e a sve sam hteo ovo da pitam a nikako da se setim, nego imam q6600 2.6ghz koji je odavno klokovan na 3250mhz i prolazio je sve testove moguce i nemoguce sve je to ok i radi ok ali se cuje, to zvizdi nesto cvili krci ne znam kako da opisem, bas se cuje a kad se vrati na default necuje se dok se ne optereti necim onda se opet to cuje, ali da li je moguce da sad kad je clockovan i u idle modu se cuje kako ne znam koju rec da upotrebim krci, a kad ga stavis na prime95 onda se bas bas cuje 30db dobro to sam lupio, nego reko da li se od tako cuje uvek ocovan inace revizija je G0 i ima TT v1
:: e a sve sam hteo ovo da pitam a nikako da se setim, nego imam q6600 2.6ghz koji je odavno klokovan na 3250mhz i prolazio je sve testove moguce i nemoguce sve je to ok i radi ok ali se cuje, to zvizdi nesto cvili krci ne znam kako da opisem, bas se cuje a kad se vrati na default necuje se dok se ne optereti necim onda se opet to cuje, ali da li je moguce da sad kad je clockovan i u idle modu se cuje kako ne znam koju rec da upotrebim krci, a kad ga stavis na prime95 onda se bas bas cuje 30db dobro to sam lupio, nego reko da li se od tako cuje uvek ocovan inace revizija je G0 i ima TT v :: :: Dont drink and drive take joint and fly
ma ne buraz nisam lud, uvek se tako cuo kazem ti kad ga vratim na 2.6 onda se ne cuje dok napr nepocne da renda ili se optereti necim, a onako u idle se cuje onako lepo tj glasno
ako pisti ko radio kad nije na stanici, ili menjas stanice... onda je to ploca, piste sve kad ih nategnes malo - ja moju cujem i kad radi prenos preko mreze. Samo peva magistrala :) (Ibarska, koridor 10 - sad bas ne znam koja :)
Ja ipak mislim da si ti uradio jednu od stvari iz tvog potpisa,pa ti zato procesor zuji,krci,cvili,skici i ostalo...a i oni patuljci sto ti lebde po sobi su drugacije boje nego obicno,i pricaju Spanski,jel tako
KLIN(KA) SE KLIN(K)OM IZBIJA
:: ma ne buraz nisam lud, uvek se tako cuo kazem ti kad ga vratim na 2.6 onda se ne cuje dok napr nepocne da renda ili se optereti necim, a onako u idle se cuje onako lepo tj glasn :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
@doca ma jok bre covece znam ja sta je trip...trip.... cek omg opet proklete letece svinje :)) @xenox and bax2003 pa znas sta mozda ste u pravu asus p5k jeste bax 2.4 nesto drugo gledam a trece pisem, nego mi nije jasno sta ima da pisti kod ploce, magistrale? ili smrdljivi p35 chipset?
Na ploči uglavnom zuje zavojnice (induktivnosti, tj. kalemovi) usled ili lošeg kvaliteta, ili su loše zalivene u keramičko kućište i to najčešće one oko RAM memorije.
znam da si dobio kvalitetan odgovor i da si verovatno time resio problem.
Ali, evo mog iskustva: Desavalo mi se da kada otvorim neki word dokumet sa 50+ strana i dosta slika, da kada brzo skrolujem tj. vucem slajder pocne nesto da mi skripi, slicno se desavalo i sa pdf dokumentima.
Imam 7750 i Biostar 790 chipset plocu. Nedavno mi je crko LC power, zamenio ga OCZ-om. Vise nemam taj problem :D (los kvalitet izrade ploce + lose napajanje) .
Kod tebe je situacija cista,treba ti druga ploca i napajanje.To sto ti kalemovi zuje,nije nikakvo cudo s`obzirom da si roknuo quad(pa ga jos kloknuo)na tu naponsku.Medjutim cudi me da pri tim setovanjima nisi popio i koji reset od strane napajanja. Sto se tice upgrade sa nv chipset-om,mislim da je to skup sport.U ovom trenutku su Intel za Intela i Amd za Amd-a najjeftinija i najbolja resenja.U tvom slucaju bi ti P45 legao `ko budali samar`,plus ga mozes naci za male novce.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: hvala vam ljudi, to sam hteo da znam i onako cu da menjam plocu za evga 790i tako da znam da ovo djubre dam krmadima : :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
meni je cooler master 500w nije real power ali mislim da je ok, jer znam da se shit napajanja racunaju mnozis sa 0.8ili cak 0.9 a kvalitetna sa 0.6 tako da mislim da je ok, a ssto srkico kaze, e covece to se i meni sedava ma sta god da lista cuje se crvranje stranu na netu ili dokument, ne znam sta je to,
a ishmerish man nisam popio reset ali je par puta zakovao u biosu, sad je ok sto se testova tice i sve prolazi ali veruj mi imao sam dobra iskustva sa evga i nju cu uzeti a pogotovu sto nameravam da uparim karte, ako ona resi problem javicu vam momci, ja mislim da je 500w sasvim dovoljno za 8800gts 7gbrama na 800 i q6600 na 3250mhz, i radi na 1.475v
u svakom slucaju cenim svacije misljenje i primam savete tanx
Sorry,mora biti da sam permutovao iz druge teme,tj,mislio sam da imas codegen 500W. Ok onda ti samo ploca ostaje,hajde pusti pun taziv te Evga ploce,da bacim malo oko na nju. Pozz
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: meni je cooler master 500w nije real power ali mislim da je ok, jer znam da se shit napajanja racunaju mnozis sa 0.8ili cak 0.9 a kvalitetna sa 0.6 tako da mislim da je ok, a ssto srkico kaze, e covece to se i meni sedava ma sta god da lista cuje se crvranje stranu na netu ili dokument, ne znam sta je to :: :: a ishmerish man nisam popio reset ali je par puta zakovao u biosu, sad je ok sto se testova tice i sve prolazi ali veruj mi imao sam dobra iskustva sa evga i nju cu uzeti a pogotovu sto nameravam da uparim karte, ako ona resi problem javicu vam momci, ja mislim da je 500w sasvim dovoljno za 8800gts 7gbrama na 800 i q6600 na 3250mhz, i radi na 1.475v :: :: u svakom slucaju cenim svacije misljenje i primam savete tan :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
Pisti ti ploca,opterecujes naponsku sekciju..Najverovatnije da su zavojnice .. Hebi ga Q6600 je nemilosrdni `ubica` ploca pod punim full load-om hehehe.. Znas kako,to pistanje bi moglo da se izbegne i sa malo jacim,KVALITETNIJIM napajanjem.Koje napajanje imas? Sorry sad sam video.. Nemoj da se lutis ali taj CM je jako lose napajanje i nije dovoljno za rad koji tebi treba tj za sta koristis.Druga stvar sa njim imas veliki vdrop i vdroop i ima nestabilne napone.Zatso ovo pricam,zato sto znam,probao sam to napajanje upravo na Q6600,Maximus Formula i 4 GB rama i na XFX 8800GTS!O OC-u da i ne pricam,nije bilo govora za pun potencijal i za pravu stabiolnost a nepravilan rad tj napon je samo ubijao CPU polako..Dok nije stavljeno TT 850W napajanje situacija se nije promenila.Komp je progledao! Green Green Grass Of Home
pa znas sta skydude q6600 trosi dosta struje ono jes ali da ja imam bar p5q pro ili deluxe, pa ajde, ali p5k mislim znas debilstina ljuta, a sto da se ljutim kazem ti da primam savete malo nemam para za novo ali i da uzimam ja ne znam koje bi uzeo ali evo kad bih uzimao uzeo bi ocz 750w ono crveno modularno a sta kazes?
Nemoj da se ljutis.Ne zelim nikog da uvredim,pogotovu ne nekog ko je skroz na mestu.Moram da se ogradim jer zelim da pomognem da pruzim pomoc u najboljem svetlu. Za te pare imas ovo napajanje : http://www.techpowerup.com/reviews/Silverstone/Strider_850W
Sta kazes a? :)
64A na V12 OEM Enhance..Odlicno napajanje..Za te pare mislim da nemas nista bolje..
pa ja licno ne volim silverstone, ne znam da li on moze da se poredi sa ocz i lc power ili cm real power, ali u svakom slucaju hvala na preporuci ono ocz mi je zapalo za oko bas
Pa licna impresija ne moze da se svrsta u generalni kvalitet.Silverstone napajanja spadaju u jedna od najboljih na svetu..OCZ ne moze tu da se poredi,nije jednostavno ta klasa a cak imas i 100w manje za iste pare.Enhance je vrhusnki OEM mozda cak i bolji od CWT,moze da se nadje na netu dosta o njemu..Kako god na tebi je,ja bih ovo uzeo bez razmisljanja jer boljeg napajanja nema.. Pogledaj i ovo ako je cena tacna :
:: pa ja licno ne volim silverstone, ne znam da li on moze da se poredi sa ocz i lc power ili cm real power, ali u svakom slucaju hvala na preporuci ono ocz mi je zapalo za oko ba :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
pa znas sta kad se trsim ploce i memorije, ipak sam ja pogresio nije lose ti napajanje ako mi ostane sta para ima cu ga na umu samo da je real power aj dobar je proizvodjac nek se mnozi sa 0.8 i nesto pa nek je 800w pravih to je i vise nego dobro, ql ali `ako` ostane para posle memorije :))
Obrati paznju i na Pufijevu temu.Isto vazi i za tebe.Ako Corsair TX850W ima za 120 Eur ne razmisljaj i ako imas pare kupuj iz mesta!
Green Green Grass Of Home
:: pa znas sta kad se trsim ploce i memorije, ipak sam ja pogresio nije lose ti napajanje ako mi ostane sta para ima cu ga na umu samo da je real power aj dobar je proizvodjac nek se mnozi sa 0.8 i nesto pa nek je 800w pravih to je i vise nego dobro, ql ali `ako` ostane para posle memorije :) :: :: Dont drink and drive take joint and fl :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.