AMD vs. Intel...vecita tema ali iz malo drukcijeg ugla
STRANA 1 OD 1
JE3A
AMD vs. Intel...vecita tema ali iz malo drukcijeg ugla
05.12.2009. 17:30
T22552
status: user broj poruka: 913
Elem, resio sam da predjem na novu platformu. Imam Intel E5200 i kontao sam da predjem na ddr3. E sad da li uzeti i5 ili amd? Ali o cemu se radi. I5 je platforma za sebe-socket 1156 i nema tu sad nekog velikog prostora za upgrade. Takodje AMD-ov najaci procesor je PII 965, koji je rame uz rame sa i5. Ali, posto bi AMD trebao da izbaci nov socket AM3, opet dodjosmo do corsokaka. Treba mi vase misljenje, savet, predlog.. Sta uzeti, a da opet bude prostora za kasniji upgrade? Kontam da je cifra od oko 250e OK za plocu i proc. Racunar koristim za igrice, ne radim video i audio obradu (to mozda jednom u mesec dana),rad sa zapakovanim dokumentima (winrar) i sl.-nista previse zahtevno ali bih zeleo, kao i svako od nas, pouzdanu i brzu mashinu i da kasnije `imam prostora` za upgrade. Any suggestions??
Hvala unapred!
Pozdrav
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
kao sto je bio prelazak sa am2 na am2+ platformu uz pomoc fleshovanja biosa opet ako uzmes phenom 965 ostaje ti 100e lufta za kvalitetnu MB,a sa intelom imas svega 50e.. znaci u tvom slucaju AMD
vezano za 1156 i 1366 sockete?Ovo je tek pocetak i bice jos mnogo procesora za te socket-e. Phenom 965 nije u rangu i5-ice,a s`obzirom na D0 reviziju i cifru od 250e,definitivno je core i5 pravi izbor za tebe.
Zaboravili ste jos nesto. Na 1156 idu i i7 procesori, naravno za taj socket, tako da ima sanse za upgrade kasnije kada covek skupi dovoljno para ili kada cene sadasnjih i7 1156 procesora padne.
:: Ako novac ne predstavlja problem definitvno na Intel :: __________________________________________________________ :: Forward, and demonspeed... :: ::
i breee, gde ga pa ti nadje za 200e ima i5 za 160-170 e laganica da se nadje, ostaje 90 e za pristojnu maticnu. Ne znam odakle mu da 1156 nema mesta za upgrade, nisam cuo da ce ukidati taj soket. Jeste da dolaze sestojezgrasi za 1366 sledece godine, ali bice preskupi. naravno i7 najjeftiniji kostaju 230-240e, tako da to ne vredi razmatrati uopste. Ocigledno je da covek ne trazi high-end.
:: cifra je 250e za mb i cpu, a sam I5 je oko 200-220...a gde ce da ga natakne nema veze.. :: :: :: ``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO` :: ::
Za 250 evra samo cpu i ploca, sa ramom 4GB oko 350 evra, mada 965 je isti po performansama kao i i5, jedino je pitanje upgrade-a ostalo koji ce sigurno biti 1156 platformu, ali za AM3 pitanje je :), mada kako obrad kaze izacice oni novi procesori od AMD-a skoro pa ce i oni raditi na AM3, izlazak bi trebao da bude kad i Fermi, znaci oko marta moda malo kasnije.
Za 250e moze da se uzme i5 sa plocom ili AMD 965 sa plocom. Razlike su male ali ostaje pitanje upgrade-a kad izadju sestojezgarni procesori. Oni bi trebali da izadju za par meseci. Znam da je tesko ispratiti tehnologiju ali nije valjda da smo ograniceni sa 1156 ili am3 platformom kad budu izasli sestojezgarni procesori? Na 775 platformi ima dvojezgarnih i cetvorojezgranih procesora, isto je slucaj i kod AM3. Kontao sam da uzmem 1156 ali ako je ovo njihov maximum onda bolje da skupim jos para pa da uzmem 1366. Necu menjati plocu svaka dva meseca kako koji socket izadje. Koliko sam mogao da procitam iz vasih postova, AMD vise ne moze toliko mnogo da napreduje sto se tice AM3 socketa i 965 mu je skoro maximum. Ako ce i5 750 procesor biti u sredisnjem segmentu ponude za 1156 onda se vise isplati preci na i5. Osim ako AMD ne izadje za tri-cetiri meseca sa novim socketom koji ce lagano da oduva i5,tada bi se 1156 i i5 pokazao kao losa kupovina. Stvarno sam u nedoumici... Hvala svima na savetima i predlozima,zanimljivi su.
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
jbg neki dan sam gledao cene izgleda da nisu osvezavali... ja bih onda isao na i5...mnogo mi je dobar cpu,mada i taj 965 c3 je jako dobar
``DVA ZLA CINE JEDNO DOBRO`
:: Za 250e moze da se uzme i5 sa plocom ili AMD 965 sa plocom :: Razlike su male ali ostaje pitanje upgrade-a kad izadju sestojezgarni procesori :: Oni bi trebali da izadju za par meseci :: Znam da je tesko ispratiti tehnologiju ali nije valjda da smo ograniceni sa 1156 ili am3 platformom kad budu izasli sestojezgarni procesori :: Na 775 platformi ima dvojezgarnih i cetvorojezgranih procesora, isto je slucaj i kod AM3 :: Kontao sam da uzmem 1156 ali ako je ovo njihov maximum onda bolje da skupim jos para pa da uzmem 1366 :: Necu menjati plocu svaka dva meseca kako koji socket izadje :: Koliko sam mogao da procitam iz vasih postova, AMD vise ne moze toliko mnogo da napreduje sto se tice AM3 socketa i 965 mu je skoro maximum :: Ako ce i5 750 procesor biti u sredisnjem segmentu ponude za 1156 onda se vise isplati preci na i5 :: Osim ako AMD ne izadje za tri-cetiri meseca sa novim socketom koji ce lagano da oduva i5,tada bi se 1156 i i5 pokazao kao losa kupovina :: Stvarno sam u nedoumici.. :: Hvala svima na savetima i predlozima,zanimljivi su :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Hajde jos jednom da ponovim,nije nikome kraj i nece 1156 da zamre!
Ovo se ne odnosi na tebe vec na ostale: PODELA KOD INTELA JE NOVI POCETAK-ODNOSNO:
1566=P55,P65,P75... 1366=X58,X68,X78...
Dakle bice jos dosta procesora za oba socketa,a jedini razlog ovoj podeli je laksa kontrola i uvid samih korisnika u cenovnu i upotrebnu razliku izmedju datih procesora.Sto nije bio slucaj kod 775 socket-a
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Za 250e moze da se uzme i5 sa plocom ili AMD 965 sa plocom :: Razlike su male ali ostaje pitanje upgrade-a kad izadju sestojezgarni procesori :: Oni bi trebali da izadju za par meseci :: Znam da je tesko ispratiti tehnologiju ali nije valjda da smo ograniceni sa 1156 ili am3 platformom kad budu izasli sestojezgarni procesori :: Na 775 platformi ima dvojezgarnih i cetvorojezgranih procesora, isto je slucaj i kod AM3 :: Kontao sam da uzmem 1156 ali ako je ovo njihov maximum onda bolje da skupim jos para pa da uzmem 1366 :: Necu menjati plocu svaka dva meseca kako koji socket izadje :: Koliko sam mogao da procitam iz vasih postova, AMD vise ne moze toliko mnogo da napreduje sto se tice AM3 socketa i 965 mu je skoro maximum :: Ako ce i5 750 procesor biti u sredisnjem segmentu ponude za 1156 onda se vise isplati preci na i5 :: Osim ako AMD ne izadje za tri-cetiri meseca sa novim socketom koji ce lagano da oduva i5,tada bi se 1156 i i5 pokazao kao losa kupovina :: Stvarno sam u nedoumici.. :: Hvala svima na savetima i predlozima,zanimljivi su :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: ::
Samo to ih vadi, mada ti je i to pod znakom pitanja bilo je nekih cuda o Am3 rev 2.0 ?
Pozdrav!
:: sestojezgarne Thuban procesore za AM3 socket. Zvace se Phenom II X6. A specifikacije ce biti slicne kao sadasnjim Phenom II X4 sem ta dva jezgra :: :: ::
:: Hajde jos jednom da ponovim,nije nikome kraj i nece 1156 da zamre :: :: Ovo se ne odnosi na tebe vec na ostale :: PODELA KOD INTELA JE NOVI POCETAK-ODNOSNO :: :: 1566=P55,P65,P75.. :: 1366=X58,X68,X78.. :: :: Dakle bice jos dosta procesora za oba socketa,a jedini razlog ovoj podeli je laksa kontrola i uvid samih korisnika u cenovnu i upotrebnu razliku izmedju datih procesora.Sto nije bio slucaj kod 775 socket- :: :: Aloha :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Za 250e moze da se uzme i5 sa plocom ili AMD 965 sa plocom :: :: Razlike su male ali ostaje pitanje upgrade-a kad izadju sestojezgarni procesori :: :: Oni bi trebali da izadju za par meseci :: :: Znam da je tesko ispratiti tehnologiju ali nije valjda da smo ograniceni sa 1156 ili am3 platformom kad budu izasli sestojezgarni procesori :: :: Na 775 platformi ima dvojezgarnih i cetvorojezgranih procesora, isto je slucaj i kod AM3 :: :: Kontao sam da uzmem 1156 ali ako je ovo njihov maximum onda bolje da skupim jos para pa da uzmem 1366 :: :: Necu menjati plocu svaka dva meseca kako koji socket izadje :: :: Koliko sam mogao da procitam iz vasih postova, AMD vise ne moze toliko mnogo da napreduje sto se tice AM3 socketa i 965 mu je skoro maximum :: :: Ako ce i5 750 procesor biti u sredisnjem segmentu ponude za 1156 onda se vise isplati preci na i5 :: :: Osim ako AMD ne izadje za tri-cetiri meseca sa novim socketom koji ce lagano da oduva i5,tada bi se 1156 i i5 pokazao kao losa kupovina :: :: Stvarno sam u nedoumici.. :: :: Hvala svima na savetima i predlozima,zanimljivi su :: :: :: :: Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo! :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.