Kao sto naslov kaze,to mi treba da sastavim nesto za gledanje HD filmova i koliko-toliko da pokrene novije igre.Inace vec imam monitor Philips 22`2200vw,kuciste s napajanjem Chieftec gps-400aa-101a,HDD Maxtor 200Gb sata 150 i graficku Asus 7300gt (koju bih kasnije zamenio).Video sam po oglasima polovni Intel E7500 za 75e i plocu Gigabyte Ga G31m-ES2C za 35e.Dal je ova ploca totalni krs (i slicne G31),ili moze da odradi posao i da li uopste da se bakcem sa polovnim stvarima? U pocetku sam mislio da uzmem nov E5300 i slicnu Gigabyte plocu sa 2Gb Kingston Hyper x na 1066Mhz memorije za nekih 120-ak eura.Ima li neko neki predlog ili ponudu? Hvala
Znaci da ovaj E5300 mogu slobodno da zaboravim,posto je P II 545 izgleda bolji (brzi) i od E7500,na koji sam se bas naprzio da ga kupim ... Jedini problem mi je kad bih kupio tog AMD-a sa tom plocom,onda bi se zakuco sa GF7300gt na duze vreme nego sto sam mislio...
apsolutno nema potrebe da uzimaš ništa preko E5300 ako nemaš keša za razbacivanje i ako planiraš da OC-uješ tu mašinu...probao sam više primeraka na gigabajtovim P31 pločama (GA-EP31-DS3L) svi rade odlično, klokovali su se na 3.5GHz sa stok kulerom i vrlo malo dodatnog napona...dalje nisam pokušavao, mada sigurno mogu više... što se tiče ploče, pošto već imaš grafičku nema potrebe da uzimaš G31 koja ima veoma krš integrušu...bolje idi na nešto tipa GA-P31-ES3G...
Tripujem da je G31 i P31 jedno te isto,samo sto ovo prvo ima integrusu (?) Vidim po forumu da se ljudima Gigabyte-ov juzni most malo vise greje (verovatno sto im memorija na 1066 MHz radi na OC-u) pa sam sad naisao na Asus P5KPL-AM koji je kao nesto nahvaljen...(mozda ima malo bolji hladnjak) A E7500 bi pre uzeo od E5300 ne samo sto je dosta brzi,nego sto podrzava i SSE 4.1 instrukcije,pa reko,da mi se ne desi u neko dogledno vreme da ne mogu da pokrenem nesto jer imam proc. sa SSE3
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.