Da li neko poseduje pomenutu plocu ili zna nesto vise o njoj kako se pokazala pri overcloku itd. Koje jos ploce su bas dobre i pouzdane od X58(svi brendovi)
e ovo je sto znam da evga i fxf imaju elite ploce koje podrzavaju skoro sve vrste memorija i preko 2000mhz a pored njih asus giga imaju isto extreme serije sa velikim overclock mogucnostima ako je bas zapelo evga i extreme od asusa takodje xfx imaju magistrale da komuniciraju preko cipseta bridza tolikom brzinom a da se pri tom manje greju u tome je cela fora jer je north bridge opterecen mnogo jer je graficki procesor mnogo brzi od samo procesora masine pa salje vise informacija zato se greju ko reso, evga i nemaj brige
Bez sumnje vrhunske ploce tu nema price ali.. Pitanje je sta ko i koliko ocekuje i koje su mu namene.Asus je mnogo jednostavniji za rad od eVGA.eVGA koriste entuzijasti i oni koji ganjaju vrhunske performanse,znaci cedjenje CPU-a do kraja.U svakom slucaju moja preporuka je eVGA ali bi ipak obratio paznju na komponente i naponsku sekciju i to sve lepo uporedio sa nekim dobrim Asus-om!Bitna jke i izdrzljivost na duze staze. Sve u svemu ovo je moja sledeca ploca :
Ne planiram bas 4 way SLI ali dva Fermija tamo negde u buducnosti ce sigurno da dodju. :) Taman kad se pojavi i Gulftown na defaultnih 3.0 Ghz 6 cores!
Ja bih ipak razmislio o ovim plocama na njegovom mestu :
to je 100% rampage extreme je cool pogledaj ferite kako su poredjani ploca je cool za standardne usere, za kizzam ` @skydude ovo ti je best of best ali pazi, ovo je za i7 znaci da su ti recomanded 2 karte, mislim znas vec, a sad i ja bih uzeo ovako nesto ali mnogo me izadje da menjam proc, q6600 ja sam mu dusu uzeo zato cu uzeti 790i ultra 775 plocu sa 1600mhz za ddr3, pa cu tu dusu da mu uzmem, sta da radim najvise bi voleo kad bi imao para da kupim i7 975 extreme, nego kad sam vec kod toga koliko kosta dobro tt hladjenje za kartu posto sam planirao novu kartu da hladim na aqua, pa reko ti imas vise iskustva od mene ja sam zadnju na vodu probao gtx265 hydrogen
pazi ovao covece, imam sad q6600 7gbram i 8800 ostalo nije ni bitno cak nije ni ovo ali ajde, e sad ja hocu da menjam graficku to kad se odlucim da li cu 5850 ili da cekam nvidi-u videcu u svakom slucaju posto me vodeno hladjenje ne treba za cpu za gpu cu ga sigurno uzeti nebitno koju uzmem,
e sad moje pitanje glasi: ko se utopi da se....se...spasi tako je :) ne nego koji ne najbolji proizvodjas za aqua tt cooler mastr ili nesto trece, zat tebe i pitam a blok cu kupiti, mozes i to da mi preporucis.
Jedino negde da nadjes 745 sistem ali on ti je cevnih radijatora tako da to ne preporucujem. Ova kombo resenja pogotovu ovaj CM sa single 12x12 radijatorom nece ohladiti ni CPU kako treba a kamo li GPU koji daleko vise disipira!Doduse,ne znam kakav ce biti fermi i koliko ce da se greje ali recimo GT200 se dosta vise greje u odnosu na OC-van CPU sto je i logicno.
Ja teb predlazem komponente ali pogledacemo sve solucije..
Ali kombinacijom pasivnih hladnjaka sa Universal GPU blockom je isto tako dobro!
Green Green Grass Of Home
:: Tebra pratim tvoje izlaganje i nesto mi se upalilo u tikvi :) :: :: Kako resiti hladjenje naponske i memorije sa ovakvim i slicnim blokovima,koji idu samo preko GPU-a :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpym :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Ajde sad polako. :: :: Sta ti u stvari imas od vodenog sistema i sta zels da upgardujes :: :: Pravi vodeni block za VGA recimo od EK kosta nekih :: ::
eto odlucio sam posto i hladjenja za cpu mogu da se stave i na cpu onda ako imas mogu i od tebe da kupim e i nema veze mogu ja i CM i ako je skup kontaktiracu te kad budem hteo samo sam hteo preporuku da znam na cemu sam 10x 2 all of u
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.