za tu grafiku. Mozesh i da ga kloknesh, ali se taj 5000 dosta greje a i plocha ti nije za neki overklok, imam istu plochu K9N NEO V3 i x2 4200. Ali nema potrebe za tu kartu. Nego, u kojoj rezoluciji mislish da igrash?
re: Jel moze sa ovom grafikom da se tera GTA IV???
09.12.2009. 01:21
status: user broj poruka: 40
Teško da će ti pristojno raditi na toj konfiguraciji... Ja imam x2 6000+ @3GHz, istu ploču ko tvoju, 4GB DDR2 i radeona 3870 512MB, pa mi se vuče ko slina... Nivo detalja i nema neke veze sa performansama. U benchmarku sa nekim osrednjim detaljima na 1280x1024 dobijem 29fps. Probao sam da klokujem grafičku, isto sam dobio na benchmarku, tako da grafička i nema mnogo veze tu...Meni lično je neigrivo, jer ima česte padove framerate-a u igri, mada moji drugari se nisu mnogo bunili... E sada, jednom sam čačnuo malo procesor. Kloknuo sam ga na 3.2GHz i dobitak u performansama je bio očigledan. Benchmark je izbacivao 34fps, dakle 5fps više nego na default clock-u. Tu je već bilo igrivo. Nije bilo velikih padova fps-a... Međutim, pošto ne igram igre (volim samo da ih probam), vratio sam sve na default, a mojim drugarima i dalje ne smeta to... :)
Dakle probaj. Ako ti baš bude loše radilo, ti klokni malo procesor (taj tvoj bi trebao da ide na 3 - 3.2GHz), pa će možda biti igrivo...
plocu cu menjati ovo je prva pomoc samo... a, sta mislis za kuler pre klokovanja imam fabricki i napajanje blueberry 500w i trista neonki kulera i td. (Termaltake Soprano DX V7000Series) sta predlazes? a, igrao bi u toj rezoluciji 1280x1024?
Jbg, nisam dobro obrazložio, umoran sam... Zbog procesora, koji je očigledno usko grlo, podešavanja kod mene i nisu imala nekog velikog efekta. Ako se dobro sećam, na maks detaljima pri 1280x1024 je benchmark izbacivao 25fps, a recimo na minimalnim detaljima i 1024x768 30fps... Dakle ima razlike, ali ne neke drastične...
Kada bih imao jači procesor, pretpostavljam da bi ta razlika bila ogromna...
u sustini stavis recimo cooler master tx3 i to je to. Meni sa tim kulerom proc. klokovan na 3.0 radi na 29 stepeni a ne prelazi 45. Jedino ne znam koliki clock moze sa tom plocom.
da ali 8800gt ja bi reko ipak da je to grafika :) a, predpostavljam da imas i sper plocu bolju... :D ova K9N-NEO greje joj se chipset ko ne normalan resio sam nasta cu da se grejem zimi....
koji je dobar kuler za am2 ovo moje a, da nije skup..?
pa prvo taj 5000 bi trebalo ladno da ide na 3.0ghz,a 3870 je fina grafika,ako nadjes polovnu uzimaj,e sad sto ti GTA nece ici lepo,to nije do grafike nego do teskog sranja koje ta igra predstavlja,i ona sluzi da uradi bas to,ljude sa osrednjim konfiguracijama natera da bace pare na jaci HW kako bi je iole mogli zaigrati moj savet zaobidji tu,i sve igre takve zahtevnosti,i imaces full komp:)
Posti ti te SYSTEM Requestments po tome ja mogu da igram na prakticno bilo cemu
Sa 4670 ces lepo igrati do max 1440x900,ici ce ko voda na 1280x1024 sa medium/low/ i po nesto na high Da imas brzi procesro izvukao bi ti i preko 30 FPS na ovim rezolucijama,Tako da ocekuj oko 30 frekmova
che samo da pitam, ja na ovom e5200 kad kloknem na 3.2 imao sam max temp do 66 stepeni(sa stock kulerom), znaci ako uzmem recimo ovaj kuler mocicu i do 3.6 da teram cpu?? a da ne prelazi dozvoljenih 70 75c?? eto samo to sam teo da pitam da ne spamam vise, hvala..
odgovor za coveka moze da se ide sa 3870 to je dobro ili da se ide sa nekom 4 serijom jeftinijom posto i to nije lose, ja imam 8800gt i moze da se igra gta iv sa dobrom frame ratom koja pada do neki 25 frejma, pretpostavljam da ce tako biti i sa 3870, pozdrav.
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.