posto sa ovim nemam iskustva interesuje me jel neko moze da mi kaze kako da klokujem gore navedeni procesor , mislim sta da stavim za podesavanja u biosu i tako to..... jer ovo stvarno nisam pre radio i ne znam puno oko toga. hvala unapred
a ostatak kompa? Maticna,ram,marka,na koliko radi??? Kako da dobijes odgovor na jednostavno pitanje ako ne kazes osnovne stvari...
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: :: posto sa ovim nemam iskustva interesuje me jel neko moze da mi kaze kako da klokujem gore navedeni procesor , mislim sta da stavim za podesavanja u biosu i tako to.... :: jer ovo stvarno nisam pre radio i ne znam puno oko toga :: hvala unapred
maticna asus p5qpl-am graficka ati 4870 512mgb 2gb ram memorije 500gb hdd napajanje lc power 550w to je sve kupljeno i sastavljeno da radi na fabrickim podesavanjima.
i mislio sam ako moze ovaj procesor na ovoj ploci da kloknem na jedno 3,2ghz , ako moze pisite kako i sta da uradim tj. podesim u biosu. hvala jos jednom
2 GB koje memorije?Memorija je jako bitan faktor za OC.
The Way It`s Meant To Be Played
:: maticna asus p5qpl-a :: graficka ati 4870 512mg :: 2gb ram memorij :: 500gb hd :: napajanje lc power 550 :: to je sve kupljeno i sastavljeno da radi na fabrickim podesavanjima :: :: i mislio sam ako moze ovaj procesor na ovoj ploci da kloknem na jedno 3,2ghz , ako moze pisite kako i sta da uradim tj. podesim u biosu :: hvala jos jedno :: ::
AMD Athlon 7750BE@V1AX@700rpm Asus M4A785D-M PRO 2*1GB DDR2 Corsair XMS2 ATI HD4200 128MB DDR2 800Mhz PC power cooling and silencer 500W@TT V9 640GB samsung X2,160GB samsung
:: maticna asus p5qpl-a :: graficka ati 4870 512mg :: 2gb ram memorij :: 500gb hd :: napajanje lc power 550 :: to je sve kupljeno i sastavljeno da radi na fabrickim podesavanjima :: :: i mislio sam ako moze ovaj procesor na ovoj ploci da kloknem na jedno 3,2ghz , ako moze pisite kako i sta da uradim tj. podesim u biosu :: hvala jos jedno :: ::
Ovaj tekst je o starom core2Duo 6300 procesoru koji radi na 1.86GHz,a covek pita za noviji dual core 6300. A da se stari dobro klokuje, to je istina,jos ga drzim u masini .)
:: :: Baci pogled ovde http://www.legionhardware.com/document.php?id=60 :: Ti likovi su klokovali 4 e6300 procesora i svi su stigli do 3.50GHz. :: :: Mislim da ces kad procitas to bez problema moci da ga stavis na 3.20GHz :: :: Ne mogu da kazem svoje iskustvo jer nikad nisam imao taj procesor, ali ako se klokuje kao q6600 imaces ekstra rezultate :: ::
nije tesko klokovati...udjes u bios i podizes fsb i smanjis memoriju npr sa 800mhz na 677mhz ili cak jos na manje jer kako podizes fsb tako se podize i memorija pa ce npr sa tih 667 kako budes dizao fsb stici opet na tih 800mhz...stabilnost compa isprobaj sa programom linx i ako ti prodje sat vremena bez greske onda je stabilan
Zaboravio si podizanje voltaze i par sati u Prime95 ili Intel Burn Test. Takodje, ne moze odmah da skoci na 3.2GHz, nego treba postepeno da se dodje do toga, ima malo vise posla da se nadje rock solid klok za 24/7.
niko mu ni nije rekao da odmah ode na 3,2ghz vec da ce doci do tih 800mhz za memoriju kako bude podizao fsb...znas ja se prvi put srecem sa computerom pa nisam u to upoznat...ps inace imam comp od 1982 godine
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.