Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Koji AMD kupiti
STRANA 1 OD 2  
Kedi Koji AMD kupiti 23.11.2009. 11:06 T22162

status: user
broj poruka: 319

1. AMD X2 Phenom II 550
2. AMD X4 Athlon II 620
3. AMD X3 Phenom II 710

?

Matichna MA770-UD3 (tako da u izboru ide i mogucnost ACC)

Hwala :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 23.11.2009. 11:07 #161238

broj poruka: 2196

Athlon II 620 i otkljucas L3 kesh i dobijes Phenom II

On ti je najbolji od ova 3

http://www.dodaj.rs/f/1L/Yn/jVWtP4o/q95504870.png

Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRIR
ASUS MAXIMUS II FORMULA
4GB OCZ SLI Edition
1TB
ASUS ATI 4870 512MB DDR5
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
Samsung 226B

Kedi re 23.11.2009. 11:14 #161240

Hwala! :)
Pisko Pufi artiljerac 23.11.2009. 11:17 #161242

broj poruka: 6672
Pa, kad već može da se otključa L3 kojeg nema, neka onda otključa i ostala 2 jezgra Thuban-a, bolje su performanse. A, može da otključa i treći kanal memorijskog kontrolera, tako će da dobije trokanalni memorijski kontroler, kao nehalem-i. I, neka sve jezgre stavi u crossfire, a zatim iz SLIže.

Za šta ti prijatelju najviše koristiš aparaturu?
Za igre: x2 phenomII i pokušaj otključavanja jezgara
Za ostalo Athlon II sa gotova 4 jezgra ali od L3 nema ništa. Athlon sa 3 jezgra možeš da pokušaš....
Phenom II x3.... tu valja ići na BE verziju jer se time dobija overklok koji ga vadi + probati sa otključavanjem.
Ni u jednom slučaju ne može se otključati L3 keš, jer, on ili postoji pun (kod x3 phenoma) ili ga nema u startu (svi Athloni II).
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Kedi re 23.11.2009. 11:22 #161244

Pa racunar nekad nekad za igrice a u stvari taj racunar skoro i da ne koristim...haha
Imam laptop sa kojim sve radim. taj deskotp pakujem chisto iz `dosade` i ljubavi prema sklapanju i rasklapanju racunara :)

Tako da izbor cpu svodim na to shta je najbolje kupiti. Nishta sad preterano mi ne treba od otkljuchavanja tog kesha nego eto chisto shta od ta 3 najbolje uzeti. Odnos cena/kvalitet/performanse! :)
Kedi dal sad ima ili nema taj l3 kesh neki ga `otkljuchali` 23.11.2009. 11:25 #161245

http://valid.canardpc.com/cache/screenshot/797457.png
pufi re 23.11.2009. 11:37 #161250

NAravno da ima L3 kesh,pusti ga vidis da je neupucen

ASUS MAXIMUS II FORMULA
4GB OCZ SLI Edition
1TB
ASUS ATI 4870 512MB DDR5
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
Samsung 226B

Pisko Ja ne znam nikoga 23.11.2009. 11:38 #161253

Da, svašta postoji na net-u.
Razmišljanje je da su na početku pustili skljaštreni Deneb, tako da je bilo L3-a i neko je uspeo da ga aktivira - ili da ga ima prikazanog na nekom od programa.
Međutim, slike jezgara Athlon II i Phenom II procesora, jasno pokazuju da se ovi prvi u startu prave bez L3 keša, da ih zato više ispadne sa jednog waffera silikona i da su zato stvarno jeftiniji za AMD. Npr. phenom II x2, x3 i x4 ih jednako koštaju, čak možda ovi jeftiniji i više jer moraju da se dodatno zezaju sa njima isključivanjem, testiranjem.... ali ima spašava bar deo para jer bi u suprotnom imali neispravan čip.
Verovatnoća da još uvek (ako ih je i bilo) može da se nađe deneb pod firmom Athlona II vrlo je nerealna, pogotovo u Serbistanu, i to da računaš da ćeš sistemom ćorava koka da ga nabodeš.... na to sam mislio kad je Pufi raketirao odgovor. Onda bi svi leteli i to uzimali, koji bi konj uzeo Phenom II X4?

Pisko Re: re 23.11.2009. 11:39 #161254

Koliko si ih otključao lično?
Koga znaš da je to uradio?
Gde to ima da se kupi pa da kupimo par komada....

::
:: NAravno da ima L3 kesh,pusti ga vidis da je neupuce
:: http://www.dodaj.rs/f/1L/Yn/jVWtP4o/q95504870.pn
:: Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRI
:: ASUS MAXIMUS II FORMUL
:: 4GB OCZ SLI Edition
:: 1TB
:: ASUS ATI 4870 512MB DDR5
:: CHIEFTEC 650
:: GIGABYTE Clear Cas
:: Samsung 226
Plamen re 23.11.2009. 11:47 #161257

broj poruka: 2836
Sta se bakces sa time, dodaj lepo 2 000din i kupi pravi AMD Phenom II X4 925 Quad-Core 2.8GHz/8MB (AM3) ( 11 000din). Tim otkljucavanje jezgra ne dobijash mnogo, mozda i nista. Niko do sad, koliko sam ja gledao na forumu, nije stavio testove npr sa Phenom II 550 pa onda testove kad se otkljucaju jezgra, tj da vidimo koliko se dobija na performansama. Bolje kupi pravi phenom, overklokuj ga na 3,4GHz i dobijesh Phenom 965+

Kedi Lichno ni jedan! 23.11.2009. 11:47 #161258

Lichno nisam otkljuchao ni jedan.

Uzeo sam semprona i ako neko planira da ga uzme bolje da ga ne uzima.

Prvo nisam ni u ludilu uspeo da otkljucham drugo jezgro.
Drugo taj procesor nema pojma da mozhe da radi na 3.7ghz na koliko je navodno njh hiljadu uspelo na def. ili za +0.0500v

max koji sam dobio je 3.2ghz .
Pisko Neznanje je snaga 23.11.2009. 11:48 #161259

http://www.anandtech.com/printarticle.aspx?i=3572

Na slici se vidi L1 i L2 keš, iznad dva spojena jezgra.... e, sad samo da ti Pufi proda lepak kojim nakalemi L3 i da ti sipa 50-60 grama L3 memorije iz fišeka, i, to je to.
Uzmeš, zameniš, nalepiš, i bio si u pravu... (TAP 011).

Kedi dobro! 23.11.2009. 11:49 #161260

Da zaboravimo to otkljuchavanje...na kraju koja od pomenuta 3 primerka AMD da uzmem!
Kedi Re: Re: Lichno ni jedan! 23.11.2009. 11:53 #161264

Ne pogreshno si me skapirao od ova tri pomenuta ni jedan nisam imao ali te druge koje sam imao pa sam navero semprona nisam uspeo da otkljucham.

:: Ne kontam kako prvo postavljas pitanje koju da kupish, a onda pises kako si vec probao sve procesori.... kakva glupos
:: ::
:: :: Lichno nisam otkljuchao ni jedan
:: :: Uzeo sam semprona i ako neko planira da ga uzme bolje da ga ne uzima
:: :: Prvo nisam ni u ludilu uspeo da otkljucham drugo jezgro
:: :: Drugo taj procesor nema pojma da mozhe da radi na 3.7ghz na koliko je navodno njh hiljadu uspelo na def. ili za +0.0500
:: :: max koji sam dobio je 3.2ghz .
pufi Re: Re: re 23.11.2009. 11:53 #161265

Znam ljude koje su to uradili,nije za javnost

Uzmi lepo ATHLON II 620 i neces se pokajati X4 je X4

ASUS MAXIMUS II FORMULA
4GB OCZ SLI Edition
1TB
ASUS ATI 4870 512MB DDR5
CHIEFTEC 650W
GIGABYTE Clear Case
Samsung 226B

:: Koliko si ih otključao lično
:: Koga znaš da je to uradio
:: Gde to ima da se kupi pa da kupimo par komada...
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: :: NAravno da ima L3 kesh,pusti ga vidis da je neupuce
:: :: http://www.dodaj.rs/f/1L/Yn/jVWtP4o/q95504870.pn
:: :: Q9550 4.2GHz E0-TITAN FENRI
:: :: ASUS MAXIMUS II FORMUL
:: :: 4GB OCZ SLI Edition
:: :: 1TB
:: :: ASUS ATI 4870 512MB DDR5
:: :: CHIEFTEC 650
:: :: GIGABYTE Clear Cas
:: :: Samsung 226
Plamen Re: Lichno ni jedan! 23.11.2009. 11:54 #161266

Ne kontam kako prvo postavljas pitanje koji CPU da kupish, a onda pises kako nisi uspeo da otkljucas jezgro, i kako si probao neki od ovih procesora.... sta li ti hoces to samo bog zna....

:: Lichno nisam otkljuchao ni jedan
:: Uzeo sam semprona i ako neko planira da ga uzme bolje da ga ne uzima
:: Prvo nisam ni u ludilu uspeo da otkljucham drugo jezgro
:: Drugo taj procesor nema pojma da mozhe da radi na 3.7ghz na koliko je navodno njh hiljadu uspelo na def. ili za +0.0500
:: max koji sam dobio je 3.2ghz .
Pisko Alooooo breeeee 23.11.2009. 11:56 #161267

Pa ne mešajte otključavanje JEZGARA sa otključavanjem L3 keša! Neka jezgra mogu da se otključaju - ali na već 4-verojezgarnom athlonu ja zajebavam pufija da će da otključa još 2 i da će da dobije 6-jezgarni thuban koji bi trebao da izađe sledeće godine.... parodije radi.
Keš.... kolica. Pustite GPUCPUMPU MUP SUP. To su programi koji, kada se update-uju tj. ručno im unesu njihovi tvordi parametre poznate za najnovje (revizije) procesora, tek onda mogu da pokazuju pravo stanje. Uopšte nemaju inteligenciju u sebi da nešto prepoznaju i sračunaju, a tek da pogode komercijalno ime jezgra i procesora.... nego im se to ručno upisuje. Ako uzmete staru verziju cpu - gpu whatever i pičnete na test noviji procesor, ti programi mogu samo da izbacuju gluposti ili ga razmatraju kao najsličnije do tada - a to je bio phenom koji je imao L3....
Usput, ja bih `ladno preporučio taj athlon II x4, ali ne iz razloga koje pominje pufi. L3 se osim u benchmarcima nije toliko pokazao bitan koliko skupljim, toplijim i struje žednijim pravi procesor. Pa kome nije za glavu svaki sekund, svaki frejm.... neka ga pazari. Uštedeće i u kupovini i u eksploataciji.

Plamen Re: Re: Re: Lichno ni jedan! 23.11.2009. 11:56 #161268

Sempron??? Jel pravish ti razliku izmedju Phenom II i Semprona? Kakav tvoj OC sa tim procesorom...

:: Ne pogreshno si me skapirao od ova tri pomenuta ni jedan nisam imao ali te druge koje sam imao pa sam navero semprona nisam uspeo da otkljucham
:: :: Ne kontam kako prvo postavljas pitanje koju da kupish, a onda pises kako si vec probao sve procesori.... kakva glupos
:: :: ::
:: :: :: Lichno nisam otkljuchao ni jedan
:: :: :: Uzeo sam semprona i ako neko planira da ga uzme bolje da ga ne uzima
:: :: :: Prvo nisam ni u ludilu uspeo da otkljucham drugo jezgro
:: :: :: Drugo taj procesor nema pojma da mozhe da radi na 3.7ghz na koliko je navodno njh hiljadu uspelo na def. ili za +0.0500
:: :: :: max koji sam dobio je 3.2ghz .
Kedi ma nisam bre! 23.11.2009. 11:57 #161269

Nisam probao ni jedan od ta 3 pomenuta!

Napisao sam da sempron kojeg sam pokushao da otkljucham nisam uspeo niti da dodjem to OC koji su njih hiljadu onako `lagano` dostigli.
Plamen Re: ma nisam bre! 23.11.2009. 12:00 #161271

Mani se tih otkljucavanja i ostalih stvari, kupi lepo CPU koji ces terati na duze staze, a to je Phenom II 925. Cena nije velika u odnosu na tvoje navedene procesore.

:: Nisam probao ni jedan od ta 3 pomenuta
:: Napisao sam da sempron kojeg sam pokushao da otkljucham nisam uspeo niti da dodjem to OC koji su njih hiljadu onako `lagano` dostigli.
Kedi Re: Re: Re: Re: Lichno ni jedan! 23.11.2009. 12:00 #161272

Koji je tvoj problem?

Naveop sam sempron-a zato shto on ne koshta nishta kupio sam ga uz dzakche prashka i chisto eto iz dosade probao da otkljucham to jezgro koje navodno mozhe da se otkljucha.

Dechko me pitao jel sam otkljuchao nekad. I lepo kazhem jednom sam probao i nisam uspeo.

A zashto bi pravio razliku izmedju ta 2 procesora.To je isto ko da si me pitao jel pravish ti razliku izmedju FICJE I FERARIJA. Pa samo debil ne bi primetio i napravio razliku izmedju ta 2.

Ne kapiram shta je poenta tvoje priche?

:: Sempron??? Jel pravish ti razliku izmedju Phenom II i Semprona? Kakav tvoj OC sa tim procesorom...
:: :: Ne pogreshno si me skapirao od ova tri pomenuta ni jedan nisam imao ali te druge koje sam imao pa sam navero semprona nisam uspeo da otkljucham
:: :: :: Ne kontam kako prvo postavljas pitanje koju da kupish, a onda pises kako si vec probao sve procesori.... kakva glupos
:: :: :: ::
:: :: :: :: Lichno nisam otkljuchao ni jedan
:: :: :: :: Uzeo sam semprona i ako neko planira da ga uzme bolje da ga ne uzima
:: :: :: :: Prvo nisam ni u ludilu uspeo da otkljucham drugo jezgro
:: :: :: :: Drugo taj procesor nema pojma da mozhe da radi na 3.7ghz na koliko je navodno njh hiljadu uspelo na def. ili za +0.0500
:: :: :: :: max koji sam dobio je 3.2ghz .
Pisko Unlockeri 23.11.2009. 12:00 #161274

Unlock procesora prešao u ilegalne vode, Dačić ih sa celim ministarstvom juri. Kažu da je to zbog nepismenosti naše narodne policije koja je neovlašćeno otključavanje jezgara i naročito keša poistovetila sa obijanjem brava i kešom para - kad se bukvalno prevede...
Daj, pufi, ..... stavi neki bolji cooler i vrti se brže.... kad se ispališ.

Kedi Re: Re: ma nisam bre! 23.11.2009. 12:07 #161276

Phenom II 925 da.. ali samo 2000din vishe koshta 955 a 965 isto toliko tako da tu nema kraja.

Mislim da cu ipak da uzmem ovaj Athlon II x4 i to je to...a i njega ima trenutno na lageru a ovaj BE550 moram da chekam 2dana.

:: Mani se tih otkljucavanja i ostalih stvari, kupi lepo CPU koji ces terati na duze staze, a to je Phenom II 925. Cena nije velika u odnosu na tvoje navedene procesore
:: :: Nisam probao ni jedan od ta 3 pomenuta
:: :: Napisao sam da sempron kojeg sam pokushao da otkljucham nisam uspeo niti da dodjem to OC koji su njih hiljadu onako `lagano` dostigli.
pajsgudgud Re: Re: Re: re 23.11.2009. 12:50 #161292

broj poruka: 3746
e moj ti...
support normality

:: Znam ljude koje su to uradili,nije za javnos
doca80 Re: Re: Re: Re: Re: Lichno ni jedan! 23.11.2009. 12:58 #161293

broj poruka: 3053
nemo` da mi diras ficu

KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA

:: Koji je tvoj problem
:: Naveop sam sempron-a zato shto on ne koshta nishta kupio sam ga uz dzakche prashka i chisto eto iz dosade probao da otkljucham to jezgro koje navodno mozhe da se otkljucha
:: Dechko me pitao jel sam otkljuchao nekad. I lepo kazhem jednom sam probao i nisam uspeo
:: A zashto bi pravio razliku izmedju ta 2 procesora.To je isto ko da si me pitao jel pravish ti razliku izmedju FICJE I FERARIJA. Pa samo debil ne bi primetio i napravio razliku izmedju ta 2.
:: Ne kapiram shta je poenta tvoje priche
:: :: Sempron??? Jel pravish ti razliku izmedju Phenom II i Semprona? Kakav tvoj OC sa tim procesorom...
:: :: :: Ne pogreshno si me skapirao od ova tri pomenuta ni jedan nisam imao ali te druge koje sam imao pa sam navero semprona nisam uspeo da otkljucham
:: :: :: :: Ne kontam kako prvo postavljas pitanje koju da kupish, a onda pises kako si vec probao sve procesori.... kakva glupos
:: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: Lichno nisam otkljuchao ni jedan
:: :: :: :: :: Uzeo sam semprona i ako neko planira da ga uzme bolje da ga ne uzima
:: :: :: :: :: Prvo nisam ni u ludilu uspeo da otkljucham drugo jezgro
:: :: :: :: :: Drugo taj procesor nema pojma da mozhe da radi na 3.7ghz na koliko je navodno njh hiljadu uspelo na def. ili za +0.0500
:: :: :: :: :: max koji sam dobio je 3.2ghz .
Kedi Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lichno ni jedan! 23.11.2009. 13:31 #161297

eheh :)

:: nemo` da mi diras ficu
:: KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: :: Koji je tvoj problem
:: :: Naveop sam sempron-a zato shto on ne koshta nishta kupio sam ga uz dzakche prashka i chisto eto iz dosade probao da otkljucham to jezgro koje navodno mozhe da se otkljucha
:: :: Dechko me pitao jel sam otkljuchao nekad. I lepo kazhem jednom sam probao i nisam uspeo
:: :: A zashto bi pravio razliku izmedju ta 2 procesora.To je isto ko da si me pitao jel pravish ti razliku izmedju FICJE I FERARIJA. Pa samo debil ne bi primetio i napravio razliku izmedju ta 2.
:: :: Ne kapiram shta je poenta tvoje priche
:: :: :: Sempron??? Jel pravish ti razliku izmedju Phenom II i Semprona? Kakav tvoj OC sa tim procesorom...
:: :: :: :: Ne pogreshno si me skapirao od ova tri pomenuta ni jedan nisam imao ali te druge koje sam imao pa sam navero semprona nisam uspeo da otkljucham
:: :: :: :: :: Ne kontam kako prvo postavljas pitanje koju da kupish, a onda pises kako si vec probao sve procesori.... kakva glupos
:: :: :: :: :: ::
:: :: :: :: :: :: Lichno nisam otkljuchao ni jedan
:: :: :: :: :: :: Uzeo sam semprona i ako neko planira da ga uzme bolje da ga ne uzima
:: :: :: :: :: :: Prvo nisam ni u ludilu uspeo da otkljucham drugo jezgro
:: :: :: :: :: :: Drugo taj procesor nema pojma da mozhe da radi na 3.7ghz na koliko je navodno njh hiljadu uspelo na def. ili za +0.0500
:: :: :: :: :: :: max koji sam dobio je 3.2ghz .
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs