Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Dva pitanja u jednom???
STRANA 1 OD 1
Dragot Dva pitanja u jednom??? 10.11.2009. 00:36 T21745

status: user
broj poruka: 1149
1.Sta da uzmem dal i5 ili am3 budet mi je oko 35.000 din. znaci maticna,cpu,memorija???
2.Posto sam prodo moju c2d masinu posto mi je hd ostao sistem i moglo bi se reci vazni dokumenti kad sklopim novu konfiguraciju dal cu morati ponovo da instaliram sistem?Dal ce mi ostati ti podaci znaci drajvere od stare maticne bi obrisao i instaliro od nove dal ce normalno da radi?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mkukic ... 10.11.2009. 00:41 #156989

broj poruka: 2592
2. Svakako bih nakon kupovine toliko novih komponenti prebacio te vazne dokumente na sigurno (drugu particiju) i stavio svez sistem - iako je mozda moguce da se uradi ona tvoja varijanta...
****************************************************************************************
The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.

milanj91 Svakako 10.11.2009. 00:44 #156990

broj poruka: 122
instaliraj novi os zaebavace te driveri od starih komponenti

Radi na crno, trosi na belo

Kedi sistem 10.11.2009. 00:45 #156991

broj poruka: 319

99% necjesh mocji da podignesh sistem...
Equinoxe Re: 10.11.2009. 00:54 #156992

broj poruka: 12057

Postoji šansa: da pre promene ploče očistiš drivere za ploču i staviš hdd kontroler kao standard disk controler.

Tako eventualno možeš da izbegneš format.

tata02 AM3 10.11.2009. 00:54 #156993

broj poruka: 845
platforma ti je isplativija, odnos cena-performanse su sigurno na strani AMD-a sa AM3 platformom u odnosu na Intel i5. Svakako ces postedeti zivce ako uradis cistu instalaciju bez jeb...nja sa starim drajverima. Meni komp nije hteo ni da boot-uje kad sam sa AM2 presao na AM3 dok kod drugara je normalno digao sistem sa porukom da mu trebaju novi drajveri, tako nesto, a presao je sa Intela na AMD-a?!

LonleyMax 100% 10.11.2009. 00:58 #156994

broj poruka: 1475
neces... imas drajvere za Multi procesor ali Intel trebaju ti za AMD tako da mora novi Win!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=599722

Plamen re 10.11.2009. 01:18 #156995

broj poruka: 2836
Ma INTEL core i5 svakako, i ja planiram da kupim nesto tako, samo da se skupi kinta malo...

Znaci:

Core i5 750 + GA-P55-UD3 + OCZ / GEIL DDR3 1600MHz 2GB = 30 000din

Pogledaj ove novije teme, bash je bilo rasprave oko Core i5 procesora.

Antilohije 2. ne bih se zacudio 10.11.2009. 01:37 #156997

broj poruka: 690
ako proradi sistem i samo zatrebaju novi drajveri, meni se desavalo...

ICEsd 2. 10.11.2009. 01:47 #157001

broj poruka: 2158

Ako ti se sistem ne bootuje, nemoj da radis format ako imas vazne podatke nego, (jes da ima da se namucs ako nemas neki spoljni hdd ili vise od 1 particije) instaliraj win preko postojeceg samo u drugom folederu (npr. windows.000) otviru stari folder gde su ti bitni podaci, narezi ih na dvd/cd ili prebaci na sigurno mesto ( drugu particiju).Reinstaliraj win ali sada formatiraj particiju gde hoces win da instaliras.

Ako imas vise od 1 particije iskoristi hirens boot cd, i neki of file menagera npr. dos comander i prekopiraj bitne podatke na 2 particiju pa onda odradi format i instaliraj svez windows.
pufi re 10.11.2009. 09:34 #157028

broj poruka: 2196

Ako uzmes AM3 npr. Phenom II 965 imaces trenutno najbolji AMD-ov procesor koji mo ze da se kuci jer ne postoji jaci i sklapanjem ove platforme izacice te dosta jeftinije

Dok j edruga varijanta malo skuplja ali po meni bolja,nije to sad sto preferiram intel vise ali Intel je stvarno bolji od AMD-a,kupovinom intela dobijas sigurno neces pogresiti

Uzmi i5 750 i ASUS P7P55D Pro - to je ukupno 315evra i za te pare nema bolje,ploca je extra podrzava i SLI i Crossfire!!

http://img209.imageshack.us/img209/5521/q95504890.png

Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR
ASUS MAXIMUS II FORMULA
4GB HyperX
1TB
ATI 4890 SAPPHIRE VaporX
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
SAMSUNG 226BW DVI

Dragot re 10.11.2009. 10:27 #157032

A dal bi mogo da odnesem hd kod drugara postom je na d: skladistim podatke a na c: mi je sistem a na radnoj povrsini mi je ostao jedan vazns fascikls i moram da uradim backup mozile.
Ja sam mislio od i5 da uzmem Msi p55-gd65,i ram dal patriot ili geil 2x2gb na 1600mhz???

Slavuj ... 10.11.2009. 11:01 #157034

broj poruka: 2236
Da li neko zna, dakle ne zanimaju me oni što misle, nego neko ko zna, koliko je u % brži taj Intel 750 od AMD 955 ili 965 ? I u čemu ?

Malopre sam tražio po internetu i primetio da i stranci na ovu temu kenjaju kao foke, a niko nigde ništa ne navodi u vezi merenja, nego se sve svodi na:

``Intel je mnogo brži, ostavlja ga daleko iza sebe, primetno je jači, iako ga nisam ni video, a kamoli probao, ja tako mislim...``

Supermarketi ``Čutura``
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY Re: @ Slavuj : 10.11.2009. 11:49 #157044

broj poruka: 1509
Oprost` molim te, ti to ne vjerujem nasem ekspertu za testiranje komponenti, PUFIJU ?

Kakvo je to ponasanje, ako on kaze da je Intel bolji, to je tako i nemas ti sta sada da izmisljas kojekakve testove i poredjenja, ko je uopste rekao da se procesori tako porede, gleda se prvenstveno sta pise (Intel ili AMD) pa tek onda kako to radi, a posto je `Intel stvarno bolji` cak i nema realne potrebe da se uopste poredi, zna se rezultat unaprijed...

SONY VAIO VGN-FW285J

:: Da li neko zna, dakle ne zanimaju me oni što misle, nego neko ko zna, koliko je u % brži taj Intel 750 od AMD 955 ili 965 ? I u čemu
::
:: Malopre sam tražio po internetu i primetio da i stranci na ovu temu kenjaju kao foke, a niko nigde ništa ne navodi u vezi merenja, nego se sve svodi na
:: ``Intel je mnogo brži, ostavlja ga daleko iza sebe, primetno je jači, iako ga nisam ni video, a kamoli probao, ja tako mislim...`
:: Supermarketi ``Čutura``
skar Re: Re: @ Slavuj : 10.11.2009. 12:30 #157059

broj poruka: 3992
bas je gile postovao danas za phenom 965,koji je stvarno ekstra cpu..i nema potrebe davati par hiljada vise za i5..jer su performanse maltene iste...
Gigabyte GA-MA790X-UD4P i phenomce i da te bog vidi........

`U INAT SVIMA,I UPRKOS SVEMU`

:: Oprost` molim te, ti to ne vjerujem nasem ekspertu za testiranje komponenti, PUFIJU
:: Kakvo je to ponasanje, ako on kaze da je Intel bolji, to je tako i nemas ti sta sada da izmisljas kojekakve testove i poredjenja, ko je uopste rekao da se procesori tako porede, gleda se prvenstveno sta pise (Intel ili AMD) pa tek onda kako to radi, a posto je `Intel stvarno bolji` cak i nema realne potrebe da se uopste poredi, zna se rezultat unaprijed...
:: SONY VAIO VGN-FW285
:: :: Da li neko zna, dakle ne zanimaju me oni što misle, nego neko ko zna, koliko je u % brži taj Intel 750 od AMD 955 ili 965 ? I u čemu
:: ::
:: :: Malopre sam tražio po internetu i primetio da i stranci na ovu temu kenjaju kao foke, a niko nigde ništa ne navodi u vezi merenja, nego se sve svodi na
:: :: ``Intel je mnogo brži, ostavlja ga daleko iza sebe, primetno je jači, iako ga nisam ni video, a kamoli probao, ja tako mislim...`
:: :: Supermarketi ``Čutura``
Dragot re 10.11.2009. 13:50 #157089

Sta onda da uzmem?
Od ove dve varijante s cim cu biti duze vreme miran?Ja mislim da idem na intel ipak je to noviji chipset?Sta vi kazete?

ttate Re: re 10.11.2009. 15:10 #157117

broj poruka: 366
Nema potrebe da nas sve ovde lozis ,kao u nedoumici si sta da uzmes.Zalepio si tog avatara i sad se kao neckas. Naravno da ces uzeti i5 i nema potrebe za ikakvim insataliranjem novog sistema, samo posle instaliraj driver za cipset.

:: Sta onda da uzmem
:: Od ove dve varijante s cim cu biti duze vreme miran?Ja mislim da idem na intel ipak je to noviji chipset?Sta vi kazete
uroshnet re: 10.11.2009. 15:17 #157119

broj poruka: 1033
Moj glas za AMD... jeftiniji i neznatno losiji.
A sistem ces morati 99,9% da instaliras opet. Prebaci ti sta ti treba kod ortaka, lako ces da vratis sve opet i sve jedno dobijes svez sistem i tako ces videti kako ti rade novi uredjaji u punom sjaju.... pozdrav...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs