Pozdrav! Pre dva dana sam primetio da na mom kompu (e5200 ep35 hd4670 lc power 550w 2gb @800mhz) Left4Dead2 strasno sporo radi: od 5 do 15fps. A pre toga je sve bilo super: oko 40 fps...uzivancija. Rekoh: bas me briga, daj da igram Modern Warfare 2. Medjutim, komp je toliko sporo radio da posle par sati igrica nikako nije mogla da se instalira. Iskreno, nisam koristio nikakve posebne benchmark programe, ali se secam da je u RealTemp rezultat @2.5GHz bio oko 780, a @3.3GHz oko 1100. Sad je fenomenalnih 187 Preinstaliram sistem, a BIOS load optimised default. Rezultat oko 780. Zadovoljan, dignem clock na 3.3 i sve kao sto je bilo (kad je radio kako treba)...kad ono - truba. Sad i kad vratim sve na optimised default komp je...truba. Da napomenem samo da sam i graficku OC 780/1140. Mozda nema nikakve veze, al` mozda i ima. Komp, otprilike, radi kao neki Celeron na 1.3GHz. Ima li neko ideju sta mu je i sta bih mogao da uradim da mu vratim stari sjaj...? Valjda je sve to popravljivo?
reinstal sa formatiranjem. tada je sve vraceno na default. posle reinstal i stavljanja na default je jedno vreme lepo radilo. tada sam ponovo kloknuo (odmah na 3.3 GHz) i ponovo se javili problemi. i da, javile su se cudne temperature: u idle od 35 do 52 C svasta!
Nemoj onda da klokćeš i uživaj. Jedna od komponenti to ne trpi, ako imaš sa čime drugim da probaš, experimentiši (CPU, MB). A uvek može da bude do BIOS-a i nekog lošeg setovanja.
je obavljen. u BIOSu je sve `load optimized defaults`. C:\ je formatiran i...sve je jednako lose. SiS Soft Sandra pokazuje da mi je proc u rangu Celerona 1.5GHz. Sve je pod garancijom, ali kako da objasnim vendoru da tu nesto ne stima?
Ono što bi bilo dobro da uradiš je temeljan scan ostalih diskova / particija za eventualnim gamadima: virusima, crvima, malwer-ima i ostalim đubretom.
:: je obavljen. u BIOSu je sve `load optimized defaults`. C:\ je formatiran i...sve je jednako lose. SiS Soft Sandra pokazuje da mi je proc u rangu Celerona 1.5GHz. Sve je pod garancijom, ali kako da objasnim vendoru da tu nesto ne stima?
sve je odradjeno, kao po preporuci, ali nista nije nadjeno. i dalje je sve isto. kad pokrenem Prime95, na primer, temperatura se skoro uopste ne menja (!?!?!?!) a opterecenje ne mrda od 30%. a da odradi neku smal FFT iteraciju, treba mu mnoooogo vise vremena nego pre. Komp je totalno odlepio. Sinoc, kad sam radio scan, zadao sam mu gomilu stvari da radi. U Task Menageru pokazuje 100% opterecenja a temperatura poraste svega par stepeni. Svi programi za merenje temp koje imam pokazuju isto. Bojim se da nesto sa hardware-om nesto nije kako treba...
Valjalo bi da staviš neki Ubuntu distribuciju Linuxa I kroz njega proveriš mašinu. Ako tu bude bilo takvih usporenja, vreme je da se proba drugi CPU, pa ploča.
To je zadnje što možeš da uradiš da se software totalno izuzme iz jednačine. Ako imaš neki mali HDD, ili neki koji možeš da isprazniš skini ovaj: http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
Proveri da li ti CPU radi kako treba, a tvoju grafičku ćeš lako negde da odneseš i proveriš. RAM takve probleme ne pravi, ne tako odjednom, pa tako ostaje ploča ako je grafa u redu.
:: to mi zvuci komplikovano :: ne znam kako se radi provera u Ubuntu?!? o tome ne znam bas nista, a Ubuntu nisam nikad koristio...
juce sam pokusao da pokrenem HL2episode2. grooozno! kad sam dosao sa posla, probao sam ponovo. i sve je kao sto je bilo pre `kvara`?!? sad radi odlicno. totalno sam zbunjen. ali necu odustati od testova. smorilo bi me da se opet `iskvari` na tri-cetiri dana. svejedno, hvala na pomoci!
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.