Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
pomoc oko ploce
STRANA 1 OD 1
Milunka pomoc oko ploce 16.11.2009. 00:37 T21935

status: user
broj poruka: 1624
E ovako posedujem asus m4A785TD-M Evo plocu i na njoj procesor phenom II x2 550be.E sad jednostavan je overklok,podignem mnozioc i to je to.Medjutim mene je zanimao fsb,kada sam se konsultovao sa ortakom rekao mi je da kod amd-a ne treba dirati fsb,ali ja sam bio znatizeljan cisto da vidim kako radi sa podignutim fsb-om,medjutim iako je opseg u kome on radi od 200-550 mhz,nema teorije da pridje 220!
210 ok,215,217,219,a 220 i preko nema sanse(kada dizem klok fsb-u sve podesim na auto podesavanja).Takodje kada dignem HT na ploci na bilo koju frekvenciju podize se i northbridge,ali kad probam da zasebno dignem northbridge (HT je na auto podesavanjima) nema sanse.Znaci nista preko onog mnozioca 10 ne ide.Tako da posto mi je isto kad north. i Ht rade i na 2000mhz,i na 2600 stavio sam vece,ali i dalje me kopka ovaj fsb,zasto nece 220mhz.Dali je do ploce posto je mickro atx ili nesto drugo? mada ne verujem da to ima neke veze,pogotovo sto svemu se mogu menjati vrednosti,a i naponi...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Pomoć oko OC-a CPU-a, a ne u vezi ploče 16.11.2009. 09:00 #158895

broj poruka: 6106
Kad overklokuješ AMD-ove procesore, HT množilac treba da spustiš sa 5 na 4, pa tek onda da dižeš magistralu. Nije ni čudo što ti ploča nije dala preko 220, jer HT ne bi trebalo da ide preko 1100MHz (5*220). Dizanjem magistrale ćeš dobiti napredak u nekim stvarima, ali ne vidim zašto bi na taj način overklokovao/la Black Edition procesor.

May The Force Be With You!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Milunka re 17.11.2009. 02:39 #159231

broj poruka: 1624

Pa jedino sa dizanjem mnozioca i klokujem.Drzao sam fsb jedno vreme na 215mhz i to je stabilno radilo medjutim preko 220 nece,inace ploci na auto podesavanjima radi ht na 2000mhz,tako da necu da stavljam na 1100.:-) hvala na pomoci,inace meni ht i north rade na 2600mhz,a na auto podesavanjima i sa dizanjem fsb-a nece tako da rade na 2200mhz pa me je to bas bunilo,mislio sam da je do napona medjutim kako onda rade na vecim frekvencijama?Bas cu da probam ovo sto si mi rekao.Necu mnogo da eksperimenisem cisto da vidim koji je fazon sa tim :-)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs