Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
GEIL ULTRA DDR2 2X2GB 800 klok
STRANA 1 OD 1
WRC GEIL ULTRA DDR2 2X2GB 800 klok 06.12.2009. 11:02 T22566

status: user
broj poruka: 181
POZ!
Koliko je kloknuti,podici napon,klokno sam e8400 na 3,4 sa stock kulerom za pocetak,al kad sam probao grid svakih 5 sek stucne,pa reko verovatno je do mem,posto je na auto.
Sta kazete?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 06.12.2009. 11:13 #166805

broj poruka: 12057

Zbog čega misliš da je RAM razlog štucanja, posebno njegove latencije ?

*** Za Admine, ovo je definitivno jedna od tema gde se jasno vidi da bi forumaši zarad lakšeg rešavanja problema trebali da imaju uvid u konfiguracije. Ko tu bude lagao i lupetao, njemu ne ide na ruku ***

WRC re 06.12.2009. 11:26 #166808

To mi se ne desava na default podesavanjima,moje pitanje je glasilo da li je do nje.
Posto nisam upucen u klokovanje kao neki ,zeleo sam da dobijem neki predlog,nista vise.
Poz!

Equinoxe Re: re 06.12.2009. 11:34 #166809

Da nisi slučajno povećavao vrednosti ? Npr, 15 -> 17 ili tako nešto ? Jer manje letencije znače veća brzina pristupa memoriji.

:: To mi se ne desava na default podesavanjima,moje pitanje je glasilo da li je do nje
:: Posto nisam upucen u klokovanje kao neki ,zeleo sam da dobijem neki predlog,nista vise
:: Poz
::
WRC re 06.12.2009. 11:40 #166810

Nisam tako nesto podesavao,samo proc,a ostalo ostavio na auto.
P.S.Ako nesto znaci masina je p5q,e8400,4870 gainw,650 extreme cooler master.

dautovic ... 06.12.2009. 11:42 #166811

broj poruka: 2856

Meni ta ista memara radi na 1000MHz - 1GHz pri 2.1V

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 06.12.2009. 11:47 #166813

Ajmo onda ovako: za šta si sve podešavao, tj menjao vrednosti u BIOS-u u procesu overklokovanja ? Nešto je definitivno uticalo na performanse.

Ishmerish Druze 06.12.2009. 11:54 #166815

broj poruka: 7285

to sto si je ostavio na auto nikako neznaci da je nisi klokovao.Davno nisam silovao Intel ali dizanjem FSB-a digao si i memoriju.Ta memorija nemoze mnogo na def voltazi(1.8v)tako da postoji realna sansa da si je presilio.
Udji u CpuZ i pogledaj sta ti pise u memory sekciji,po mojo proceni mogao bi i cifru 500 da vidis,sto je bez dodatnog juice ipak to much.

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

WRC re 06.12.2009. 12:27 #166821

U CPU-Z,pise 380mhz memorija.

U biosu sam podesio samo cpu ratio na 9,posto je bio auto i FSB frequency 380 proc

imarkovic @WRC 06.12.2009. 12:37 #166823

broj poruka: 19073
pazi, to sto neki put stucne, nema veze sa memorijom, ili je memorija poslednja stavka koja moze da bude smetnja, ja bih mozda posumnjao prvo na hard disk, upali igru pa gledaj npr. led diodicu na kucistu, kako se ponasa u toku igre, jer svetli stalno, jel se muci hard, jel se cuje itd., proveri kako stoji sa fragmentima, instaliraj recimo program Defraggler i defragmentuj particiju na kojoj ti je instalirana igra, mozda pomogne, zatim, igra, optimizovanost sa ATi 4870, jel imas poslednji driver, zatim, iskontrolisi procese u windowsu koji jedu mozda CPU vise nego sto bi trebalo, to ti je najbolje dok je igra upaljena (processExplorer), valjda sam rekao najbitnije, a clock za memoriju, nemoj time uopste da se opterecujes, nije to, jer da je to u pitanju, dobijao bi ili blueScreen, ili bi se komp restartovao, ili eventualno freeze svega..

WRC imarkovic 06.12.2009. 12:53 #166826

Sad sam probao,sve je ok,mislim da znam sta je pravilo problem,a to je sto sam juce probao asus ai suite,preko njega da klok,sad sam otisao direktno u bios i podesio iste vrednosti,ne stuca
p.s. Hvala svima na pomoci !
POZ!

Ishmerish Re: @WRC 06.12.2009. 12:59 #166827

Mare nisam rekao da jeste memorija,vec sam odgovorio na njegovo pitanje vezano za klok procesora a navodno ne diranja memorije,kao sto vidis iz prilozenog ipak je pre kloka oborio memoriju na 3.
Inace ovo za defragmentaciju si u pravu,i ja sam juce doziveo stucanje,samo sam koristio windows-ovo resenje(mrzelo me da skidam OODefrag).

Pozz

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: pazi, to sto neki put stucne, nema veze sa memorijom, ili je memorija poslednja stavka koja moze da bude smetnja, ja bih mozda posumnjao prvo na hard disk, upali igru pa gledaj npr. led diodicu na kucistu, kako se ponasa u toku igre, jer svetli stalno, jel se muci hard, jel se cuje itd., proveri kako stoji sa fragmentima, instaliraj recimo program Defraggler i defragmentuj particiju na kojoj ti je instalirana igra, mozda pomogne, zatim, igra, optimizovanost sa ATi 4870, jel imas poslednji driver, zatim, iskontrolisi procese u windowsu koji jedu mozda CPU vise nego sto bi trebalo, to ti je najbolje dok je igra upaljena (processExplorer), valjda sam rekao najbitnije, a clock za memoriju, nemoj time uopste da se opterecujes, nije to, jer da je to u pitanju, dobijao bi ili blueScreen, ili bi se komp restartovao, ili eventualno freeze svega.
imarkovic @Isha 06.12.2009. 13:03 #166828

ma opusti se, odgovorio sam njemu, nisam ni pogledao ostale komentare. A probaj Defraggler, to je meni najbolji program za defragmentaciju, sa svakom novom verzijom ga unaprede sve vise, defragmentuje jako brzo, i ne moras da imas 15% slobodnog mesta, mnogo je bolji od Microsoft-ovog..

Ishmerish Re: @Isha 06.12.2009. 13:11 #166834

Da sam opusteniji polomio bi se

Evo sada sam ga skinuo pa ce da vidimo.Ja uglavnom koristim ImTOO produkte jer imam lekice za skoro sve njihove program-e.

ZZZZZZZZ

:: ma opusti se, odgovorio sam njemu, nisam ni pogledao ostale komentare. A probaj Defraggler, to je meni najbolji program za defragmentaciju, sa svakom novom verzijom ga unaprede sve vise, defragmentuje jako brzo, i ne moras da imas 15% slobodnog mesta, mnogo je bolji od Microsoft-ovog.
Equinoxe Re: 06.12.2009. 13:14 #166835

@imarkovic
JKDefrag je po meni mama.

@Ishmerish
Za ImToo treba da posotoji neki multikey*en, jel tako ?

imarkovic @bax 06.12.2009. 13:25 #166840

probao sam, nije los, al` ovaj mi je nekako simpaticniji i ima vise opcija, i mislim da je jos brzi

@ish, za ovo ti ne treba lekic, program je potpuno`free of charge`.

Ishmerish Re: Re: 06.12.2009. 13:30 #166844

Moguce,ali ja ih imam na txt-u.
Bila je i cela kolekcija,ali mrzelo da trazim.

Ako ti treba,ili nekom od vas bacicu vam u sanduce.

:: @imarkovi
:: JKDefrag je po meni mama
:: @Ishmeris
:: Za ImToo treba da posotoji neki multikey*en, jel tako
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs