uzeo sam pre neki dan phenom II x4 955 black edition i stavio ga na staru am2+ plocu, gigabyte ga-ma770 ds3. umesto da radi na 3.2 on radi na 1.6 i kaze da je multiplajer 8 umesto 16 voltaza mi je 0.9.... u biosu mi za multiplajer pise auto. kad namestim na 16 nece da se pali komp, tj. dobije kontakt, upali se ali nece nista da podigne, monitor se ne pali..
znaci,kako da apdejtujem bios, kako da podignem voltazu, multiplajer, je l` treba da cackam nort bridge..... i ostalo.....
ako neko zna sta sve u biosu treba da podesim da bi radio kako treba castim pivo.
btw, u amd overdrajvu podesim sve, multiplajer na 16, voltazu na 1.2500 ali kad restartujem komp sve se vrati na staro...
a ako to e pomogne, nova ploca ti ne gine... A i ta ploca ima SB600 i 770 chipset, gledaj da uzmes neku bolju za takav procesor. jedino ako ti nije upaljeno cool & quiet u biosu proveri i to, a da ti rucno podizes multi i ostalo to nema potrebe jer on MORA da radi na 3.2Ghz cim ga stavis. A nisam ni siguran dal ta ploca podrzava PII 955 evo vidi na vbanicnoj strani za BIOS pise N/A a za ostale procesore ima tacno koja verzija BIOS-a. http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2722#anchor_os
Ako imas GA-MA770-DS3 rev. 1.0, mislim da ga neces naterati da radi, nigde na sajtu Gigabyte-a ne nadjoh BIOS koji podrzava taj CPU i AM3 procesore uopste. Ako imas tu plocu u Rev 2.0, onda ti treba update BIOS-a, ali pre toga stavi CPU koga ce ploca prepoznati.
Razlika izmedju Rev 1.0 i 2.0 je u kombinaciji AMD770+SB600 za Rev 1.0 i AMD770+SB700 za Rev 2.0. Na ploci Rev 2.0 ima sest SATA prikljucaka, Rev 1.0 ima cetiri, ti pogledaj koja je od ove dve.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada! Intel PIII 933MHz/FS Intel 815i/512MB SDRAM/GF2MX400 32MB DDR
:: moja je rev.1.0 :: ne mogu da verujem da sad moram i novu plocu da uzmem... :: :: vidim sad da nema podrsku, video sam to i ranije a likovi iz mb softa me ubedise da ce da radi ako apdejtujem bios... Ako su ti to rekli pre nego sto si uzeo CPU kod njih,odnesi im plocu i procesor pa neka ti oni srede...Neka ti ponude neku zamenu za tvoju plocu uz doplau naravno sto manju,ipak si na njihov savet uzeo taj CPU...Mada mi je stvarno neverovatno da su mogli tako nesto da kazu...Previse je neozbiljno reci tako nesto napamet. :: aj sad, druga pitanja :D koliko mogu da uzmem para za ovu plocu i koju mi predlazete da kupim :: samo da ne moram pa puknem previse kinte...
i ja sam se zeznuo, ja sam imao Biostar 790GXB sa SB750 i 790GX chipsetom i nije pomogao update biosa za 955 ! Slao mail Biostar-u i ljudi mi rekli da kupim neku njihovu noviju AM3 plocu za taj procesor ! I na kraju sam uzeo DFI Lanparty 790FXB-M2RSH i nisam se pokajao!
Sad zavisi da li bi prelazio na DDR3 memoriju najbolja ploca bi ti bila neka Gigabyte po meni su solidno odradjene ove nove AM3 a i njihova UD (ultra DUrable) serija za AM2 je odlicna !
Za taj procesor idi na neku plocu sa SB750 i 790FX ili 790GX chipsetom. Moze i neka Asus, al pogledaj Gigabyte modele.
A kako si došao do nas? Mislim, kako si nas se sad setio kad je kasno, a nisi kad je trebalo da.... kontaš? Onako me zanima.... ionako je sad kasno. Inače, oni pallamoodzije te nisu baš slagali: stvarno taj procesor može na tu ploču - što si i sam video. E, sad, kako radi... to je druga priča a to ih nisi ni pitao. Znaju ljudi da ćeš doći opet, po novu ploču! Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
ma mojoj muci kraja nema.... odem da kupim novu plocu uzmem gigabyte ma-790x-ud3p... dodjem gajbi, stavim plocu, pokacim sve i...... ne radi.... okacim ponovo ovo staro i sve radi.... uvalise mi neispravnu plocu... sutra moram da ima vracam pa da trpim drkanje jer ce garant da misle da sam ja nesto zajebao... poludeo sam.
ako pocnu da te drkaju ti im samo kazi ocete da menjam ovo ili da zovem trzisnu inspekciju pa ako kaze zovi ti je zovi ali nece to 100%da kaze nego ti da novu plocu
:: ma mojoj muci kraja nema.... odem da kupim novu ploc :: uzmem gigabyte ma-790x-ud3p.. :: dodjem gajbi, stavim plocu, pokacim sve i...... ne radi.... :: okacim ponovo ovo staro i sve radi... :: uvalise mi neispravnu plocu... sutra moram da ima vracam pa da trpim drkanj :: jer ce garant da misle da sam ja nesto zajebao... poludeo sam :: :: ::
:: ma mojoj muci kraja nema.... odem da kupim novu ploc :: uzmem gigabyte ma-790x-ud3p.. :: dodjem gajbi, stavim plocu, pokacim sve i...... ne radi.... :: okacim ponovo ovo staro i sve radi... :: uvalise mi neispravnu plocu... sutra moram da ima vracam pa da trpim drkanj :: jer ce garant da misle da sam ja nesto zajebao... poludeo sam Ako si dobio neispravnu plocu,a nisi je nigde fizicki ostetio moras da dobijes novu...Tu nema govora... Bas kao sto ti je rekao Aco,ako ti prave problem pomeni trzisnu inspekciju...Mada verujem da ces dobiti momentalno zamenu i da te nece nista pitati... Moj savet ti je da odneses prodavcima da ti montiraju racunar...A pre toga jos jednom procitaj uputstvo,cisto provere radi da nisi preskocio neku stavku...Mozda se ispostavi da je ploca ispravna,a da si prevideo neku glupost.
Nemoj uzimati Gigabyte. Pa nisu servispc, Machine i ostala kompanija govorili da su to govno proizvodi. Stvarno pogledaj ovde po forumu i sve ce ti se razjasniti. Mislim da je u procentima 80 na prema 20 da je bilo vise Gigabyte rikavela nego svih preostalih firmi zajedno. Ja sam imao neke njihove tv karte, miseve i tako neke periferije i veruj mi na rec to je sve bilo tesko sranje.
E PA LJUDI NE ZNAM DA LI STE SVI IZGORELI PO MOZGU ALI JA U OVU PRICICU NE VERUJEM NI RECI A `MLADJI` SAM CLAN FORUMA OD VAS....
I STA KAZES NOVA 790 GA PLOCA NI DA BEKNE, HHAHAHAHHAH!
:: ma mojoj muci kraja nema.... odem da kupim novu ploc :: uzmem gigabyte ma-790x-ud3p.. :: dodjem gajbi, stavim plocu, pokacim sve i...... ne radi.... :: okacim ponovo ovo staro i sve radi... :: uvalise mi neispravnu plocu... sutra moram da ima vracam pa da trpim drkanj :: jer ce garant da misle da sam ja nesto zajebao... poludeo sam :: :: ::
Aj sad ovako,kada si turio tog `neispravnog` Gigabyte-a sta si tacno nakacio prilikom prvog starta,i kako to mislis nece nista?
@FAQ:Bolje sada stani,pre nego se bespotrebno izblamiras,to o cemu je Machine pricao se odnosilo na STARIJE GB ploce i socket 775.Pola foruma poseduje 770/785/790 Gigabyte ploce,i osim hvale na njihov racun,ja nisam cuo nista drugo.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
Totalno pogresno! U mom racunaru je neznam koja po redu maticna od Gigabyte-a, a prodali smo ih na hiljade (firma radi od 1993.) i za sve te godine je bilo svega nekoliko ploca da se vretilo u garanciji. Trenutno mi je u masini GA-MA770-UD3P (rev2.0) i phenom II 550BE sa otkljucana sva 4 jezgra. Radi perfektno kako se samo pozeleti moze.
`ma mojoj muci kraja nema.... odem da kupim novu plocu uzmem gigabyte ma-790x-ud3p... dodjem gajbi, stavim plocu, pokacim sve i...... ne radi.... okacim ponovo ovo staro i sve radi.... uvalise mi neispravnu plocu... sutra moram da ima vracam pa da trpim drkanje jer ce garant da misle da sam ja nesto zajebao... poludeo sam.`
Mozda je u pitanju napajanje ili jednostavno nemas srece...
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
:: Nemoj uzimati Gigabyte. Pa nisu servispc, Machine i ostala kompanija govorili da su to govno proizvodi. Stvarno pogledaj ovde po forumu i sve ce ti se razjasniti. Mislim da je u procentima 80 na prema 20 da je bilo vise Gigabyte rikavela nego svih preostalih firmi zajedno. Ja sam imao neke njihove tv karte, miseve i tako neke periferije i veruj mi na rec to je sve bilo tesko sranje :: :: ::
Druze, bez uvrede, ali uzevsi u obzir da mesas `flash-ovanje` od `clear-ovanja` BIOS-a, nije tesko zakljuciti da si `pocetnik`, takodje uzevsi u obzir da su sanse da NOVA ploca ne radi 1:1000000000, garant ti tu nesto nisi dobro uradio, proveri sve lepo, navedi ostalu konfiguraciju, itd., cisto da se ne bi cimao oko nosenja ploce, cekanja 2 nedelje, radi konstavovanja da je ploca potpuno ispravna...
::hm... kako se to radi? stavim dzamper na onaj clear cmos
::ma mojoj muci kraja nema.... odem da kupim novu ploc ::uzmem gigabyte ma-790x-ud3p.. ::dodjem gajbi, stavim plocu, pokacim sve i...... ne radi.... ::okacim ponovo ovo staro i sve radi... ::uvalise mi neispravnu plocu... sutra moram da ima vracam pa da trpim drkanj ::jer ce garant da misle da sam ja nesto zajebao... poludeo sam.
Ja nesto kontam da je prilikom prvog starta nakacio sve(HDD,optika)i zaglupeo bios.
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Druze, bez uvrede, ali uzevsi u obzir da mesas `flash-ovanje` od `clear-ovanja` BIOS-a, nije tesko zakljuciti da si `pocetnik`, takodje uzevsi u obzir da su sanse da NOVA ploca ne radi 1:1000000000, garant ti tu nesto nisi dobro uradio, proveri sve lepo, navedi ostalu konfiguraciju, itd., cisto da se ne bi cimao oko nosenja ploce, cekanja 2 nedelje, radi konstavovanja da je ploca potpuno ispravna.. :: :: ::hm... kako se to radi? stavim dzamper na onaj clear cmos :: :: ::ma mojoj muci kraja nema.... odem da kupim novu ploc :: ::uzmem gigabyte ma-790x-ud3p.. :: ::dodjem gajbi, stavim plocu, pokacim sve i...... ne radi.... :: ::okacim ponovo ovo staro i sve radi... :: ::uvalise mi neispravnu plocu... sutra moram da ima vracam pa da trpim drkanj :: ::jer ce garant da misle da sam ja nesto zajebao... poludeo sam. ::
pa i ja to kontam, vidis, treba da se napomene da uradi clear-cmos (Sleepy, izvuces napojni kabl iz kucista, izvadis bateriju, premestis jumper, pa vratis na prvobitni polozaj), ne povezuj nista, sem grafike, memorije, i procesora sa plocom, pa probaj, cisto da vidis jel se pali, pa javi.
А нико се не сети да пита: Друже, да ниси ти ту плочу накачио на извор струје без трафоа, па је нова плоча отишла у вечна ловишта моментално? Јер, питање је где живиш и какав је напон код тебе. Хехе! Видиш да ти у ознаци плоче стоји: black edition? Тј. `нагорело` издање.
pa, pocetnik nisam. montiram kompove vec nekoliko godina i nikad me ovako nesto nije snaslo. to sto sam mesao flesovanje i clr cmos, jb, to sam morao da uradim samo par puta u zadnjih nekoliko godina pa se i ne secam. stavio sam staru plocu i sve radi kako treba (osim procesora) sad cu da pokusam ponovo pa da vidim sta ce da se desi... ako nece, ne gine mi da je vracam, dao sam zadnje pare za nju.
a konfiguracija je sledeca
vec navedena ploca ma-790x-ud3p AMD Phenom II 955 Black Edition 3x1gb Kingston HyperX 800mhz ne mogu da se setim koji hard, nesto od 500gb napajanje OCZ 500w
dobro, zanimalo me najvise napajanje, probaj da upalis novu plocu bez procesora, zakaci samo grafiku i memoriju, i potrudi se da si zaboo sve konektore od napajanja u plocu..
@MilivojeS ma daj, pa ne zivi valjda u nekoj `cigan mali`...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.