u svetu kompjutera su nesto napisali da moze preko koda koji je na procesoru zadnjeg slova da se vidi da li je C3, ali valjda ce poceti ovi prodavci da naglasavaju kad stigne (ako vec nije).
Sta je sve bolje,pa npr. ima podrsku za 4 kanala DDR3, ima hardverski C1E sto znaci da brze prelazi iz jednog stanja u drugo, TDP mu je 125W i malo se bolje klokuje!
Sta imate od 100MHz vise ? Apsolutno nista!
Jedino sto je pozitivno po meni je to sto moze npr. na 3.9GHz bez dizanja voltaze, tj. na nekih 1.41V (sto mu je manje vise default)
Druga je stvar to ako ga kupujete iz razloga da vam treba brz procesor koga NECETE OC-ovati, onda i ima smisla kupiti ga jer je u kombinaciji sa plocom nesto jeftiniji od kombinacije Core i5 sa odgovarajucom plocom a u radu je brzi (u 90% aplikacija)!
Ako cete pak OC-ovati, onda taj PII 965 nema sta da trazi pored i5 750 jer ovaj ide dosta vise od 4.0 GHz koliko postize PII 965, a clock za clock mu ne moze parirati...
To je moje misljenje, nemam ni jedan od ovih procesora tako da bi trebalo da bude prilicno objektivno!
kada se klokuje na 4 Ghz.To je osakaceni Nehalem.Treci kanal memorije blokiran.Testovi sa Guru 3 D kazu sve ,prema tome zelje su jedno ,dokazi su drugo itd..,a treca stvar cena 965 Be C3 je mnogo povoljnija.Vrati se temi NMY ako znas pomogni coveku,.On trazi AMD ne Intel.
Pa ko je ovde pominjao INTEL? Kakve to veze ima sta je brze, samo hocemo taj C3, sta tu nije jasno? Ja dobro znam sta je intel jel imam i INTEL platformu pored AMD-a tako da meni nije potrebno da objasnjavas sta INTEL moze a sta moze AMD. Jednostavo taj C3 je odlican procesor i AM3 je odlicna platforma i za te pare nudi dosta.
@ vuk125: Nisam ja rekao nista protiv tog vaseg PII 965 C3 procesora, ali postoji ali!
Ako ce da se izvlaci max stabilan radni takt, on ide citavih 100MHz vise od C2 revizije!
Stvar je u tome da to vise cak i nije najisplativija platforma, i 1156 je prilicno povoljna...
Sta vredi dati 20 eura vise za 965 u odnosu na 955 kada je razlika u max stabilnom taktu 100MHz, a u realnoj brzini 0% ?
@ obradmi: Obrade, pogledaj malo cijene a nemoj odmah udarati kontru kao da sam ti stavio so na ranu! Drugo, to sto ti komentarises sta je i kakav je Core i5, me je tako nasmejalo da sam sa poda gledao sta pise...
Ako malo bolje pogledas testove sa GURU3D vidjeces da je Core i5 750 na default-nim podesavanjima (2.67GHz), a da se OC-uje na 4GHz kao Phenom, kao sto rekoh, ne bi bilo Phenoma ni u roaming-u...
Ja ne znam cije su ovdje zelje u pitanju, ali moje nisu! Iznosim samo cinjenicno stanje! Istina moze da boli!
Meni je licno veci izazov da nateram Phenom na 4.2Ghz na vazduhu, bas je trip videti PII da radi na 4.2 na vazduhu. A voleo bih i preko 6ghz cisto experimentisanja radi.
Nebitno ,tema je da covek trazi AMD cpu ,a ti postavi novu temu ,komparacija recimo 965 BE C3 i CoreI750 ,pretpostavljam da ces dobiti dosta odgovora.Smesan je ovakav upad u temu.Hvala ti na trudu stvarno, sto si objasnio za CoreI5 ja mislim da je bolje da otvoris novi temu i komparacija.Ovako covek mozda ima plocu AM3 ili AM2 + i sad treba da kupi CoreI5 sa sve plocom itd.. da bi silovao komp preko 4 ghz ,mislim stvarno preterivanje.
I meni bi bio izazov kada bi se bavio vrhunskim OC om sto kaze Vuk
10.12.2009. 00:32
status: user broj poruka: 7733
da nateram AMD do recimo 7,12 GHz .Znam da ima da se kupi ta oprema sa tecnim azotom za taj vrhunski OC .Evo i uputstvo sa Youtube how to .Koga zanima moze da pogleda.
Re: I meni bi bio izazov kada bi se bavio vrhunskim OC om sto kaze Vuk
10.12.2009. 05:22
status: user broj poruka: 12810
Zaboravljas jednu jako bitnu stvar, posto vidim da si se uhvatio tih famoznih 7ghz ko pijan plota, a to je da je tih 7ghz postignuto sa TWKR procesorom koji je izvucen iz sredine buffer-a i nije u slobodnoj prodaji.
Kad bi intel izbacio takav procesor ja mislim da bi svi u AMD-u izvrsili masovno samoubistvo, ali fora je upravo u tome sto Intelu ne treba marketing da bi prodavao procesore, a AMD zavisi kompletno od takvog marketinga...
__________________ Scourge of PCBerza
:: da nateram AMD do recimo 7,12 GHz .Znam da ima da se kupi ta oprema sa tecnim azotom za taj vrhunski OC .Evo i uputstvo sa Youtube how to .Koga zanima moze da pogleda :: :: http://www.youtube.com/watch?v=xuyoQ_NjtnE
Re: I meni bi bio izazov kada bi se bavio vrhunskim OC om sto kaze Vuk
10.12.2009. 09:31
status: user broj poruka: 1509
Evo ja sam npr. radio nedavno sa kolegom sesiju sa LN2, imali smo nekoliko procesora i radili smo testove, uzeli smo nekoliko bodova na HWBOT-u...
E sad, vezano za AMD i njegov OC na 7GHz, sve je to lijepo, gotivno je postici toliki clock (Intel sa Cedar Mill jezgrom ide i na preko 8, ali to su single core procesori), ali on ustvari nista ne znaci...
Pogledaj SPi 1M, 32M, bilo koji drugi test, i nigdje u vrhu tabele neces vidjeti taj AMD, sve su Intel procesori, sto noviji sto stariji, jer taj njegov clock nije bas nesto upotrebljiv i ne daje bas nesto dobre rezultate u testovima...
Mi smo recimo E6750 (2.67GHz) potjerali na 4.87GHz (FSB 609MHz) i uzeli jedno 13-to(CPU-Z) i jedno 10-to mjesto(SPi 1M) sa tim procesorom, a E8400 smo tjerali na 5.55GHz (FSB 617MHz), ali nismo radili testove sa njim jer to nije neki poseban clock, a ni clock dovoljan za neke rezultate...
@ vuk125: Stekao sam utisak da je taj PII 965 C3 vase dijete, koliko ga branite, hvalite i koliko ga ocekujete... Slazem se da je OK postici 4+ GHz sa Phenom procesorom, ali opet to nije nista posebno, ja svog Q6600 mogu natjerati da radi na 4GHz ako je bas zapelo (naravno ne za 24/7/365 ali moze da ide za testove), tacnije ovaj kolega koga sam ranije spominjao je vozio Q6600 na cini mi se 4.5GHz za neke testove...
@obradmi: Takav utisak si mi ti stvorio, jer se tako ponasas, uglavnom nebitno, kao sto i sam kazes! Sto se tice upada, htio sam samo malo bolje da razjasnim neke stvari, jer se za malo vise para dobija mnogo bolje iskoristiva masina! Koliko ja vidim, covjek nije nigdje naveo ni koju plocu ima niti ista...
Cisto poredjenja radi (tebi se ne moze reci drugacije, tj. bez konkretnog objasnjenja) OC PII 965 C3 na 4.0GHz je silovanje, za razliku od Core i5 750 koji taj clock postize kao iz sale! (i ne zaustavlja se do nekih 4.5GHz, a ide i vise) Argumenti ti ne stoje, ako ces vec da OC-ujes PC do krajnjih granica (kao npr. PII 965 na 4.0GHz) onda ces se potruditi da izvuces sto vise, a ne da se zaustavis na 4GHz i kazes: `Dosta je, necu vise da ga silujem, al` ni manje!`
Informativno, ako si primjetio, uvijek preporucim ljudima PII konfiguraciju ako je to bolji izbor, sta vise, i sebi bih uzeo da mi treba nova masina a ne bih bacao pare na Core i7! Ali postoji ali! Tada nije bilo i5, sada ga ima! Intel je uradio dobar posao sa Core i5 serijom, i najjeftini model odlicno radi posao za sve pare, i OC-uje se odlicno, sto je meni bitno (hobi i zanimacija), tako da kada bih sada kupovao nesto novo, to bi sigurno bio Core i5 750 sa njemu odgovarajucom plocom...
I na kraju, da rezimiram: AMD PII 965 C3 je odlican CPU za korisnike koji ga NECE OC-ovati, za one koji to hoce, postoje mnogo bolji izbori...
SONY VAIO VGN-FW285J
:: da nateram AMD do recimo 7,12 GHz .Znam da ima da se kupi ta oprema sa tecnim azotom za taj vrhunski OC .Evo i uputstvo sa Youtube how to .Koga zanima moze da pogleda :: :: http://www.youtube.com/watch?v=xuyoQ_NjtnE
@ vuk125: Stekao sam utisak da je taj PII 965 C3 vase dijete
10.12.2009. 10:32
status: user broj poruka: 2929
Imas veoma veliku moc zapazanja, i veoma mudre konstatacije Meni dodje sestric od muske tetke, Nesa mu je stric od ujaka a Obrad mu je brat od tece :))))
:: Imas veoma veliku moc zapazanja, i veoma mudre konstatacij :: Meni dodje sestric od muske tetke, Nesa mu je stric od ujaka a Obrad mu je brat od tec :: :))))
Ovaj procesor jedino ako neko hoce da uzme 965 se isplati, a da li ce da zamene ove sadasnje 965-ice koje nisu C3 za te C3 ne znam, mada mala je sansa. Slazem se sa NMY, ako se sve drzi na defu 955 je odlican izbor, a za OC je i5 750. Vreme je da izadje Phenom III :).
Broj postavljenih tema: 60436. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.