Gledam one jeftine ploche sa AM2 socketom koje podrzavaju AM3 procesore kada se namontira najnoviji BIOS. Nikako da potrazim pa mi recite vi, koliko ce slabije performanse biti sa takvom plochom koj ima nizu HT frekvenciju, naravno poredeci sa nekom AM2+ plochom koja podrzava isti procesor? AM3 ploche se nece rachunati zbog ddr3 memorije. I da, iskljuchite ddr2 na 1066Mhz, pitam za 800mhz na AM2 plochi sa npr. x250 i sa istim cpu i ram na AM2+ plochi. Imam razlog zashto pitam, a nisam upoznat sa time. Kazu da HT magistrala nije toliko bitna kod AMD-a, pa u chemu onda moze biti razlika? Pod uslovom da proizvodjachi ne lazu i da noviji Athloni II mogu da rade na starim plochama. Pozdrav svima koji ne spavaju vecheras.
Hocu da znam koliko ce uticati to shto ce se `the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s)` kada na GA-M61PME-S2P postavim X240 ili x 250? Koliko ce biti bolje u poredjenju sa mojim x2 4200. Odavno se pitam ali nikako da pitam. Pozdrav Ismerish.
Nizi HT nece uticati na performanse, odnosno, razlika je zanemarljiva.
Koliko ce 250 biti brzi od 4200 zavisi od tvojih potreba. U enkodingu, raspakivanju, obradi fotografija... svakako ce biti brzi, ali ako ti kompjuter sluzi za muziku, filmove, internet, pa i igre...onda nijesam siguran da treba mijenjati.
Neces imati nikakvih problema,medjutim ako hoces neki bolji klok preskoci 2000-darku.Cinjenica je da je sad greota stavljati Athlone i Phenome na NV chipset,i da bi ti najbolje bilo da uzmes 770(primera radi).Jer se ti procesori opasno klokuju a ta ploca nemoze preko 2k+se cip i u normalu dosta greje. Nadovezacu se na gore navedenu tvrdnju da ne vredi uzimati 240 umesto 4200+. Naravno da vredi,jer stara K8 arhitektura je izmedju svega ostalog najvise problema imala sa L2 kes-om,plus ga taj 4200 ima samo 2x512MB.Athlon ll 240 ima vise kesa,i jos bolju komunikaciju istog sa procesorom,sto je u biti najbitnije za igre.Athlon 4200+ ni u snu nemoze da dostigne 3GHz,dok Athlon ll 240 bez problema prelazi 3,2GHz(svaki primerak).Tako da je stvarno neumesno govoriti o bilo kojim kvalitetima 4200-tke koji bi uopste i mogli da ga priblize 240-tci,u pitanju je osetno jaci procesor,u svakom aspektu.
Ako sam nesto preskocio slobodno me podseti.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
dobija jeftinu plochu sa integrushom i taj x240. Ne mora na 3.2ghz, na 3.0ghz ce se sigurno kloknuti i sa takvom plochom. O tome se radi, znachi da ga HT 1.0 nece mnogo osakatiti.
Pa generalno bi trebao da si u pravu,medjutim dok neprobas neces znati.Jedino sto ti mogu reci je da uzmes taj procesor i aktivan kuler za north bridge,jer taj pasivni ni na defu nije dobar.
Sve najbolje
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: dobija jeftinu plochu sa integrushom i taj x240. Ne mora na 3.2ghz, na 3.0ghz ce se sigurno kloknuti i sa takvom plochom. O tome se radi, znachi da ga HT 1.0 nece mnogo osakatiti :: :: cash rules everything around me :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.