Ima problem sa maticnom plocom,nforce 3 i u nju uboden Sempron 2500+. E sad racunar nece da se upali,samo pisti i nista ne pokazuje na ekranu. Postojala je mogucnos da se kuciste nakrivi i da stoji pod uglom od 30 stepeni i onda radi,sad ni to nece. Proveravao sam sve kontakte,i memoriju i graficku. Kuleri vrte. E sad mozda je i nesto drugo problem a ne maticna.
Iz dana u dan me sve vise momak iznenadi znanjem. Sada sam svojoj listi audio POST gresaka dodao i `neispravan video kabl` (jednom dugo dva puta kratko beep)
Hvala Bax
Kasko
:: :: To je neki problem sa grafičkom, ili eventualno kablom od monitora do grafičke :: :: 1 Long 2 Short - Video Card Error - Either re-seat or replace video card :: ::
JE PROBLEMATICNA PLOCA, SA KOJOM SE NE ZNA SA CIM GORE SARADUJE... DA LI SA ATIjem ILI KINGSTON MEMORIJSKIM MODULIMA. NAJNOVIJI BIOS KOLIKO TOLIKO SREDUJE TE PROBLEME. KADA UPALIS KOMP(POD NEKIM UGLOM .)), INSTALIRAJ @BIOS I APDEJTUJ GA DIREKTNO SA INTERNETA, IZ WINDOWSA. TREBALO BI DA PRORADI.
Ne razumem tvoj cinizam ni najmanje. Neki BIOS-i reguju bipovima kod neispravnog video kabla monitora, uglavnom zbog prekida nekog od SYNC vodova. Uglavnom se boot nastavi, ali vredi proveriti sve.
Tvoju čuvenu temu sa pljuvanjem bax-a 2003 nisam zaboravio. Šta sam ti ja kriv ne znam, ali samo slobodno nastavi. Ne dotiču me opaske tog tipa ni najmanje. Prijatno.
:: Iz dana u dan me sve vise momak iznenadi znanjem. Sada sam svojoj listi audio POST gresaka dodao i `neispravan video kabl` (jednom dugo dva puta kratko beep :: :: Hvala Ba :: :: Kask :: :: :: :: :: :: To je neki problem sa grafičkom, ili eventualno kablom od monitora do grafičke :: :: :: :: 1 Long 2 Short - Video Card Error - Either re-seat or replace video card :: :: :: ::
Eto greske a priori. Javno tvrdim da ja nisam nikog pljuvao. Tako da si nesto pobrkao. Znam da je neko samo uradio copy/paste nekog teksta davno. Ali ovaj nalog koristi mnogo ljudi i ne znam ko bi mogao biti taj sto je `pljuvao` ili kako sam se licno uverio samo kopirao ono sto si govorio iza ledja drugima osim ako zelis da kazes da si ti bio pljuvac a ostali bili pljuvani u tom MSN mini-serijalu onda se slazem sa tvojom konstatacijom i onda si u pravu. Primetio sam skandal i nista drugo. Licno ja nisam pisao.
Ja sam elektronicar i to sto si ovde napisao nije tacno. POST nema rutine niti su mu potrebne za reakciju na nepostojanje video kabla jer bi to bilo bezveze. Ja sam te samo ispravio jer to sto si rekao nije istina. A nisam ulazio u raspravu zasto je to tako. Prosto nije tacno i gotovo.
Kasko
Kasko
:: :: Ne razumem tvoj cinizam ni najmanje. Neki BIOS-i reguju bipovima kod neispravnog video kabla monitora, uglavnom zbog prekida nekog od SYNC vodova. Uglavnom se boot nastavi, ali vredi proveriti sve :: :: Tvoju čuvenu temu sa pljuvanjem bax-a 2003 nisam zaboravio. Šta sam ti ja kriv ne znam, ali samo slobodno nastavi. Ne dotiču me opaske tog tipa ni najmanje. Prijatno :: :: :: Iz dana u dan me sve vise momak iznenadi znanjem. Sada sam svojoj listi audio POST gresaka dodao i `neispravan video kabl` (jednom dugo dva puta kratko beep :: :: :: :: Hvala Ba :: :: :: :: Kask :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: To je neki problem sa grafičkom, ili eventualno kablom od monitora do grafičke :: :: :: :: :: :: 1 Long 2 Short - Video Card Error - Either re-seat or replace video card :: :: :: :: :: ::
Šta tebe prijatelju dotiče šta ja radim i pišem van ovog foruma ? Jel te ugrošavam na neki način, vređam možda ? Ili su mislio da ćeš da me prikažeš u lošem svetlu ovde i time nešto postigneš, možda sebe da zadovoljiš time. Reputaciju svaki forumaš gradi odgovorima na pitanja i postovanjem a ne privatnim porukama van foruma.
Ko sve koristi taj nalog uopšte me nije briga, a i ako vas ima više (a čisto sumnjam) napravite više naloga pa da admin lepo zna koga da trajno banuje kad ustane na levu nogu pa mu dođe da piše privatne stvari iz privatnih messengera. Koliko neko treba da ima godina ili manjak dasaka u glavi da mu to nije jasno ? Carevi ste i vi a naročito onaj koji vam je privatne porule poslao da bi bile korišćene na taj način. Zna se dobro i ko su oni, ali to sada nije bitno, niti mi pada na pamet da pišem. Reći ću samo da mi je žao što sam sa njima ikad razgovaroa, ali na greškama se uči.
Šta mislim o nekome ovde, nema uticaja na to da li ću mu pomoći ako znam ili ne.
Nego da ti ja lepo dam adresu, pa možeš da pratiš šta frljam u kontejner, možda se nađe nešto zanimljivo pa da iskomentarišemo ovde. Da se čoveku mozak iščaši čime se sve ljudi bave i čime se služe.
Što se video kabla tiče, kroz 15-pinski DSUB i pinove 9, 10, 13 i 14 ide slanje i povratna informacija o sync signalu.
Najpre probaj sa jednom, ukoliko imas vise memorijskih modula, zatim sda nekom drugom memorijom, sa nekom drugom grafikom, a uradi reset BIOS-a, tj. CMOS-a. Moze biti da ti je i8 neka memorija na grafickoj riknula.
a sto se mene tice,jeste tacno je sto se sinhronizacije tice,ti vodovi sluze za V-sync,samo sto se ne vrsi tu nikakva sinhronizacija sa BIOS-om,tj ne moze da pisti kao nedostatak grafike ako kabal nije ukljucen u grafiku.....
Ne postoji drugi način da se sazna da li je kabl uboden ili ne. Oćigledno je da informacija stiže. Pogledaj link, Award BIOS to radi.
Naravno da tebi nije upućeno ovo gore, napisao sam u naslovu @`kome`. Ljudi se bave svime i svačime.
:: a sto se mene tice,jeste tacno je sto se sinhronizacije tice,ti vodovi sluze za V-sync,samo sto se ne vrsi tu nikakva sinhronizacija sa BIOS-om,tj ne moze da pisti kao nedostatak grafike ako kabal nije ukljucen u grafiku.... :: :: ::
ako je to ploca asus k8n znaci ne sa e na kraju,ne radi mu agp slot iz nekoga razloga....i to je to.....znaci nije bios,nije nista drugo vec iz nekog razloga ne inicijalizuje se video adapter,zato sam mu i rekao da ubaci najobicniju pci kartu da vidi da li onda radi....
Kuciste je mozda uzrok, tj tanki limovi koji se krive i koji ne obezbedjuju pravilno leznje grafe u slotu.Ako pod izvesnim uglom radi, to samo ukazuje na to da nije `usancena` kako bi trebalo...
Najverovatnije, beepovi koje je on naveo su definitivno `video` tip problema. Ja mu rekoh samo da proveri, obrzirom da je bilo promena kod mrdanja kućišta.
:: ako je to ploca asus k8n znaci ne sa e na kraju,ne radi mu agp slot iz nekoga razloga....i to je to.....znaci nije bios,nije nista drugo vec iz nekog razloga ne inicijalizuje se video adapter,zato sam mu i rekao da ubaci najobicniju pci kartu da vidi da li onda radi... :: :: ::
u potpunosti sem oko kabla...al inace,na onom linku je ono napisano je tacno,ali evo iz prakse da ti kazem jedino S3 karte,i one starije,a i ove sad nove hoce da piste na taj nacin ukoliko nema kabla sa monitora.....sve ostale se normalno inicijalizuju.....
Može i IPA kontakt sprej u ruke i sa se malo osveže kontakti na grafi. Moguće da je neki kontakt oxidisao a možda je neka ozbiljna prašina na kontaktima uletala usled nekog uvijanja, ako je kabl vukao grafičku iz slota....svašta je moguće. Al uvek, jedno po jedno, da saznaš uzrok, to mi je uvek najskađe, da znam zašto.
Evidentno je da se skolujes preko gugla i vikipedije. Rekao sam vec da to nije tacno ma sta pisalo na kontejnere koje posecujes. Ne treba time da se dicis vec sramis. Ako se dobro secam ti si zavrsio visu koja je u poredbi sa ozbiljnim fakultetima luk i voda.Mislim da svi znaju koji su fakulteti ozbiljni a koji ne a ako se opet dobro secam ti nisi ni prosao pored nekog fakulteta a kamo li ga zavrsio. Iako i to ne znaci previse. Nemoj isticati svoje skolovanje jer je neumesno govoriti da je neko uspeo da zavrsi krajnje prosecan koledz jer to nije nikakav podvig bar nije po mojim akademskim merilima. Ja sam elektronicar (dipl.ing.) sa petogodisnjim fakultetom i visegodisnjim radnim iskustvom u istrazivackim institutima (Lola automatika). Ako mislis da je to imalo slicno onda je to tvoja sramota i drskost. Nije tacno sve sto kopiras sa interneta jer da je tako ljudi bi se sami operisali gledajuci klipove sa jutjuba koje bi im servirao. Spusti malo loptu i saslusaj one koji su i pametniji i iskusniji bez da upadas u vatru jer oslikavas kranje frustriranog klinca koji se koprca kad god ga neko ispravi. Nisi u pravu za mnogo stvari koje ovde ispises i to je tako ali nemam nameru da te ispravljam i navodim sve `izlete` jer bi to bio Sizifov posao. Ovo sto ti pricas o kablovima i POST nema smisla dalje komentarisati. Nemam nameru da sa tobom raspravljam na tako niskom nivou jer pricas nesto a ne znas osnovne stvari (na primer cemu sluzi sinhro-signal i slicno). Budi ti samo ubedjen da jedini sve znas pa ces daleko da doguras. U timovima niko ne voli ljude koji ne znaju a prave se da znaju i pokusavaju se predstaviti pametnijim nego sto jesu.
Kasko
:: :: Šta tebe prijatelju dotiče šta ja radim i pišem van ovog foruma ? Jel te ugrošavam na neki način, vređam možda ? Ili su mislio da ćeš da me prikažeš u lošem svetlu ovde i time nešto postigneš, možda sebe da zadovoljiš time. Reputaciju svaki forumaš gradi odgovorima na pitanja i postovanjem a ne privatnim porukama van foruma :: :: Ko sve koristi taj nalog uopšte me nije briga, a i ako vas ima više (a čisto sumnjam) napravite više naloga pa da admin lepo zna koga da trajno banuje kad ustane na levu nogu pa mu dođe da piše privatne stvari iz privatnih messengera. Koliko neko treba da ima godina ili manjak dasaka u glavi da mu to nije jasno ? Carevi ste i vi a naročito onaj koji vam je privatne porule poslao da bi bile korišćene na taj način. Zna se dobro i ko su oni, ali to sada nije bitno, niti mi pada na pamet da pišem. Reći ću samo da mi je žao što sam sa njima ikad razgovaroa, ali na greškama se uči :: :: Šta mislim o nekome ovde, nema uticaja na to da li ću mu pomoći ako znam ili ne. :: :: Nego da ti ja lepo dam adresu, pa možeš da pratiš šta frljam u kontejner, možda se nađe nešto zanimljivo pa da iskomentarišemo ovde. Da se čoveku mozak iščaši čime se sve ljudi bave i čime se služe :: :: :: Što se video kabla tiče, kroz 15-pinski DSUB i pinove 9, 10, 13 i 14 ide slanje i povratna informacija o sync signalu :: :: Evo malo i da naučiš o beepovima, i tipovima i razlozima kod AWARD BIOS-a, toplo ti preporučuje inženjer elektrotehnike :: http://www.bioscentral.com/beepcodes/awardbeep.ht :: :: @vladark :: Ništa čudno. Dešava se.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.