Na jednoj staroj trojci je sveze instaliran sistem (XP SP2)... Problem je sto kada kucnem turn off,komp se samo restaruje i uopste nemogu da ga iskljucim (osim da cekam bios pa da ga iskljucim na dugme... Da li bi neki mogao da ima ideju o cemu bi moglo da se radi? Inace sve ostalo radi normalno... Open source software rules!!!
Proveri hardver,dva puta sam imao sličnu situaciju i pokazalo se da mi je modem pravio probleme.Najjednostavnija provera je da ga izvadiš iz pc-a pa da onda pokušaš gašenje. Da bi radio potrebni su odgovarajući drajveri.
Pogledaj u BIOS-u, često kod starijih MB novi win pravi problem jer se pod default podešavanjima provuče da sistem pali modem, rtc alarm i ko zna šta još čak i da se restartuje umesto gasi. Pod power opcijama pogledaj i podesi ručno ili resetuj, u zavisnosti šta je pravilo problem (prethodno podešavanje ili čak, ono što je po default-u). Mislim da sam se tako zaje-avao sa nekom chaintech pločom koja je palila računar kad joj se digne, dal` zbog modema dal` zbog.... ne znam. Probaj sa tim podešavanjima... da nateraš nešto novije 5-7 godina da radi na toliko starijem hardveru i bios-softveru. Da ne kažem, kako je možda imala i novija verzija bios-a koja to popravlja... možda.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.