Znachi imam MB MA770-UD3 rev2. sa SB710 i semprona 140.
Nikako nisam uspeo da otkljucham second core.
Jel neko ima iskustva sa ovom plochom dal treba neki stariji bios ili najnoviji??? Stavim na Hybrid i ACC AUTO i kad se resetuje komp chuje se za mene do sada totalno nepoznat zvuk iz kucjishta(ne mogu da provalim odakle) ali se racunar pri resetu chuje najblizhe nekom releju. Prosto toliko jako CAKNE kao neki relej mislim da mi u trenutku neonke na kucjishtu zatrepere ko da povuche 20kw struje! :) (napajanje imam LC550 V2) Samo da dodam da kad mi je ACC DISABLE onda sve radi kako treba pri resetu nishta ne `cakcje` .
Znachi dajte mi predlog shta treba da iskljuchim u biosu shta da ukljuchim shta da probam probao sam i da iskljuchim QnQ. Nisam probao neshto preterano da ga OC to cju tek danas da probam ali me zanima shta sve mogu da pokusham dok ne dignem ruke od second cora.
A možda tvom procesoru i ne može da se otključa second core?
20.11.2009. 16:46
status: user broj poruka: 1886
Ako ti je neko rekao da se SVAKI `obogaljeni` procesor `OBAVEZNO` otključava sa pločom koja ima ACC - taj je shusterchina, i slagao te je.
Uvek je pametno da staviš najnoviji BIOS - pogotovo je Gigabyte rešavao dosta problema sa stabilnošću sa novijim verzijama BIOS-a (kod više njihovih modela ploča)
Za tu plocu samo bios FB ima mogucnost otkljucavanja i radi kako treba ako je procesor OK. Biosi FA i FD nemaju ACC !!! Posto si rekao da si probao da ga otkljucas, znaci da imas FB verziju biosa. Znaci, zadesio te falericni procesor, nemas srece.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Nisam valjda bio baksuz! A shto uze Sempronchinu sa jednim jezgrom!? Zar nije, u sluchaju otkljuchavanja, isplativije uzeti 550BE ili neki noviji Phenom koji se `moze otkljuchati`, pa ako ne uspe opet ostaje vrlodobar procesor koji se lepo moze okloknuti.
Sad imam verziju biosa FF a izashla je i neka beta verzija. Probao sam sa svim verzijama biosa i sa nijednom necje :( chak nisam ni uspeo da ga OC na 3.7 koliko vidim da su svi uspeli. Evo za sad sam uspeo samo do 3.2ghz kao 240x13.5
Pa dal da ga vratim i uzmem neki drugi..ima da se iznerviram i da odem da qpim sad josh jedan iz neke druge radnje! :(
:: Za tu plocu samo bios FB ima mogucnost otkljucavanja i radi kako treba ako je procesor OK. Biosi FA i FD nemaju ACC !!! Posto si rekao da si probao da ga otkljucas, znaci da imas FB verziju biosa. Znaci, zadesio te falericni procesor, nemas srece :: :: _______________________ :: Ja sam najpametniji.. :: ...kaze moj desetogodisnji sin :: ::
sam imao neku staru am2 plocu a ova plocha mislim daje skroz ok dao sam athlona x2 4000 i tu plochu i doplatio neku sicju i uzeo ovu plochu i semprona u nadi da cju da ga otkljucham :(
Bilo je ovde vise tema sa tom tematikom,a jedna mi je ostala u secanju,gde se jedan user ziv upalio da kupi tog Semprona.Na kraju je odustao i uzeo 550-tku. Da sad nebi boga smorio sa podatcima(kao na toj temi),reci cu samo sustinu. Vise od 90% tih procesora su falicni,a samo nekih 5% su zajeb(previd)AMD-ovaca.Jer sve su to Athloni,i procesori koji su skroz dekli na testiranju se bacaju,a onima kojima jedno jezgro crash-uje iz bilo kog razlog se lepi etiketa,i tako dobijamo te Semprone.Tako da nema ni govora,porediti njega sa 7750/7850/550/720,jer su oni u vecini slucajeva punokrvni phenomi,i najveci problem u njihovom otkljucavanju pravi L2/L3 linija a ne falicna jezgra(kao kod Semprona).
Giv up,buy 550 and enjoy!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
da,verovatno je to tako. Iskreno volim da se `zezam` sa tim stvarima OC volim josh od Abita nf7-s2 i bartona/athlona pa mi valjda ostalo u krvi da sve shto vidim da mozhe da se budzi ja uzimam. Nebitno zamenicju ovog semprona i uzeti athlona 240.
poz!
:: Bilo je ovde vise tema sa tom tematikom,a jedna mi je ostala u secanju,gde se jedan user ziv upalio da kupi tog Semprona.Na kraju je odustao i uzeo 550-tku :: Da sad nebi boga smorio sa podatcima(kao na toj temi),reci cu samo sustinu :: Vise od 90% tih procesora su falicni,a samo nekih 5% su zajeb(previd)AMD-ovaca.Jer sve su to Athloni,i procesori koji su skroz dekli na testiranju se bacaju,a onima kojima jedno jezgro crash-uje iz bilo kog razlog se lepi etiketa,i tako dobijamo te Semprone.Tako da nema ni govora,porediti njega sa 7750/7850/550/720,jer su oni u vecini slucajeva punokrvni phenomi,i najveci problem u njihovom otkljucavanju pravi L2/L3 linija a ne falicna jezgra(kao kod Semprona) :: :: Giv up,buy 550 and enjoy! :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.