evo za malo upucenije i koji su imali blize kontakte ili jos bolje servisirali i experimentisali sa sledecim plocama:
EVGA 790i Ultra ,
ASUS Rampage Extreme,
ASUS Striker II NSE,
ASUS Striker II Extreme,
ASUS Maximus Extreme
meni je bitno posto imam q6600 i 7gb ddr2 na jebenih 800, hocu da uzmem ddr3 na 1800 zato mi i trebaploca ddr3 i 775 a to su ove gore navedene, e sad ja samo hocu onako da se posavetujem sa vama momci, pazi ja sam 80% za asus maximus extreme ona je nekako naj i asus striker extreme e sad ako neko ima bolji predlog neka napise interesuju me druga misljenja a izkustva cenim pozzzzzzzzzzzzz
ono jes asus je bilji malo na trzistu ali ima i gigabyte jedna ploca koja podrzava ddr3 i ima 4 slota za mem a 775 je ne znam kako se zove ali moram menjati memoriju a to me ubija ali brzina je mem mem i samo mem, jos kad bi imnao onu na 7200 :) nema je u nasoj zemlji, nego ako neko zna kako se zove ta gigabytova ploca nek javi ali ipak i najverovatnije ce ici asus maximus extreme
Koliko se tebi uopste isplati da prelazis na DDR3???!!!
16.11.2009. 05:07
status: user broj poruka: 18472
Skuplja pita nego tepsija.Bolje sve rasprodaj pa predji na i5 manje ce te kostati!Po meni je to mnogo los potez,mnooogo los!
Od svih tih ploca Rampage Extreme je najbolja pa onda eVga 790i Ultra pa Asus Striker II NSE.Maximus Extreme na poslednjem mestu. I kad bi prelazio pitanje je za sta ti sve treba ploca?Velik memorijski protok?Velik FSB?OC potencijal?Asus i eVGA bez premca.X48 vs 790i !Mrtva trka.
Opet kazem.Isplatljivije je menjanje celokupne platforme!!!
pa jeste sky dude znam ja to ali nemam ja para da kupujem novi procesor a mnogo mi je ekonomicnije da menjam plocu i mem, a za igre i render najvise memorija i karta znaci samo memorija iz nje cu dusu da izvucem jer sta sam video sa ddr3 ono je unbelivable, nego nije prvi put da mi pomazes ali ipak cu morati da ostanem na 775 jer nemam para za i5 ali kad bih ga vec uzimao uzeo bi i7extreme ono jes skupo je ali wtf! tanx 4 advice
Pa brate onda uzmi najjeftiniju DDR3 plocu a ne ove ponudjene! jesi li ti skoro gledao cenovnik koliko ove ploce kostaju?Pa za jednu Rampage Extreme mozes da kupis i i5 i plocu za njega!Gde je onda moja greska u proceni?Ja ti zelim najbolje a ne zelim da propadnes.Isto tako Maximus Extreme koji hoces kosta 200 eur.Bespotrebno bacanje para.To je ploca od tih navedenih najjeftinija.Sve ostale su preko 200 Eur.Druze ovde je cista racunica.Prdaj Q6600,prodaj memoriju i plocu i imas Core i5 lagano uz minimalna ulaganja..Veca ulaganja imas samo za plocu i memoriju. Ajde malo se skoncentrisi.Papir i olovku pa racunaj.
pa ajde razmislicu necu da se bacam kroz zid, vizecu sta je bolje ali veruj mi sky man i da kupim i5 ili i7 uzecu extreme edition plocu jer sam video kako se overklokuju i kakve mogucnosti daju radio sam sa samo par na zalost ali temper. i protok ruuuc kida tako da si mozda i u pravu za cpu, 10x
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.