Doticna ECS PF4 extreme. Radi se o DDR2 Kingston memoriji koja radi na 400, nikako nece na 533 i imam neverovatno mali skor u everestu. Odziv memorije je 260 sto je u rangu sa pentium III, read nekih 1500 sto je kod drugih likova oko 4000. Komp radi vrlo sporo. Stavio sam i najnoviji bios, menjao ram memoriju i nista. Sve je isto. Da li je to do ovog primerka ploce ili nesto drugo? Ako neko ima neko resenje, neka pise. Hvala unapred, Pozz
Previše je prijatelju sa 800 na 1066 overklok za klasičnu Kingstone Value memoriju, pa i za mnogo kvalitetnije i skuplje modele. Jesi proverio da nije softverski problem ? (Novi Windows)
Čak i ECS ima motherboard manual, a u istom mora biti podešavanje BIOS-a, a u njemu detaljno i podešavanje memorijskih modula koji odskaču od specifikacija te se moraju ručno podesiti. To jednostavno, MORAŠ da pročitaš i `provališ`. Teško da na ovom forumu ima sapatnik koji to zna i ima volje da prepriča. Valja otići i na sajt ECS-a ili neki forum koji - ako drže, da se proveri da li je slučajno potrebno zanoviti BIOS i, da li je uopšte data memara kompatibilna sa pločom.
Ja ga kontam da nije overclock, nego ploča ima zaključano podešavanje do 400MHz a preko toga sve shvata kao overclock tj. ne čita podatke iz ROM-a memorije nego se moraju ručno podesiti - kao i kod overclock-a.... samo to da `otvori` u BIOS-u i podesi napone i frekvenciju.... ako je do toga a ne neke prethodno zloguko nagoveštene nekompatibilnosti ili ograničenja hardvera... .... a i ko ebiga da mu pomogne, ljudi koji pazare ECS slamaju jezik na rečima overclock i fine tune.....
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
:: :: Previše je prijatelju sa 800 na 1066 overklok za klasičnu Kingstone Value memoriju, pa i za mnogo kvalitetnije i skuplje modele. Jesi proverio da nije softverski problem ? (Novi Windows :: ::
ploca je deklarisana da podrzava PC2 4200, znaci na 533MHz, a ne na 1066MHz. Nisi me ukapirao. U biosu sam sve podesio rucno (napon, latencije) i probao razne module, ali isti q. Verovatno je do ploce, ipak je to starudija iz 2004,05.
Efektivno to je 1066 (533 x 2). To što ploča podržava 533 je fino, ali džabe ako je momorija 800. (400 x 2).
:: ploca je deklarisana da podrzava PC2 4200, znaci na 533MHz, a ne na 1066MHz. Nisi me ukapirao. U biosu sam sve podesio rucno (napon, latencije) i probao razne module, ali isti q. Verovatno je do ploce, ipak je to starudija iz 2004,05 :: :: Za Piska: :: Bios je najnoviji, ali ni to ne pomaze :: :: Hvala na pomoci :: ::
i drugo to je intel 915 čip set. Ako imaš celerabu d sa 533fsb-om mlatiš praznu slamu. Ako je punokrvna četvorka sa 800fsb-om moći ćeš da nateraš memoriju na 533. Imao sam gomilu dotičnih
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.