Drugar ima gore pomenutu plocu Gigabyte M61P-S3 i AMD 4200, u nekom prebijanju d(r)ugova dobio je 7750BE kojeg smo stavili na plocu i komp nije mogao da se digne, sa 4200 radi bez greske, tip se kune da je procesor OK, opet stavili 7750, resetovali bios, i opet isto, nema alarma, ventilatori rade HD LED na pocetku zatreperi i vise se ne pali, dakle sistem se ne dize, pomoc!
Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR ASUS MAXIMUS II FORMULA 4GB OCZ SLI Edition 1TB ASUS ATI 4870 512MB DDR5 CHIEFTEC 650W GIGABYTE Clear Case Samsung 226BW DVI
Nisam menjao bios, to je bilo u hodu da na kazem s`nogu bilo nam je bitno da li je procespr ok ili ne, nisam imao net da proverim podrzava li ga ploca. Posto je bilo daj sta das, procesor smo uzeli sa obecanjem da ako ne radi sledi tamburanje!!! Zao mi momka, izgleda posten!?
jednostavno, ploca ne podrzava taj procesor! Radice na nekoj boljoj i novojoj ploci. Imao sam isti slucaj pre par meseci, nije proslo ni sa najnovijim biosom, moralo je da ide na drugu plocu.
________________________ Ja sam najpametniji... ...kaze moj desetogodisnji sin!
Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR ASUS MAXIMUS II FORMULA 4GB OCZ SLI Edition 1TB ASUS ATI 4870 512MB DDR5 CHIEFTEC 650W GIGABYTE Clear Case Samsung 226BW DVI
:: Nisam menjao bios, to je bilo u hodu da na kazem s`nogu bilo nam je bitno da li je procespr ok ili ne, nisam imao net da proverim podrzava li ga ploca. Posto je bilo daj sta das, procesor smo uzeli sa obecanjem da ako ne radi sledi tamburanje!!! Zao mi momka, izgleda posten! :: :: ::
Hvala svima, jako ste ljubazni!!! Snaci cu se vec nekako, nisam do sada radio takve stvari, mislim na bios, imam predstavu kako se to radi ali ako negde zaskripi znam gde i kome da se obratim. Procesor je OK, probao sam ga na mom kompu, uzeo sam od drugara njegovu mashinu pa cu sutra na tenane da pokusam da je sredim. Pozdrav svima!
Kada imate staru ploču i nov cpu, a razmišljate da li će da radi odgovor je jednostavan. Povežite i uključite. Ima slike-radiće. Nema slike-neće raditi. Znači, ne pomaže vam nikakvo flešovanje nikakve verzije biosa niti bilo kakvi bakrači. Verzije koje nalazite na netu, npr za MSI ploču model K9N NEO piše da podržava atlon LE1640 od verzije biosta te i te. Radiće i sa prvom verzijom biosa, jedina razlika je u tome što će vam umesto punog naziva procesora kada uključite komp pisati unknown cpu type ili slično. I to JE JEDINA razlika i ništa više. Dakle, taj 7750 neće raditi na toj ga ploči ni sa jednom verzijom biosa.
imao sam asus p4p800 plocu koja je imala stari bios,i nije htela ni da upali sa sa celeronom d 2.26ghz,niti sa prescott procesorom 3.0ghz 1mb cash,fsb 800,dok je sa 2.8 nortwood-om na fsb 800,512 cash i ``obicnim`` celeronima naajnormalnije moguce radila ploca....tek nakon apdejta bios-a,ploca je pocela da ``vidi`` i gorenavedene procesore....i da radi sa njima najnormalnije....
palila je ventilator,ali nije bacala sliku... a npr mnoge takodje 478 ploce,sa starijim willamet jezgrom nece uopste da rade,a sa novijim rade najnormalnije....tako da...
To je zato što joj je neko ranije spucao pogrešan bios (npr od p4p800 se). Provereno!
Shit happens
:: imao sam asus p4p800 plocu koja je imala stari bios,i nije htela ni da upali sa sa celeronom d 2.26ghz,niti sa prescott procesorom 3.0ghz 1mb cash,fsb 800,dok je sa 2.8 nortwood-om na fsb 800,512 cash i ``obicnim`` celeronima naajnormalnije moguce radila ploca....tek nakon apdejta bios-a,ploca je pocela da ``vidi`` i gorenavedene procesore....i da radi sa njima najnormalnije... :: :: ::
Tačno. Npr biostar p4m800 koja ima samo podršku za nortvud i preSKOTove.FSB 400 procesore uopšte ne podržava. I to piše. Imao sam par takvih ploča ali u svim slučajevima je navedeno ili na sajtu ili u navodilu za uporabu.
Shit happens
:: palila je ventilator,ali nije bacala sliku.. :: a npr mnoge takodje 478 ploce,sa starijim willamet jezgrom nece uopste da rade,a sa novijim rade najnormalnije....tako da.. :: :: ::
For serviceman-a: Prenaglio si drugar, nije to pravilo. To je samo najčešći slučaj (na koji si naletao). Za one kojima ne prolazi gomila hardvera kroz ruke svakodnevno (a to znači da se u 90% slučajeva ne bave konfekcijskim modelima kakvi se najčešće nalaze na servisima) skoro je suprotno, ljudi koji se malo razumeju i prate, često žele da izvuku iz onoga što imaju maximum i žele upgrade, ja na takve češće nalećem ili se javljaju ovde na forumu. Verujem da je broj dileja koje hoće da nakaleme kontra socket-e i amd na intel i obratno, veći..... Intel je to u jednom trenutku morao da uradi pod pritiskom AMD-a (sada mu opet ne pada na pamet), dok je AMD skoro konstantno u tom tripu, da dozvoljava dve tri ili čak četiri generacije procesora - revizije kako god, na istim socketim-a i pločama, ne bi li nekako naterao ljude da po konfi kupe dva njihova procesora. Pa ne znam ni sam koliko puta se to dešavalo ovde kao pitanje, ljudi saznaju nekako da može upgrade, ali onda preko oglasa prvo prodaju svoj stari procesor a onda se nađu u nebranom grožđu jer ne mogu da upogone pici sa novim bez novog bios-a.... Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Obično ne tvrdim nešto u šta nisam 100% siguran, a kroz ruke mi je prošlo mnogo hardvera...
Shit happens
:: For serviceman-a :: Prenaglio si drugar, nije to pravilo. To je samo najčešći slučaj (na koji si naletao). Za one kojima ne prolazi gomila hardvera kroz ruke svakodnevno (a to znači da se u 90% slučajeva ne bave konfekcijskim modelima kakvi se najčešće nalaze na servisima) skoro je suprotno, ljudi koji se malo razumeju i prate, često žele da izvuku iz onoga što imaju maximum i žele upgrade, ja na takve češće nalećem ili se javljaju ovde na forumu. Verujem da je broj dileja koje hoće da nakaleme kontra socket-e i amd na intel i obratno, veći.... :: Intel je to u jednom trenutku morao da uradi pod pritiskom AMD-a (sada mu opet ne pada na pamet), dok je AMD skoro konstantno u tom tripu, da dozvoljava dve tri ili čak četiri generacije procesora - revizije kako god, na istim socketim-a i pločama, ne bi li nekako naterao ljude da po konfi kupe dva njihova procesora :: Pa ne znam ni sam koliko puta se to dešavalo ovde kao pitanje, ljudi saznaju nekako da može upgrade, ali onda preko oglasa prvo prodaju svoj stari procesor a onda se nađu u nebranom grožđu jer ne mogu da upogone pici sa novim bez novog bios-a... :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.