Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Asus P7P55D VS GigaByte GA-P55-UD3
STRANA 1 OD 1
stevs986 Asus P7P55D VS GigaByte GA-P55-UD3 07.12.2009. 18:14 T22604

status: user
broj poruka: 100

Koju od gore pomenutih ploca odabrati... ? Procesor ce biti i5...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 07.12.2009. 18:18 #167374

broj poruka: 8138
Asus P755D.

The Way It`s Meant To Be Played

Equinoxe Re: 07.12.2009. 18:23 #167378

broj poruka: 12057

Obe ploče su odlične. Za sebe bi uzeo ASUS-a jer imam jako dobro iskustvo sa njihovim pločama. Ima malko bolji raspored konektora na ploči, bolju naponsku sekciju i bolje hlađenje.

stevs986 Re: 07.12.2009. 18:26 #167379

broj poruka: 100

I ja naginjem ka Asus - u, ali sam hteo da cujem i misljenja drugih da ne budem pristrasan...
MaliAbner Ja sam za Gigabyte... 07.12.2009. 18:43 #167387

broj poruka: 7783
Ova Asusovaca ima 12+2 napajanje procesora sto bi trebalo da se odrazi na bolji OC...
...ali ona ima samo 7 sata portova (mene to nervira posto imam vec popunjena 5 komada), dok gigabyte ima 6+2 sata s tim da su ona +2 sata 6.0.

Obe podrzavaju memoriju do 2.2GHz, s tim da sam negde procitao da su na asus-u neki memoriju kloknuli na 2.55 (ali to ne treba da ti bude reper posto je po sredi neki extrem)

Gigayte ima 2 unce bakreanjaka, itd...

Ali mozemo mi kvocati koliko nam volja posto je izbor na tebi, najbolje je da pogledas na zvanicnim sajtovima specifikacije svake ploce evenutalno ih odstampas pa precrtas ono sto ti ne treba i uporedis ono sto ostaje a sto ce ti stvarno trebati.

Tomato Republic Of Serbia !!!

repsi re 07.12.2009. 18:54 #167397

broj poruka: 1276
tako je .. najbolje je da uporedish obe.. i vidish jednostavno koja ti vishe odgovara... raspored i sve uzmesh u obzir... ni sa jednom netjesh pogreshiti sigurno.. obrati pazhnju sad i na ove revizije sa novim standardima (3.0 usb i 6.0 sata) koje su neshto zanemarljivo skuplje...a ako imash da se opruzhish za neki deluxe model bilo bi najbolje :)

Pozdrav!
Equinoxe Re: re 07.12.2009. 18:55 #167399

broj poruka: 12057

Onaj -E Premium je fantazija. To bi ja sebi mazno....nekom.

:: tako je .. najbolje je da uporedish obe.. i vidish jednostavno koja ti vishe odgovara... raspored i sve uzmesh u obzir... ni sa jednom netjesh pogreshiti sigurno.. obrati pazhnju sad i na ove revizije sa novim standardima (3.0 usb i 6.0 sata) koje su neshto zanemarljivo skuplje...a ako imash da se opruzhish za neki deluxe model bilo bi najbolje :)
::
:: Pozdrav!
repsi mhm 07.12.2009. 19:09 #167402

broj poruka: 1276
samo je puno para dati za taj soket realno ..iako na it-u kazhu da je to x58 triple channel... gg >_< . . .
MaliAbner Re: mhm 07.12.2009. 19:35 #167411

broj poruka: 7783
Ma taj Intel ko kinezi iskopira sve zivo sto uradi AMD.
Prvo su kenjali da ne treba memorijski kontroler na samom CPU, a onda umesto dual ugrade triple na CPU, i takvih primera ko shashe...

Trebalo bi da promene boju na logou u zutu...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: samo je puno para dati za taj soket realno ..iako na it-u kazhu da je to x58 triple channel... gg >_< . . .
Ivan012345 Ja imam Gigabyte P55 UD3R 07.12.2009. 22:33 #167479

broj poruka: 228
Ja imam Gigabyte P55 UD3R za taj cenovni rang mislim da nije losa (jeftinija je od Asusa tog tvog) kada sam ja kupovao bila je jeftinija 3000. Mada bih ti preporucio da uzmes Gigabyte P55A UD3R ( nije je bilo kada sam ja uzimao ) USB 3.0 i SATA 6... Ona je bila 1000 dinara skuplja od moje i na kratko se pojavila u Grappo.. :) E sada Asus ima bolji zvuk... I da sto se tice overcloka bolja ti je GB. Ta naponska na Asusu se vise greje jer ima vise cini mi se feritnih jezgara... A opet Gigabyte ima bakra vise u sebi a on se sporo hladi. :) Ne mozes da pogresis ni sa jednom, Asus je skuplji nesto pa ga zato nisam uzeo. U svakom slucaju gledaj da nadjes bilo koju plocu koja podrzava USB 3.0 i SATA 6. Ja bih tako uradio sada da kupujem.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs