Izem ti zivot. Mogao sam da se skrpim nekako dok je kostao 18000 dinara da ga kupim odmah posle 15.novembra ali mi ovo veoma kvari planove. Moram podhitno sutra da proverim kakve cene vaze u Zajecaru i veoma me plasi ono sto cu da cujem.
Sta li je sada dovelo do skoka cene ovog proca da mi je znati ? Ocigledno da nema veze sa kursom evra. Da nije mozda zbog core i5 ?
Niko nece da kupuje 775 platformu zbog upgrade-a, a i zastarela je, dok je i5 novija, moci ce neki upgrade da se odradi, mnogo njih zeli da predje na DDR3 itd.
jer mu cena ne pada onoliko koliko bi trebala, ima PII 965 za 150 evra il tako nesto ! A i Core i5 750 koji je i jaci a jeftiniji... Al ko hoce dobar Quad za LGA775 morace da da te pare ili trazi po oglasima ili ceka da padne cena...
Ja tu ne bih nista menjao barem do proleca.Imas odlican komp za igranje igrica.
The Way It`s Meant To Be Played
:: Ne isplati mi se da menjam platformu na core i5 ili Amd Phenom II jer sam vec zakopan sa Intel E8400, Asus P5Q Pro i 4 gige rama ddr2 800 CL5 :: :: ___________________________________ :: :: Kod Kalču nema lganje. :: ::
a socket je mrtav ,to sam ja postovao odavno.Ljubitelji AMD-a prodju jeftinije ,ne menja plocu samo nasadjuje nove CPU na socket ,jos kad izadje ovaj sa 6 jezgara Thuban ihaaa.Jedino sada COREI5 za ljubitelje Intela ,ja stvarno ne vidim alternativu.
Ista stvar i kod mene :) samo 2GB na 1150MHZ rama :), ne znam za sta ti treba proc, kod mene E8400 odlicno odradjuje posao :). Phenom II ubica 775 platforme, I5 ubica AM3 platforme :). @obradmi novi procesori kako se najavljuje bice na AM3 rev. 2.0 socketu :).
Pozdrav!
:: Ne isplati mi se da menjam platformu na core i5 ili Amd Phenom II jer sam vec zakopan sa Intel E8400, Asus P5Q Pro i 4 gige rama ddr2 800 CL5 :: :: ___________________________________ :: :: Kod Kalču nema lganje. :: ::
RE Gile za Thuban kazu da ce biti AM2+ kompatibilan
08.11.2009. 22:14
status: user broj poruka: 7733
znaci ici ce i sa DDR2 i sa DDR3 ,inace Thuban je derivat vrlo uspesnog Opteron server CPU sa 6 jezgara,bili su neki rezultati na net-u ,recimo CPU render u Maya isti je sa Nehalemima.
:: znaci ici ce i sa DDR2 i sa DDR3 ,inace Thuban je derivat vrlo uspesnog Opteron server CPU sa 6 jezgara,bili su neki rezultati na net-u ,recimo CPU render u Maya isti je sa Nehalemima.
Divx 685 encode (Xmpeg) jaci 955 Be x264 encode jaci 955 Be u oba prolaza. windows media encoder x64 jaci 955 Be Sony Vegas Pro (profi program za multimediju)jaci 955 Be Winrar 3,8 Arhivranje 300 mb arhiva jaci 955 Be Cinebench R10 single i mutlithread jaci 955 Be. Sorenson Squeeze Flash video creation jaci 955 bE
U igricama su pata karte na 1680x1050.isto vazi za 3dsmax testove. (Crysis bolji 955 Be za 1 frame ako nekome znaci..)
Jedino u Intelovim 3dmark test derivatima bolji je q9550 ,ali koga normalnog briga za to.
Interesantno reci da q9550 ima 2 x vise kesa od 955 Be (12 mb) ali je 955 Be opet bolju masi testova.
Ne samo procesor, nego svemu zivom ce, od `zastarele tehnologije`, cena poceti da skace.
Sto je totalno debilno. Pocinje da me nervira ova PC scena.
Quad core jos nije zaziveo kako treba, a odmah nam se namecu i5, i7 i i9. Pa DDR3, kao da nesto fali DDR2 memoriji. Onda DX11 kartice, a od DX10 i 10.1 ni traga.
Opet klasicno vacarenje para, samo sto vise nije 3 godine, nego sad je spalo na 2.
Druze ako su igre u pitanju,nebacaj pare i nista nediraj.Taj 8400 na toj ploci ide glatko na 4GHz(a uopste nije potrebno toliko).I kako ti sad padne napamet da punis dzepove nasim imbecilima koji van svog sveta sada dizu cenu Q9550?
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Za vrlo slicne pare koliko Q9550 kosta u Gigatronu moze da se sklopi Amd Phenom II X4 955 + GA-MA770-UD3 :: :: Cisto me zanima da li je uopste pametno uparivati amd 955 sa tom plocom ako se planira mali OC uz koriscenje kulera CM 212 :: :: ___________________________________ :: :: Kod Kalču nema lganje. :: ::
Ljudi sta vam je tu cudno sto su pocele da skacu cene?
08.11.2009. 23:03
status: user broj poruka: 2909
Ovo je tek uvertira i poskupljenja su jos uvek u nekim `razumnim` granicama...Pa blizi se NG,moraju da skoce cene za 30% da bi imali ULTRA VELIKO NOVOGODISNJE SNIZENJE od 2%...Ovo je prica koja se kod nas ponavlja godinama u nazad...Ne vidim zasto bi ova godina bila izuzetak. Nedelju dana pred NG je najveca prodaja racunara i cene su tada najvece,nasi trgovci to koriste da se na brzinu `obogate`.
Sidje deda u grad da od svoje penzije kupi unuku za Novu godinu kopmjuktor sa tankim televizorom i vidi preko pola izloga: `NAJVECE SNIZENJE U GRADU!!!,KUPITE KOD NAS NA CHAK JEDNU RATU!!!,NEJJEFTINIJE U SRBIJI!!!,JEDITE KOD DZOA!!!,itd...I sta mislite da nece da upali???Puko si deda.
Re: Ljudi sta vam je tu cudno sto su pocele da skacu cene?
08.11.2009. 23:09
status: user broj poruka: 7285
Za ovo bi dobio 10 bambija da su nam uveli zigosanje-ovaj ocenjivanje.Ja neznam sta mi je veceras,sve lapsus do lapsusa :)))
10+
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Ovo je tek uvertira i poskupljenja su jos uvek u nekim `razumnim` granicama...Pa blizi se NG,moraju da skoce cene za 30% da bi imali ULTRA VELIKO NOVOGODISNJE SNIZENJE od 2%...Ovo je prica koja se kod nas ponavlja godinama u nazad...Ne vidim zasto bi ova godina bila izuzetak :: Nedelju dana pred NG je najveca prodaja racunara i cene su tada najvece,nasi trgovci to koriste da se na brzinu `obogate` :: :: Sidje deda u grad da od svoje penzije kupi unuku za Novu godinu kopmjuktor sa tankim televizorom i vidi preko pola izloga: `NAJVECE SNIZENJE U GRADU!!!,KUPITE KOD NAS NA CHAK JEDNU RATU!!!,NEJJEFTINIJE U SRBIJI!!!,JEDITE KOD DZOA!!!,itd...I sta mislite da nece da upali???Puko si deda :: :: :: DaSickSystem :: ::
Ploči fale dobri NB i MOSFET hladnjaci, osim toga je primer kvaliteta. Tražiš rev 2.0. Na mojoj takvoj Phenom 550 radi kao Quad B50, ali ga nisam klokovao takvog jer nisam nabavio Thermalright HR09 U Type 2, a MOSFET-i se usijavaju pod full opterećenjem(80-85°C), inače je 550 išao na 3.9 odma`, tako da računam na 4GHz kada kupim HR09, a ti sa 955 računaj na bar standardni 24/7 OC, odnosno 3.8GHz.
Na NB sam stavio Noctua NCU6, jer se fabrički aluminijumski usijavao.
Prethodno sam imao P5Q Pro + E8500 skoro godinu dana, pa sam pre 2 meseca prešao na ovo i ne bih se vratio ni za punu kesu čvaraka, ne samo zbog Quad-a koji ionako služi kao ukras, nego što PC reaguje prilično brže na sve što ``radim``.
Supermarketi ``Čutura``
:: Za vrlo slicne pare koliko Q9550 kosta u Gigatronu moze da se sklopi Amd Phenom II X4 955 + GA-MA770-UD3 :: :: Cisto me zanima da li je uopste pametno uparivati amd 955 sa tom plocom ako se planira mali OC uz koriscenje kulera CM 212 :: :: ___________________________________ :: :: Kod Kalču nema lganje. :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.