3) G.Skill Ripjaws 1600MHz, CL: 9-9-9-24-2N (na njihovom sajtu se ova maticna nalazi pod Qualified Motherboards List) nasao sam na ebay-u, zajedno sa postarinom ~80e http://www.gskill.com/products.php?index=222
napomena: ne planiram da uzimam poseban kuler za cpu tako da mu necu dirati napon vec samo multiplier dok ne dostigne 3.2GHz (na vise mesta na netu sam video da to lagano moze). Da li uopste mogu ove 1600MHz memorije da rade punom snagom bez nekog cackanja procesora, ne razumem se u to. Ako ne onda da uzmem ovu Geil, em je najjeftinija em ima najmanji CL.
Ja bih uzeo G.Skill bez razmisljanja.Prave veoma kvalitetne memorije. Memorije rade bez problema na 1600 MHz bez ikakvog cackanja CPU-a.Podesis u Bios-u latencije koje su propisane za memoriju,voltazu i stavis je da radi na 1600 MHz.
Uzmi ti neku od prve dve ona treca je na eBuy sto ce reci macka u dzaku. To sa postarinom moze da te izadje daleko vise posto je u pitaju uvoz u Paradajz Republiku pa kad ti dokoni carinici opale carinu + 8% pdv-a na neku njihovu cenu...
Inace sam kupovao i ranije preko ebay-a tako da mi to nije problem, 115$ je cena sa sve postarinom, a ako ovi iz carine krenu da izmisljanju samo cu im odneti bankovni izvestaj da je vrednost paketa ispod 100e i to je to.
edit: iz odredjenih razloga cu ipak morati da kupim nesto sto mogu da nadjem kod nas, dakle jednu od prve dve opcije -.-
neko da mi kaze kako bi radila ocz gold low latency memorija 3*1gb 1600mhz na am3 platformi?Upotrebio bih samo 2 kom.Da li bi tada radile u dual channel modu,ili je ram koji se prodaje u 3x pakovanju `tweak`ovan tako da nece da radi u dual channel(mada ne verujem).Zna li neko? Hvala
kad si ti poslednji put nabavljao nesto od preko ? Sad se ne placa carina samo na iznose manje od 30, tako da budi siguran da ces platiti carinu i porez na tih 115$
ali da...to jeste najbolja memorija daleko izmedju ove 3
Ajd uzdravlje
:: Hvala na odgovorima. :thumbsup :: :: Inace sam kupovao i ranije preko ebay-a tako da mi to nije problem, 115$ je cena sa sve postarinom, a ako ovi iz carine krenu da izmisljanju samo cu im odneti bankovni izvestaj da je vrednost paketa ispod 100e i to je to :: :: edit: iz odredjenih razloga cu ipak morati da kupim nesto sto mogu da nadjem kod nas, dakle jednu od prve dve opcije -.-
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.