Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
visoka temp MB
STRANA 1 OD 1
anchi visoka temp MB 13.11.2009. 16:19 T21856

status: user
broj poruka: 80
U pitanju je ASUS P5QL Pro.
SpeedFan i PC probe pokazuju temperaturu 50 stepeni. Do pre neki dan je bila 30 stepeni.
Povezala sam kuler koji nije radio i ocistila ih. I dalje ista temperatura.
Neki savet?
Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Plamen re 13.11.2009. 16:26 #158060

broj poruka: 2836
Mislim da to nije opasna temperatura, meni je GA ploca sa P43 cipsetom uvek na 40c. Koj si kuler ocistila? Instaliraj Everest Ultimate pa pogledaj temperaturu ploce.

anchi ... 13.11.2009. 16:49 #158072

pa ocistila sam sve kulere, i na cpu i 2 spoljna.
i u biosu je temp 50 stepeni. ne verujem da bi everest pokazao nesto drugacije.

FAQ I u cemu je kvaka? 13.11.2009. 17:01 #158082

broj poruka: 532
Da li sve radi kako je zamisljeno? Ako ne trsava Windoza ako ti ne blokira misa i tastaturu ako igre idu normalno koa i internet, muzika i filmovi nemas sta da brigas.

Zasto se opterecujes? Nisi navela da li imas neki od tih problema pa da to pratis?

anchi ... 13.11.2009. 17:57 #158102

kvaka je sto mi se svaki dan temp poveca za koji stepen, pored toga sto je naglo skocila. a pratim temp zato sto mi je neko rekao da treba to da pratim.
sve ostalo uglavnom radi ok.
evo ne brinem vise.

philaemos ... 13.11.2009. 18:18 #158113

broj poruka: 2743
Koja temp tacno?
Imas SB i NB, NB treba da bude veca od SB.
Zavisno od podesenog kloka maticne, zavisi i temp, ako je sve na default, treba da ti orentaciono SB bude oko 35-36c a NB oko 44-46c, zavisi kako je provetreno kuciste. Kada opteretis maticnu sa necim normalno je da temp poraste preko ovih vrednosti
Skini sa sajta CPUID program HW Monitor, on ti precizno pokaze sve moguce temperature.

Ako ti bas svaki dan po malo raste temp, licno bih skinuo hladnjake i stavio novu termalnu pastu ispod ta 2 metalna hladnjaka (SB i NB, za tvoju maticnu su plave boje ), ako to ne pomogne, flash-ovao bih novi bios, ako i to ne pomogne, onda nemam pojma...

Demon to some. Angel to others.

aco Re: visoka temp MB 13.11.2009. 18:38 #158117

broj poruka: 2788
stavi jedan mali ventilator na maticnu plocu meni je on smanjio 10-15c temperaturu

:: U pitanju je ASUS P5QL Pro
:: SpeedFan i PC probe pokazuju temperaturu 50 stepeni. Do pre neki dan je bila 30 stepeni
:: Povezala sam kuler koji nije radio i ocistila ih. I dalje ista temperatura
:: Neki savet
:: Hvala
anchi Re: ... 13.11.2009. 19:30 #158138

nema posebno sb i nb.
evo slika:
http://img101.imageshack.us/img101/7076/tempm.png

:: Koja temp tacno
:: Imas SB i NB, NB treba da bude veca od SB
:: Zavisno od podesenog kloka maticne, zavisi i temp, ako je sve na default, treba da ti orentaciono SB bude oko 35-36c a NB oko 44-46c, zavisi kako je provetreno kuciste. Kada opteretis maticnu sa necim normalno je da temp poraste preko ovih vrednosti
:: Skini sa sajta CPUID program HW Monitor, on ti precizno pokaze sve moguce temperature
::
:: Ako ti bas svaki dan po malo raste temp, licno bih skinuo hladnjake i stavio novu termalnu pastu ispod ta 2 metalna hladnjaka (SB i NB, za tvoju maticnu su plave boje ), ako to ne pomogne, flash-ovao bih novi bios, ako i to ne pomogne, onda nemam pojma..
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
philaemos Re: Re: ... 13.11.2009. 19:52 #158153

broj poruka: 2743
Stvarno ne znam sta jos da predlozim sem onoga sto vec pise na temi...

Slobodno otvori kuciste i prstom pipni oba metalna hladnjaka na ploci, i pipni one male crne trenzistore levo od procesora (naponska sekcija procesora), ako nista od toga nije vrelo toliko da ne mozes da izdrzis da drzis prst, onda se ne sekiraj nista.

Demon to some. Angel to others.

:: nema posebno sb i nb
:: evo slika
:: http://img101.imageshack.us/img101/7076/tempm.pn
:: :: Koja temp tacno
:: :: Imas SB i NB, NB treba da bude veca od SB
:: :: Zavisno od podesenog kloka maticne, zavisi i temp, ako je sve na default, treba da ti orentaciono SB bude oko 35-36c a NB oko 44-46c, zavisi kako je provetreno kuciste. Kada opteretis maticnu sa necim normalno je da temp poraste preko ovih vrednosti
:: :: Skini sa sajta CPUID program HW Monitor, on ti precizno pokaze sve moguce temperature
:: ::
:: :: Ako ti bas svaki dan po malo raste temp, licno bih skinuo hladnjake i stavio novu termalnu pastu ispod ta 2 metalna hladnjaka (SB i NB, za tvoju maticnu su plave boje ), ako to ne pomogne, flash-ovao bih novi bios, ako i to ne pomogne, onda nemam pojma..
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs