Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Pomagajte ljudi, ko Boga vas molim!!!
STRANA 1 OD 2  
dragance Pomagajte ljudi, ko Boga vas molim!!! 21.11.2009. 16:42 T22108

status: user
broj poruka: 144

Imam plocu gigabyte ga ma770t-ud3p, cpu amd phenom 2 545, 2gb rama kingston na 1600mhz, napajanje chiftec 550w, ostalo nije ni bitno. Naime komp nece da se upali. Kada izvadim bateriju sa maticne i vratim, krene da se pali, ali se ne pojavi ni ekran za bios i onda se ugasi. Sve traje oko 6, 7sekundi. Posle ovoga uopste ne reaguje na taster za paljenje. Kada opet isvadim i vratim bateriju, opet ista prica. Ne dolazi ni do biosa a kamoli do windowsa. Molim strucne ljude da mi kazu o cemu se radi, i imali leka?

Hvala puno na odgovorima!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Almighty84 Re 21.11.2009. 16:46 #160644

broj poruka: 294
Mislim da ti je napajanje zveknulo, ako nije ono onda je ploca, u svakom slucaju probaj sa drugim napajanjem, pa ces znati na cemu si...
DmasteRNo1 Napajanje 21.11.2009. 16:47 #160645

broj poruka: 6106
Da ne ispadne da kopiram Olmajtija, probaj ono što ti je rekao, pa javi je l` ima kakvih promena.

May The Force Be With You!

gile23 ... 21.11.2009. 17:00 #160651

broj poruka: 9121
Meni bila ista fora, samo sto ja nisam vadio bateriju na BIOS-u, otisla je ploca, ja pritisnem na dugme nista, ni ventilatori nista, svi koje sam pitao tipovali su na napajanje, odnesem ja u servis, kaze decko ploca ja nisam verovao.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dragance re 21.11.2009. 17:09 #160658

pa, i ja sumljam na plocu... jel ima nekakvog leka ili je ipak servis resenje? Napajanje je jako ko crna zemlja, ne bih rekao da je ono, mogao bih cisto da proverim ali sam 90% siguran da je plocha...
e da, ako su neki ljudi mozda pogresno shvatili, kada pritisnem taster za napajanje, pokrenu se svi ventilatori i na cpu i graficka itd i tako radi nekoliko sekundi pa se ugasi. Kad sam imao slabije napajanje, komp je isto ovo radio, ali se restartovao, nije se gasio...
PCoprema Nije napajanje nego ploca 21.11.2009. 17:22 #160665

broj poruka: 292
Gigabyte crkava ko lood i u AMD i u Intel reziji

Kupce Gigabyte ploca bi nazavao vrlo hrabrom klijentelom (da ne budem neuljudan i kazem da su boodale). Najgore ploce ikada. Dao 50 ili 250 EUR zeznuces se opako sa ovim brendom

gile23 Re: re 21.11.2009. 17:32 #160666

Nisi pomenuo ventilatore u prvom postu, ploca 154,5%, meni su naplatili citavih 300 dinara u W*n W*n servisu za provaljivanje sta je crklo, davanje ploce i vracanje svega u pocetno stanje.

Pozdrav!

::
:: pa, i ja sumljam na plocu... jel ima nekakvog leka ili je ipak servis resenje? Napajanje je jako ko crna zemlja, ne bih rekao da je ono, mogao bih cisto da proverim ali sam 90% siguran da je plocha..
:: e da, ako su neki ljudi mozda pogresno shvatili, kada pritisnem taster za napajanje, pokrenu se svi ventilatori i na cpu i graficka itd i tako radi nekoliko sekundi pa se ugasi. Kad sam imao slabije napajanje, komp je isto ovo radio, ali se restartovao, nije se gasio...
Panta019 Toliko izgrdiste taj Gigabyte... 21.11.2009. 17:44 #160670

broj poruka: 1583
...da, znaci, mogu da ocekujem da mi rikne tek kupljena GA-MA790XT-UD4P.

Kod Kalču nema lganje.

gile23 Re: Toliko izgrdiste taj Gigabyte... 21.11.2009. 17:45 #160671

Eh da meni je crkao Gigabyte EP45 DS3 xd, stigao novi posle 2 dana.

Pozdrav!

:: ...da, znaci, mogu da ocekujem da mi rikne tek kupljena GA-MA790XT-UD4P
:: ___________________________________
:: Kod Kalču nema lganje.
vladarko Da li imaš nešto od komponenata? 21.11.2009. 17:47 #160672

broj poruka: 4228
Drugo napajanje, PCIe ili PCI grafičku? Subota, popodne, kasno ti je danas za reklamacije

Pozdrav!

Vlada

Panta019 Re: Re: Toliko izgrdiste taj Gigabyte... 21.11.2009. 17:50 #160674

broj poruka: 1583
Koliko je dugo izdrzao pre nego sto se upokojio ?

Kod Kalču nema lganje.

:: Eh da meni je crkao Gigabyte EP45 DS3 xd, stigao novi posle 2 dana
:: Pozdrav

gile23 Re: Re: Re: Toliko izgrdiste taj Gigabyte... 21.11.2009. 17:53 #160676

10 meseci na E8400, bez OC-a.

Pozdrav!

:: Koliko je dugo izdrzao pre nego sto se upokojio
:: :: Eh da meni je crkao Gigabyte EP45 DS3 xd, stigao novi posle 2 dana
:: ::
:: :: Pozdrav
vladarko Re: Toliko izgrdiste taj Gigabyte... 21.11.2009. 17:57 #160678

broj poruka: 4228
Ne crkava svaki GigaByte, baš. Samo ima veći procenat otkaza od drugih proizvođača.

Pozdrav!

Vlada

:: ...da, znaci, mogu da ocekujem da mi rikne tek kupljena GA-MA790XT-UD4P
dragance re 21.11.2009. 18:04 #160681

od komponenti imam jos 1hdd od 1tb, to je onaj green WD, jedan dvdrw, i graficku msi3870x2 oc.sigurno je ploca... Pa nista onda, u ponedeljak u servis, jbg...
Ishmerish Re: re 21.11.2009. 19:38 #160705

broj poruka: 7285
I graficku MSI 3870x2

To nije i graficka,to je THE graficka.Najveci potrosac od svih kartica na trzistu(eventualno ne od 5970).Tako da ako ti napajanje nije pri izdisaju,proveri dali svetli prva led dioda sa desne strane(na grafi).

Aloha

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: od komponenti imam jos 1hdd od 1tb, to je onaj green WD, jedan dvdrw, i graficku msi3870x2 oc.sigurno je ploca... Pa nista onda, u ponedeljak u servis, jbg...
codeus Re: Re : @codeus 21.11.2009. 19:45 #160710

broj poruka: 4054

ostavis amo osnovno .. ploca+cpu+graf+1mem.modul .. ako ni onda nepali .. probaj bez graficke .. ako nepisti .. jebiga.
nemamime re 21.11.2009. 22:22 #160809

broj poruka: 294
90% napajanje, 10% sve ostalo: grafika, ploca...

I mala digresija:
`Gigabyte crkava ko lood i u AMD i u Intel reziji

Kupce Gigabyte ploca bi nazavao vrlo hrabrom klijentelom (da ne budem neuljudan i kazem da su boodale). Najgore ploce ikada. Dao 50 ili 250 EUR zeznuces se opako sa ovim brendom`

Nikako se nebih slozio sa tobom, Gigabyte je pored ASUS-a najpouzdaniji proizvodjac ploca. 17 godina radim servis racunara i njihovih ploca je bilo najmanje na raklamaciji. Svakom se dogodi, ali statistike kazu da apsolutno nisi u pravu.

philaemos ... 21.11.2009. 22:33 #160815

broj poruka: 2743
Nisi naveo ,kada ti se javio problem.
Stavio si novu graficku, promenio RAM, ili si sve sastavio novo, ili stavio novo napajanje, ili uzeo drugu plocu...
Sta se desilo?
Kada ne valja RAM memorija, neces moci da udjes ni u bios, isto se desi kada ne stavis RAM, ne mozes da udjes ni u bios

Demon to some. Angel to others.

bojke1 I ja imam problem 22.11.2009. 00:11 #160857

broj poruka: 479

Evo juce sam kupio novu plocu procesor i memoriju i komp mi zabada.Upali se radi jedno 5-10 sekundi i samo zamrzne.
Uzeo sam plocu gigabyte ga-p43-es3g na nju stavio procesor intel dual core e6300 i dodao memoriju 2 giga kingston ddr2 hyperx na 1066 mhz.Grafa je gigabyte hd 4670,napajanje chietec 450w,hard wd 640 giga i dvr rw.
Probao sam dve razlicite memorije da ubacim i opet zabada.Inace napajanje provereno radi jer je do juce bio nakacen amd athlon 3000+ i 2x512 ddr1 na plocu gigabyte ga-k8nf9 nforce 4 i ostatak konfiguracije i sve je lepo radilo.
Sta bi moglo biti problem.Komp kad palite on radi jedno 10 sekundi i onda obavezno zabode.Da li je ploca neispravna ili mozda procesor,posto sam memoriju iskljucio jer je sigurno ispravna.Da li bi se nesto dobilo fleshovanjem biosa ploce ili ne?
Ako je ploca odnecu je na reklamaciju ali hteo bih ovde od vas da cujem neki savet sta vi mislite da se desava i da li moze problem da se resi ili mora da se nosi u servis?

PCoprema Opet cu citirati coeka 22.11.2009. 00:31 #160879

broj poruka: 292
`Gagabyte je djubre i tesko smece i nemojte ga porediti sa Asusom. Mnogo veci broj otkaza i mnogo vise bugova od bilo kog drugog proizvodjaca na trzistu. Ovde je u problemu ploca a ne napajanje.`

U oba izlozena slucaja je 99% ploca. Tacka.

Kasko

Stripy crko 22.11.2009. 00:54 #160893

broj poruka: 4163
gigabajt

Shit happens

gilopile Re: Pomagajte ljudi, ko Boga vas molim!!! 22.11.2009. 05:49 #160912

broj poruka: 9459
Jedino ti ostaje da je(plocu) izvadis iz skatule i stavis na astal,pa prikljucis samo napajanje stapin memorije,proc(skini ga,pa ga ponovo vrati,zbog eventualnog nenaleganja hladnjaka na njega i pregrejavanja),graficku karticu.Ispitaj biosi bateriju(za svaki slucaj),nebi bilo lose da i hladnjak za cipset proveris da li naleze dobro,jer se isti ugreje u roku od par sekundi,ako hladnjak ne naleze dobro na njega i comp se restartuje.Posle toga ako i dalje zeza...

Moze biti banalan kvar tipa:Tastatura u kvaru,mis probio na masu,razne usb periferije...Najsigurnije ti je da sve pocupas i ostavis ono sto sam ti naveo gore,ako to ne prodje,onda pod misku i kod user-a iznad:))

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Imam plocu gigabyte ga ma770t-ud3p, cpu amd phenom 2 545, 2gb rama kingston na 1600mhz, napajanje chiftec 550w, ostalo nije ni bitno. Naime komp nece da se upali. Kada izvadim bateriju sa maticne i vratim, krene da se pali, ali se ne pojavi ni ekran za bios i onda se ugasi. Sve traje oko 6, 7sekundi. Posle ovoga uopste ne reaguje na taster za paljenje. Kada opet isvadim i vratim bateriju, opet ista prica. Ne dolazi ni do biosa a kamoli do windowsa. Molim strucne ljude da mi kazu o cemu se radi, i imali leka?
:: Hvala puno na odgovorima!
bojke1 I ja imam problem 22.11.2009. 23:01 #161153

broj poruka: 479
Evo da javim da sam resio problem ali ni sam ne znam kako.Jednostavno je proradilo.Drugar je povadio sve komponente iz kompa i stavio neke druge i opet nije htelo da radi vec se ponasalo kao i sa mojim komponentama.Onda je vratio moje komponente ali je ostavio svoje napajanje chieftec od 550w i tada je proradilo.Zatim je vratio moje chieftec napajanje od 450 w i sa njim radi normalno.Cak je procesor intel e6300 klokovao sa 2,8 na 3,5 i za sada radi normalno sa box kulerom.Da me ubijete ni sada ne znam sta je pravilo problem.
Da li neko mozda zna sta je mogao biti uzrok da ne radi kako treba?
I interesuje me da li je ovo ok klok za stabilan rad obzirom da je stavljen box kuler.Da nije mnogo veliki klok posto ga obican kuler hladi?Inace je temperatura u idle 40 stepeni.

dragance `Drugovi moji profesori, nemate Vi pojma...` 22.11.2009. 23:27 #161164

hvala na svim savetima i sugestijama sta bi moglo da bude, ali problem je resio moj komsija, klinac od 8 godina, koji je sve popravio u roku od 2 minuta. Od alata je koristio samo obican srafciger. Flesovao bios preko dzampera i to je to. Proradilo...
NMY Ja tek sada citam... 22.11.2009. 23:45 #161169

broj poruka: 1509
I nije mi jasno :

1. Kako ti nisi sam znao (ne Flash-ovati nego) resetovati BIOS ?
(Iskljucis napajanje prvo, pa tek onda vadis bateriju i prebacujes JUMPER-e, vratis bateriju, pustis ga nekoliko sekundi, vratis bateriju, vratis JUMPER i ukljucis napajanje...)

2. Kako ti to niko drugi nije preporucio da to uradis ?

Dalje, vise mi je stvarno postalo smijesno koliko ljudi pretjeruju kada je u pitanju Gigabyte!
Ja imam najlosiju Gigabyte plocu sa P35 koja me jos nikako nije izdala, ima veliki vdroop i vdrop na CPU Voltazi, RAM voltazi i jos nekim, ali radi bez ikakvog problema i sa skromnom 4-faznom naponskom jedinicom naspram Intel Q6600 procesora OC-ovanog na 3.6GHz... Sta dalje da pricam... Jednostavno RADI za sve pare...

SONY VAIO VGN-FW285J

gile23 Re: Ja tek sada citam... 22.11.2009. 23:47 #161170

Drugo ako crkne imas garanciju ! Gigabyte je primerak do primerka drug (djokosrb) vozi Gigabyte plocu 4 godine nikada nijedan problem nije imao, a ja nisam nijedan problem imao sa Gigabyte plocom 10 meseci i odjednom je crkla.

Pozdrav!

:: I nije mi jasno :
:: 1. Kako ti nisi sam znao (ne Flash-ovati nego) resetovati BIOS
:: (Iskljucis napajanje prvo, pa tek onda vadis bateriju i prebacujes JUMPER-e, vratis bateriju, pustis ga nekoliok sekundi, vratis bateriju i ukljucis napajanje...
:: 2. Kako ti to niko drugi nije preporucio da to uradis ?
:: Dalje, vise mi je stvarno postalo smijesno koliko ljudi pretjeruju kada je u pitanju Gigabyte!
:: Ja imam najlosiju Gigabyte plocu sa P35 koja me jos nikako nije izdala, ima veliki vdroop i vdrop na CPU Voltazi, RAM voltazi i jos nekim, ali radi bez ikakvog problema i sa skromnom 4-faznom naponskom jedinicom naspram Intel Q6600 procesora OC-ovanog na 3.6GHz... Sta dalje da pricam... Jednostavno RADI za sve pare..
:: SONY VAIO VGN-FW285
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs