Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
PC3200
STRANA 1 OD 1
RavenG PC3200 20.11.2009. 19:35 T22088

status: user
broj poruka: 148
Nabavio sam neki modul RAM memorije od 512 Mb i kada je ubacim u komp na Everestu mi pise da je to PC3200, a da joj je brzina 200 MHz.
Zar PC3200 nisu na 400 MHz?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni Re: PC3200 20.11.2009. 19:37 #160443

broj poruka: 4528
jesu...imas li jos neku ddr1 memoriju u kucistu ? ..ako je imas (verovatno je 200 mhz..) ..2 ili vise memorija uvek rade brzinom najsporije.

Ajd uzdravlje

:: Nabavio sam neki modul RAM memorije od 512 Mb i kada je ubacim u komp na Everestu mi pise da je to PC3200, a da joj je brzina 200 MHz
:: Zar PC3200 nisu na 400 MHz?
::
Pisko Tip memare 20.11.2009. 19:39 #160444

broj poruka: 6672
DDR - DOUBLE DATA RATE
Okidački impuls tj. takt je dupliran i ... ukratko, osnovna brzina od 100MhZ se duplira, a ddr memara je takva da se očitavanje i promena stanja vrši 2x brže nego kod starijeg sdrama, tako da efektivno dobijaš brzinu od 400MHz - za memaru, kada je fsb 200MHz... ako komplikujem, samo skapiraj da ddr zbog toga što ima u nazivu double - dvaput - za toliko uvećava osnovnu frekvenciju - takt fsb-a. A to što kod tebe očitava, je fsb na kome radi - koji pogoni tu memoriju.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

RavenG OK 20.11.2009. 19:50 #160451

broj poruka: 148
Samo jedan modul sam stavio i to mi je pokazalo. Hvala Pisko na objasnjenju, to je to.

Ognjeni Re: Tip memare 20.11.2009. 20:02 #160455

broj poruka: 4528
haha ne verujem da sam to prvo zaboravio

Ajd uzdravlje

:: DDR - DOUBLE DATA RAT
:: Okidački impuls tj. takt je dupliran i ... ukratko, osnovna brzina od 100MhZ se duplira, a ddr memara je takva da se očitavanje i promena stanja vrši 2x brže nego kod starijeg sdrama, tako da efektivno dobijaš brzinu od 400MHz - za memaru, kada je fsb 200MHz... ako komplikujem, samo skapiraj da ddr zbog toga što ima u nazivu double - dvaput - za toliko uvećava osnovnu frekvenciju - takt fsb-a. A to što kod tebe očitava, je fsb na kome radi - koji pogoni tu memoriju
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
pajsgudgud Re: Re: Tip memare 20.11.2009. 20:43 #160467

broj poruka: 3746
eee moj ti i posle još pričaš kako radiš u joomli:P
support normality

:: haha ne verujem da sam to prvo zaboravi
:: Ajd uzdravlje
:: :: DDR - DOUBLE DATA RAT
:: :: Okidački impuls tj. takt je dupliran i ... ukratko, osnovna brzina od 100MhZ se duplira, a ddr memara je takva da se očitavanje i promena stanja vrši 2x brže nego kod starijeg sdrama, tako da efektivno dobijaš brzinu od 400MHz - za memaru, kada je fsb 200MHz... ako komplikujem, samo skapiraj da ddr zbog toga što ima u nazivu double - dvaput - za toliko uvećava osnovnu frekvenciju - takt fsb-a. A to što kod tebe očitava, je fsb na kome radi - koji pogoni tu memoriju
:: ::
:: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs