Imam kingston ddr2 memoriju 800mhz i NCP 667mhz memoriju i prilikom ubacivanja obe memorije u slotove nece da se podigne sistem,e sad,da li ima neka caka kojom bih mogao da osposobim rad obe memorije,inace obe su ispravne
Moguce je da memorije nisu komatibilne (iako su obe ispavne kako kazes)... Pa zato nece da se digne sistem... Saltaj malo sa slotovima! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
predpostavljam da su memorije istog kapacieta 2x1024 ili sl. Probaj prvo da ubacis tu na 800mhz, udjesu bios pa je spustis na 667 i podesis sve kao kod te NCP latencije, pa onda ubacis NCP. Ne garantujem ali probaj trebalo bi da proradi.
Ispravka: kompatibline... Progutano slovo... Nisam uspeo da izmenim poruku jer je vuk ubrzo odgovorio... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
koliko puta sam samo video na netu...dokupio sam jos ncp memorije i cap nece komp da radi...to je krs boziji a i samo usporavas komp ( ne puno ali zasto bi imalo usporavao ?) jer ce sve memorije da rade na brzini najsporije..u ovom slucaju 667 mhz
Digni bios samo sa NCP-om i ručno postavi brzinu i latencije prema specifikaciji sporijeg modula (NCP). Onda mu ubaci i Kingstona i ako tad neće onda neće nikako.
ma jok bre imam ja 2 modula na 800 i dva na 667 i rade na 721 kompromis izmedju njih dvoje, nema to veze vidi ti radi li tebi taj slot u mb, pa kombinuj
ZNaci pazi kad je proradilo,a pre kad sam stavio NCP nije htelo uopste da digne sistem,a sada sam nasumicno stavio u slot i RADI!!!! Hvala na odgovorima
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.