E ovako ljudi,taj moj phenom sada radi na 3712MHz=225*16.5,stabilan je,prosao je dosta nekih testova i tako vec radi 5,6 dana bez gasenja,ali preko toga ako ga dignem i za 1MHz puca odmah,tj ni ne upali se kako valja,ploca na kojoj se sve ovo desava je MSI K9A2 Platinum,i kulercic koji ovo ladi je CM Hyper 212 sa dve 12-ice......... E sad uzeo bih DFI LanParty DK 790FXB-MRSH(koju oduvek zelim da nabavim),i uzeo bi neko vodeno `ladjenje,pa me zanima da li bih sa tim ja mogao da izvucem ta 4GHz ili bi samo ponovo bacio pare kao i 97 puta do sada :) ...I da,preporucite mi neko vodeno `ladjenje do 7,8k Hvala
naerao na 4Ghz i PII 955 radi jedva na 3.9-4Ghz na vodi. Pricam za svaki dan, za testove bi mozda i moglo. Ne bacaj pare moja ti je preporuka, da imas 965 mozda bi i bilo isplativo, pogotovo da je C3, ovako...
4ghz neces izvuci na SvetiNikad. Moze hladjenjem sa Nitrogenom(tj tecnim Azotom), tzv kaskade i to zadovoljstvo kosta oko 1000e. Postoje neka fazna izmenjiva hladjenja rade na principu rashladnih uredjaja ali kao sstorekoh ok 1000evrica A dobra voda oko 300e min, te igracke od 7000-8000din ne sluze nicemu. Eventualno mozes uzvuci 3.8Ghz ali uz neki odlican vazduh Thermaright ventilatori, pod uslovom da si uboo neki odlican primerak. Hyper 212, pa budi srecan sto si uspeo i na 3.7Ghz ako je stabilan. Vidim da ti mnogo stvari nije jasno pa sumnjam i u tu stabilnost. Cime si testirao stabilnost i koliko vremenski ?????
Ne znaci nista sa po sebi i ne garantje najveci klok samo zato sto je DFI. Tako da nemoj se zamlacivati i ostavi taj cpu na 3.7 Ghz, i lupaj se po dupetu sto si i to uspeo da uradis sa tim CM h212
Prime95 i AMD OverDrive su ga testirali,a radi evo sad sam gledao,6 dana i 4 sata,nista nije secnulo
:: 4ghz neces izvuci na SvetiNikad :: Moze hladjenjem sa Nitrogenom(tj tecnim Azotom), tzv kaskade i to zadovoljstvo kosta oko 1000e. Postoje neka fazna izmenjiva hladjenja rade na principu rashladnih uredjaja :: ali kao sstorekoh ok 1000evric :: A dobra voda oko 300e min, te igracke od 7000-8000din ne sluze nicemu :: Eventualno mozes uzvuci 3.8Ghz ali uz neki odlican vazduh Thermaright ventilatori, pod uslovom da si uboo neki odlican primerak :: Hyper 212, pa budi srecan sto si uspeo i na 3.7Ghz ako je stabilan. Vidim da ti mnogo stvari nije jasno pa sumnjam i u tu stabilnost :: Cime si testirao stabilnost i koliko vremenski ???? :: :: :: :: ::
:: E ovako ljudi,taj moj phenom sada radi na 3712MHz=225*16.5,stabilan je,prosao je dosta nekih testova i tako vec radi 5,6 dana bez gasenja,ali preko toga ako ga dignem i za 1MHz puca odmah,tj ni ne upali se kako valja,ploca na kojoj se sve ovo desava je MSI K9A2 Platinum,i kulercic koji ovo ladi je CM Hyper 212 sa dve 12-ice........ :: E sad uzeo bih DFI LanParty DK 790FXB-MRSH(koju oduvek zelim da nabavim),i uzeo bi neko vodeno `ladjenje,pa me zanima da li bih sa tim ja mogao da izvucem ta 4GHz ili bi samo ponovo bacio pare kao i 97 puta do sada : :: ...I da,preporucite mi neko vodeno `ladjenje do 7,8k :: Hval ::
Jedno 4 sta pusti pa vidi. Ovo u cemui si testirao je smesno. Ako prodje LinX vrlo je verovatno da je stabilan, naravno nijee 100% sigurno. Treba raditi Rende I maX-u nekih zahtevnijih scena pa recimo gomilu nekakvih proracuna i td itd da bi bio siguran u 100000% stabilnost. Jer se desava da prolazi sress testove-Lazna stabilnost a da u stvari nije stabilan. Stabilnosto 100% se ne moze utvrditi za dan-dva treba malo vise vremena. Ovo ti govorim iz iskustva imao sam i PI 9850, i PII 940 i PII 955 koji imam i sada pa Nehalem i7 itd itd. Svaki sam klokovao naravno uvek sam isao na stabilan klok,a ko je nesto nestabilno ili `polustabilno` ne vredi nista-sem za neka slikanja i testove.
Sad nemam vremena da pustim test od 6sati,ali uradicu,kad sam mu radio AMD over drive test,radio je 1h sva 4 jezgra 100% opterecenja ,temperatura 62 C,u zatvorenoj sobi,procli put sa otvorenim prozorom,u sobi je bilo ladno do jaja,temp 57 stepena
:: Testiraj ga 6h Prime-om95/Othos-om i 3h LinX-om.Ako prodje ovo,onda mozes da kazes da ti je CPU stabilan 99%.Pazi na temperature prilikom testiranja :: :: The Way It`s Meant To Be Played :: ::
...a samo sam hteo da se igram malo :),nek mi kaze neko da li se pojavio kod nas Phenom 965 C3 i gde ima da se kupi,ako neko zna a nece da pise ime radnje ovde nek mi pusti na mail
Prime 95 ili Orthos nije dovoljan za utrdjivanje stabilnosti procesora.Ovo ti govorim iz licnog iskustva.Meni je jos ranije E7200 navodno bio stabilan na 3,8 GHz.Testiran 3h Orthos-om.Mesec dana mi je tako radio bez problema.Jednog dana sam pustio ne znam ni ja zasto LinX da testira CPU,kad ono,pukao je posle 20 min.Sad mi radi na 3,6 GHz za svaki dan.Testiran je 7h Orthos-om i 3h LinX-om.Radi vec ovako 3 meseca.Zadnji stabilan klok mu je 3,7 GHz,ali sam ga vratio na 3,6 GHz,jer nema potrebe da ga toliko silim.
Ma taman posla nemoj to tako da shvatas. A PII 965 C3 jos uvek nema da se kupi kod nas i ja ga cekam :). Igraj se naravno samo smo ti rekli da ne ocekujes nemoguce..... pozz WOLF
@nesa23c:Sada sam bas okrenuo Msystems i rekli su mi(sto me to ne cudi)da ce revizija c3(TDP 125W)stici tek kada se potrose ove 965-ice koje imaju na stanju.Citiram:`da se nebi zakopali sa ovim zalihama`,sta ces,Srbija je ovo.Eventualno se moze ocekivati da Lithium ili Atom istrce pred rudu,sa navedenom revizijom 965-ice.
Novih Pufija ima sve više i više. Pojedinci ne bi ni kompjuterom sa Pikardovog Enterprajza bili zadovoljni, pa kako onda mogu da budu sa `inferiornim hardverom` iz AMD-a. Moja preporuka je da se manite bespotrebnih zajebancija, osim ako stvarno nemate para za bacanje.
:: Da bas to je pitao,kakva si ti legenda :) :: :: :: :: Pozdrav 2 you L :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=cYSjkaLpym :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: samo me jedna stvar zanima ...ulozio bi 200e zarad 300 mhz ? jesi to pitao cisto proveravam pre nego sto te lupim necim tupim po glavi ::
nemoj tupim predmetom,GUMENI CEKIC je zakon za to:)))
``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`
:: samo me jedna stvar zanima ...ulozio bi 200e zarad 300 mhz ? jesi to pitao cisto proveravam pre nego sto te lupim necim tupim po glavi :: :: Ajd uzdravlje :: ::
Hladjenje intel procesora ima smisla, u zavisnosti od toga koliko se dobro hlade i napona do 1.450v mogu da se postignu zavidni oc rezultati za 24/7, naravno potrebne su i odgovarajuce ploce u zavisnosti od generacije cpu-a za postizanje tih max klokova 24/7. Vecina korisnika ne shvata da je PII osakacen za tako nesto, mozes se hladiti vodom ili bilo kojim drugim normalnim hladjenjem razlike ce biti u dodnosu na dobar vazdusni hladnjak +100mhz, radi se o arhitekturi koja dozvoljova velike klokove u debelom minusu ali nista od nekih dobrih klokova za 24/7 tipa 4.4-4.6ghz sa vodenim hladjenjem za 24/7. Nije problem u zagrevanju cpu-a pri velikim klokovima kao kod intela pa ce vodeno hladjenje nesto resiti i omoguciti veci OC potencijal vece je problem u arhitekturi. Nije normalno da cpu koji moze pod LN2 na 6-7ghz ne moze ili jedva moze na 4ghz 24/7. i7 ide do 6ghz pod LN2 ali u takvim uslovima rada i sa 1ghz manjim klokom daje daleko bolje rezultate u svim takmicarskim disciplinama od PII cpu-a, pored toga D0 steping bez problema postize 4.4ghz do 4.6ghz sa nekim dobrim vodenim hladjenjem, sto znaci da se ponasa normalno i predvidivo, ima smisla kupovati bolje (vodeno) hladjenje i moze se ocekivati bolji klok, ako je na vazduhu cpu radio 3.8ghz HT on 1,28v sa dobrim vodenim hladjenjem (200-300e) moze da se izvuce 4.2-4.4ghz 1.450v a da temperature ne prelaze 75c. PII C3 ce postici 4ghz na vazduhu mozda 4.1ghz na vodi ali dok ne ode u minus tesko da ce da ode preko tih 4.1ghz (sem probranih primeraka), sto znaci nista od klokova 4.4-4.6ghz za svaki dan.
Ima smisla za Intel, ali za AMD da ga dignes za 800 MHZ i to jedva a ulozis kesa i to dosta, pa bolje da si te pare dodao za jaci proc :), jedino ako si overkloker (kao ti) i to ti je hobi onda to ima smisla :). Moram da te pohvalim vise ne gresis kad pises :).
Pozdrav!
:: Hladjenje intel procesora ima smisla, u zavisnosti od toga koliko se dobro hlade i napona do 1.450v mogu da se postignu zavidni oc rezultati za 24/7, naravno potrebne su i odgovarajuce ploce u zavisnosti od generacije cpu-a za postizanje tih max klokova 24/7. Vecina korisnika ne shvata da je PII osakacen za tako nesto, mozes se hladiti vodom ili bilo kojim drugim normalnim hladjenjem razlike ce biti u dodnosu na dobar vazdusni hladnjak +100mhz, radi se o arhitekturi koja dozvoljova velike klokove u debelom minusu ali nista od nekih dobrih klokova za 24/7 tipa 4.4-4.6ghz sa vodenim hladjenjem za 24/7. :: Nije problem u zagrevanju cpu-a pri velikim klokovima kao kod intela pa ce vodeno hladjenje nesto resiti i omoguciti veci OC potencijal vece je problem u arhitekturi. Nije normalno da cpu koji moze pod LN2 na 6-7ghz ne moze ili jedva moze na 4ghz 24/7. i7 ide do 6ghz pod LN2 ali u takvim uslovima rada i sa 1ghz manjim klokom daje daleko bolje rezultate u svim takmicarskim disciplinama od PII cpu-a, pored toga D0 steping bez problema postize 4.4ghz do 4.6ghz sa nekim dobrim vodenim hladjenjem, sto znaci da se ponasa normalno i predvidivo, ima smisla kupovati bolje (vodeno) hladjenje i moze se ocekivati bolji klok, ako je na vazduhu cpu radio 3.8ghz HT on 1,28v sa dobrim vodenim hladjenjem (200-300e) moze da se izvuce 4.2-4.4ghz 1.450v a da temperature ne prelaze 75c. :: PII C3 ce postici 4ghz na vazduhu mozda 4.1ghz na vodi ali dok ne ode u minus tesko da ce da ode preko tih 4.1ghz (sem probranih primeraka), sto znaci nista od klokova 4.4-4.6ghz za svaki dan.
Tako je..Mali broj ljudi kupuje AMD iz ljubavi.Oni koji ga imaju uzimaju ga zbog cenovnog ranga tj isplatljivosti.Znaci takav korisnik nebi trebao da razmislja o entuzijazmu i nekom profesionalnim vodenim sistemom od 200-300 eur koje bi donelo takve performanse o kojim se ovde prica..Znaci to je cista budalastina,glupost,apsurd.Kad je Intel u pitanju vec vredi uloziti novac jer se dobijaju znatno vece performanse i mogucnosti u radu.Naravno da onaj ko i kupi Intela vec razmislja o nekom bolje hladjenju i dizanju perfomansi.Dal je to vrhunsko vazdusno hladjenje ili u redjim slucajevima neko profi vodeno nebitno...
Green Green Grass Of Home
:: Ima smisla za Intel, ali za AMD da ga dignes za 800 MHZ i to jedva a ulozis kesa i to dosta, pa bolje da si te pare dodao za jaci proc :), jedino ako si overkloker (kao ti) i to ti je hobi onda to ima smisla :). Moram da te pohvalim vise ne gresis kad pises :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Hladjenje intel procesora ima smisla, u zavisnosti od toga koliko se dobro hlade i napona do 1.450v mogu da se postignu zavidni oc rezultati za 24/7, naravno potrebne su i odgovarajuce ploce u zavisnosti od generacije cpu-a za postizanje tih max klokova 24/7. Vecina korisnika ne shvata da je PII osakacen za tako nesto, mozes se hladiti vodom ili bilo kojim drugim normalnim hladjenjem razlike ce biti u dodnosu na dobar vazdusni hladnjak +100mhz, radi se o arhitekturi koja dozvoljova velike klokove u debelom minusu ali nista od nekih dobrih klokova za 24/7 tipa 4.4-4.6ghz sa vodenim hladjenjem za 24/7. :: :: Nije problem u zagrevanju cpu-a pri velikim klokovima kao kod intela pa ce vodeno hladjenje nesto resiti i omoguciti veci OC potencijal vece je problem u arhitekturi. Nije normalno da cpu koji moze pod LN2 na 6-7ghz ne moze ili jedva moze na 4ghz 24/7. i7 ide do 6ghz pod LN2 ali u takvim uslovima rada i sa 1ghz manjim klokom daje daleko bolje rezultate u svim takmicarskim disciplinama od PII cpu-a, pored toga D0 steping bez problema postize 4.4ghz do 4.6ghz sa nekim dobrim vodenim hladjenjem, sto znaci da se ponasa normalno i predvidivo, ima smisla kupovati bolje (vodeno) hladjenje i moze se ocekivati bolji klok, ako je na vazduhu cpu radio 3.8ghz HT on 1,28v sa dobrim vodenim hladjenjem (200-300e) moze da se izvuce 4.2-4.4ghz 1.450v a da temperature ne prelaze 75c. :: :: PII C3 ce postici 4ghz na vazduhu mozda 4.1ghz na vodi ali dok ne ode u minus tesko da ce da ode preko tih 4.1ghz (sem probranih primeraka), sto znaci nista od klokova 4.4-4.6ghz za svaki dan.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.