E8400 se klokuje ko lud sa dobrim kulerom, za koji se nadam da cu uskoro sakupiti pare :). 965 na 4.5GHZ je 1.1GHZ clock, isto kao da sad lupis E8400 na 4.1GHZ a to sa 212-icom mozes opusteno, ako ne i vise cisto za screen :).
Pa jel mislis da ne moze E8400 na 4.5GHZ za screen sa 212-icom, dal pufi ili Gamer su terali E8400 na vazduhu do 4.7GHZ ili 4.8GHZ, i to nije bio neki najskuplji vazdusni kuler ? Ova revizija je odlicna jer setimo se kada je Intel Q9550 onu reviziju koja trosi manje struja bila je dosta skuplja od obicnog Q9550, a ovde za iste pare dobijes procesor koji se mnogo bolje clockuje :).
Mogu da predju ali 2 Intela :), Intel ima `ladan bug :), trenutno je za vazduh i vodu Intel najbolji :). Mnogo stvari koje je AMD izmislio Intel je drpio :).
na vazduhu i vodi to je tacno. AMD na azotu jer nema cold bug, manje temperature izdrzava nego Intel. Ali je AMD finansijski isplativiji, pogotovo za nekoga ko igra igre, ko radi render za njega je i7 i 8 threadova.
Obrade,jel tebi AMD devojka ili sta?Intel je Intel,bio,jeste i ostace najbolji.Svaki Intel ide od prilike za 1 GHz vise kad se OC-uje.Primer,moj E7200 je stabilan na 3,7 GHz,a default frekvencija mu je 2,53 GHz.To je za 1,2 GHz vise!Koji AMD se tako klokuje?Nijedan.Treba dobro da se pomucis da bi naterao AMD stabilno da radi za 600-700 MHz na vise.I to samo ako si ubo extra primerak.O cemu dalje da pricamo?
postujem elementarne cinjenice.Elementarne cinjenice kazu 7,12 Ghzi ili vise ne vaze CPU-Z shotovi?.Isto tako postujem cinjenicu da je na default kloku nesto brzi CoreI7 u zavisnosti od operacije.Nit sam se iznervirao ,niti sam koga vredjao ,jednostavno postujem cinjenice.
Eseses ne bi komentarisao ovo za 3,7 Ghz ,mislim da ce ti Pufi dati najbolji savet.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.