigabyte spec jos pise i da 785G podrzava 1600MHz memoriju bez OC dok 790X zahteva OC da bi je podrzala :: :: :: ::
Ovu drugu imam ja i stvarno je vrh ploca. A ova asus je extremno dobra ali malo i skupa oko 170e, ali naj naj. Obe imaju po 8+2 faze koju god da kupis neces pogresiti ali ASUS definitivno ako imas love. Imas i X-FI zvucnu uz nju koji je solidan tako da milism da vredi taj novac.
mi je savet u vezi kupovine am3 ploce.Suzio sam izbor na asus 785xt-d i na gigabyte ga 770t-ud3p,pa me zanima,buduci da bih uzeo phenom x2 545,koja od ove dve ima mogucnost otkljucavanja JEDNOG jezgra na tom procesoru,jer su,bar ja tako vidim,mnogo vec sanse da radi jedno nego oba.Nasao sam na jednom forumu da ta asusova to moze,to je navodno ekskluzivna opcija za asus mb-s,pa me zanima zna li neko malo vise o toj temi i da li je to tacno Hvala
otkljucavaju,ali da li moze neka od njih dve(ili obe) da otkljucaju samo jedno jezgro na pII 545,pod pretpostavkom da je jedno od zakljucanih ispravno,a drugo ne
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.