Elem,situacija je sledeca: Ona masina(7850,jw-rx780x,3gb,6650gp3)sto mi je mast vadila sa 3870x2,je napokon pokazala o cemu se radi(bar ja mislim). Znaci opet novi win i opet CF disabled,a onda mi je palo napamet da umesto sto se hebem sa kartom,probam da klokujem procesor. Prvi i poslednji korak je bi dizanje na 205mhz.Znaci nista drugo nije dirano(voltaze,memorija,ht..),posle reseta nema posta,sve vrti(cpu,gpu,psu,fan-ovi)ali slike nema,i dijagnosticki led neradi. Naravno ni clear cmos nije pomogao. A sad ako ste raspolozeni da cujem vase misljenje.
na par minuta.Jednostavno ploca nema kao recimo Asus sto ima cpu parameter recall.Da si to uradio kod Asusa posle vadjenja baterije bi ti proradila.Ploca ne moze da vrati default parametre za bios mislim da je to problem.
najverovatnije ti se ploca zaglupirala, toliko da ne moze da pomogne ni CLR CMOS, desavalo mi se to nekoliko puta sa Abit-om, elem, resio sam tako sto sam na plocu nakacio drugi CPU, dovoljan je samo bio `kres`.
@Mare:to sa drugim cpu-om trenutno nije izvodljivo,jedini visak od kompatibilnh komponeti su memorija i psu,od procesora imam athlone 462,754 ali nemam am2.
Neznam dali imam osnove za reklamaciju,posto se od pocetka cudno ponasa? A i nemoguce da ju je klok od 70mhz tako pogubio.
ne bih rekao ni da si pocetnik u klokovanju AMD-a.AKo mu das preveliku vrednost za FSB kod AMD-a oce ploca da zaglupi ,ali kao sto rekoh kod Asusa resetujes komp rucno i povrati se sve ili u krajnjem slucaju izvadis bateriju i vratis i sve proradi.Ne bi ti savetovao da sam tom plocom klokujes CPU ,bas zbog ovakvih problema.Isto je cudno reset kod instalacije Catalista.Ako ti ne proradi vrati je svakako ,cudne stvari se desavaju ,moje licno misljenje da je kvalitet ploce na niskom nivou.
Ne da joj nije dobro vec haos. Spakovao sam je u kutiju da je nebi flex-om opravio. Mozda se i nebi toliko iznervirao,da mi lik upravo nije doneo fullpack ambalazu ali bez garancije.Kaze nemoze nigde da je nadje,a blage veze nema gde je kupljena(a ni ja nemogu da se setim). Jedino se secam da sam smarao Ashley-ja u vezi nje(kada ce da ih uveze),tako da cu ujutru nazvati Pin da ih smorim again. Hvala svima.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.