Imao sam Athlona, sad imam Semprona sa ovim jezgrom (mislim da je to najbolje jezgro tih procerora) e sad sta sam primetio! Procesori lepo idu na vise taktove, ali se mnogo greju i na def klokovima napr. Sempron 2200+ radi na 1.5GHz fabricki temperatura ovih zimskih dana je 47-48 stepeni! Da li je to normalno... negde sam procitao da je njima radna temperatura opusteno do 90 stepeni u sta ja cisto sumnjam... da li neko zna provereno koja je max pozeljna temperatura za ovaj CPU!
Najbolji su ti Athloni sa Barton jezgrima. Koliko se sećam `običan` Athlon je dozvoljava FSB do 166, a Athloni Barton do 200FSB. Ta temperatura koju ti imaš je još i super. Meni Barton 3000+ na 2,1Ghz drži oko 55 i to hlađen TT 12icom. Inače prilikom resovanja kompa leti moj stari Athlon 1700+ na 1,4Ghz je pokazivao u biosu 87C na sa stok kulerom na 32-35C napolju. Ja u to vreme nisam mnogo obraćao pažnju na to. Semproni su tu najslabiji u porodici sa namanje keša i naravno radnom frekvecnijom. support normality
da dodam Turion u mom lapu leti lako dostigne 70C, jednom prilikom nisam obratio pažnju pa sam ga spustio na mušemu koja je doslovno zapušila vent i temp je otišla na 80C, ali nije riknuo ili gaasio se. support normality
:: ...od 70 stepeni nije preporučljiva ni za nove 45nm procesore - A KAMOLI 90 stepeni za 13-mikrona tehnologiju Thoroughbreda (ako se dobro sećam).. :: :: 90 stepeni = super brza elektromigracija (erozija jezgra) = brza smrt
temperatura za tvoj procesor....oni se bas bas mnogo greju....ali je to za njih manje-vise normalno....e jedino sto ako spadnu sa kulera,ili izgube kontakt sa ytermal pastom,pale se kao sibice.....a inace najbolje je barton jezgro,one rade sa fsb-om do 200 mhz,a rade se i od 166mhz fsb,iako ima i mobile primeraka koji rede na 133 mhz...e ako imas srece da nadjes taakav primerak to je za to vreme bio cudo.....
na linku koji je okacio PhatPhuck `Sempron Soquete 462: 90º C` znaci to je to... onda bez brige... Ma i ovaj Sempron ide na 200mhz FSB-a (1.8GHz to mi je max fsb zbog rama DDR400) mnozilac nisam dirao standard 9... ali nije proverena stabilnost! (znaci samo znam da ide na 1.8) :)
:: To je MAX temperatura - znači, temperatura koja se NIKAKO ne preporučuje za svaki dan.. :: :: Voziti CPU na `MaxTemp` je isto kao često voziti auto sa kazaljkom u crvenom = dead as Dillinger, and very soon.
prodao jednog athlona 2400+ mobile,barton jezgro,koji radi sa fsb 133 uspeo sam da klokujem 3.0 ghz,sa vazdusnim hladjenjem,uz malo dizanje voltaze....kazu da ih dizu preko 3.2 ghz,konkretno ove mobile...a jbg,ja sam ga proodao za dzabic,za 15 e...
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.