U cpu-z mi prijavljuje da memorija radi na 267MHz a na memoriji pishe da radi na 667. latencije su 4-4-4-12 a matichna je Asus p5ld2 deluxe rev.1 chipset 945p rev A2 southbridge 82801GB (ICH7/r), ako se i tu nije sjebo cpu-z (chipset i model matichne su tachni, ne znam za rev-ove, za most i za latencije).
Gde su se izgubili 400MHz?
Ako treba da konfigurishem BIOS molim za pomoc u vidu detaljnog uputstva (a mogao bi i screenshot).
ako si stavio shtednju procesora kao shto je CnQ kod AMD-a onda je u redu. Ako nisi onda bi trebalo da pishe oko 333Mhz x 2 ~ 667Mhz. Trenutno radi kao 533Mhz. Koliko imash modula memorije?
Pokushaj da nadjesh podeshavanje za memoriju u BIOS-u. Ako ti negde stoji AUTO probaj manuelno da stavish na 667! Jel si menjao neshto FSB rate? FSB i ram rade u nekim razmerama. Tako da to mozhe da bude razlog zashto ti je 533 trenutno.
Nadji gde se ulazi u overclocking meni (obicno moze da se bira tipa auto/manual itd), i onda kad stavis na manual, dobijes pristup podesavanjima za FSB, napone i sl. Medju razlicitim opcijama u tom meniju (koji nije isto sto i meni sa tajminzima za RAM) se nalazi i DRAM frequency. Pod tom stavkom ces imati listu od nekoliko RAM frekvencija koje mozes da biras u zavisnosti od FSBa.
Mislim da se podesavanje zove AI tuning, pa kad ga stavis na manual, otvorice ti se druga podesavanja. Nisam kod kuce, pa pisem napamet :)
Blah josh imash AMIBIOS.Neshto ga preterano ne gotivim. Nekako je award bios po meni mnogo lepshe organizovan. Obichno sam imao Awardow bios tako da stvarno ne znam gde li je ta opcija u AMI bios-u.
Probaj da nadjesh upustvno za plochu tj bios ko shto ti je rekao B011.
e da tako neshto treba da igleda ko na ovoj slici shto ti je poslao B011.
Inače razlika u brzinama 533 i 667 je samo broj. U realnom radu nema gotovo nikakve razlike te ti je moj predlog da se ne tangiraš i ostaviš to da fercera kao do sada
Udjes u BIOS, pa ides u Advanced menu->JumperFree Configuration. Tu AI Overclocking stavis na manual, i dobices pristup razlicitim podesavanjima, medju kojima je i DRAM Frequency.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.