Juce sam konacno kupio plocu, cpu, memoriju i sklopio konfiguraciju: ASUS M4A785TD-V EVO Phenom II X3 720 Kingston KVR1333D3N9/2G LC6600GP2 CM Mystique 632s (ovo i nije tako bitno)
U biosu mi je sve podeseno na auto, ne planiram OC niti otkljucavanje jezgra, cool`n`quiet iskljucen kao i C1E. Instalirani XP pro SP3, svi drajveri i ASUS PC Probe II. Imam sledeci problem, u biosu mi Vcore pokazuje vrednosti od 1.280V - 1.312. Iste vrednosti pokazuje i pc probe, kao i Everest. Odradio sam dva testa OCCT (1 sat) i Linx (100 prolaza) i sve je proslo bez ikakvih problema. Sutra cu pustiti i Prime95. Pretpostavljam da ovo variranje napona nije normalno, ali ako komp bude radio ok ne predstavlja mi neki problem. Ne znam samo da li kasnije moze da smeta CPU-u? Mozda treba da podesim u bios-u nesto od opcija? Evo i slika sa testova http://www.imagesforme.com/show.php/772678_2009110516h33VCore.png http://www.imagesforme.com/show.php/772679_LinX05.11.2009201958.png
Hvala na odgovorima, nadam se da ce biti ok. Nije me zabrinulo to sto menja napon kada je opterecen, jer to sto kazes ima logike vece opterecenje povlac vise struje, nego to sto u biosu varira a i u windowsu kad je idle. @obradmi: Da u biosu mi Vcore stoji na auto. Inace citao sam i starije postove i video da se to ljudima desava kada je cpu overklokovan (user Plamen) ili kada nije iskljucen C1E.
to ti je do zagrevanja uglavnom... npr leti na 46,46,44,43 stepeni korovi mi traze 1.368 u idle rezimu... zimi 44,44,41,41 mi traze 1.36... nadam se da si razumeo sta ocu da kazem, a i procesor u pozadini vrslja operacije potrebne za rad sistema tako da se on stalno koristi pa cimanja mogu biti i do toga!
:: Hvala na odgovorima, nadam se da ce biti ok :: Nije me zabrinulo to sto menja napon kada je opterecen, jer to sto kazes ima logike vece opterecenje povlac vise struje, nego to sto u biosu varira a i u windowsu kad je idle :: @obradmi: Da u biosu mi Vcore stoji na auto. Inace citao sam i starije postove i video da se to ljudima desava kada je cpu overklokovan (user Plamen) ili kada nije iskljucen C1E :: :: ::
Plamen se ceo zagreva,tako da i nije bas merodavan :)
A za ostalo dont wory be hapy !
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Hvala na odgovorima, nadam se da ce biti ok :: Nije me zabrinulo to sto menja napon kada je opterecen, jer to sto kazes ima logike vece opterecenje povlac vise struje, nego to sto u biosu varira a i u windowsu kad je idle :: @obradmi: Da u biosu mi Vcore stoji na auto. Inace citao sam i starije postove i video da se to ljudima desava kada je cpu overklokovan (user Plamen) ili kada nije iskljucen C1E :: :: ::
Meni radi sa CNQ na 1,5 Ghz pa varira 1,29 V 1,31 V
05.11.2009. 22:25
status: user broj poruka: 7733
a frekvencija 1,5 ghz ,tek kad pokrene zahtevnije operacije kao CPU encoding on digne frekvenciju na 3 Ghz i opet tako varira napon ,bez problema sve.Ako neces da klokujes sto si iskljucio CNQ i C1E ,stavi u bios-u max battery savings kod XP-a ,a kod Vista max power savings ,to smanji CPU temepraturu i temeprature MB kao i potrosnju ,a ne osetis razliku u perfomansama.Posto koristis XP treba ti i onaj AMD CPU driver koji si dobio uz DVD koji ide uz plocu .
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.